Deel 5

2.3K 104 8
                                    

Een koele hand in mijn nek deed mij opschrikken. Ik keek wazig en verward naar de ogen die zo dichtbij stonden. Grijs. Toen ik een paar tellen knipperde herkende ik hatim's gezicht die een beetje te dicht bij mijn gezicht stond.
'we zijn er.' Zei hij. hij trok zich terug en opende de deur voor me. Ik stapte met verstijfde benen uit. Ik begon een beetje te wankelen dus greep ik onbewust de arm van hatim. Hij keek fronsend op mij neer en lachte me toen uit. 'lekker stoned, amal?' vroeg walid die zijn auto aan het checken was op krasjes of zand. Echt waar, walid is gewoon niet te geloven als het om zijn auto gaat. Hij doet alsof het zijn vrouw is!
Ik wierp hem een dodelijke blik toe en liep voorop. We liepen het centrum in. Plotseling hield ik me passen in. Ze keken me beide geïrriteerd aan.
'jullie gaan winkel in en winkel uit toch? Mag ik mijn winkels in, dan spreken we over een uurtje ergens af?' vroeg ik hoop vol.
'echt niet.' Hield walid me meteen tegen.
'waarom niet?' hield ik vol.
'waarom zou ik jou vertrouwen? Sinds de dag dat ik met jou de deur uit ga kom ik thuis met problemen. Ik wil er niet eens aan denken wat je gaat uithalen als ik je alleen laat.'
'je vertrouwt me niet?' vroeg ik met opgetrokken wenkbrauw. Dit was niet te geloven.
'op dit gebied niet nee.' Zei hij op zijn hoede. Hij wist dat hij te veel had gezegd.
Ik keek hulpzoekend naar hatim. 'jij ook niet? Vertrouw jij mij ook niet?' vroeg ik zacht. Hatim keek op. hij keek me een paar seconden lang aan en keek toen weer naar zijn schoenen. Ik besloot het anders aan te pakken.
'beseffen jullie wel dat als ik met jullie mee moet, dat jullie ook alle meidenwinkels met mij in moeten?'
walid keek geschrokken hatim aan. Ik kon een glimlachje niet onderdrukken.
'oke, luister goed. Over een uur spreken we precies hier af. Begrepen, en laat je telefoon aan staan.' Ik knikte maar wat en liep toen de eerste de beste winkel in. Ik keek wat rond, meteen viel me oog op een cocktail jurk. Hij was oogverblindend. Ik had op dit moment geen feesten ofzo maar je weet maar nooit wat er aan zit te komen. Ik pakte het en begon te passen. Toen ik uit de paskamer kwam en voor de spiegel stond kon ik me ogen niet geloven. Hij was te mooi voor woorden.
'je vorm komt er mooi in uit.' Hoorde ik een stem achter me. Toen ik omkeek zag ik een jonge met bedrijfskleding aan staan. Hij keek me met een scheve lach aan. Ik keek naar zijn naambadge. Hij heet salim. Wat een player zeg. Een tel later kwam er een meisje bij hem staan en begon hem uitbundig te zoenen. 'heey schat. Ik heb je gemist!' zei hij terwijl hij me snel zijn rug toewierp. Het meisje had niets gemerkt van het hele gebeuren van daarnet. En ik heet amal. Die klapt terug. Ik ging naarst salim staan. 'nou, mooi dat je haar gemist hebt. Dan kan je je nu focussen op haar vormen en rondingen. Misschien dat je je dan kan inhouden tegenover andere meiden.' Zei ik zo lief mogelijk. Het meisje trok haar wenkbrauwen op en keek toen naar salim. Toen hij mij alleen dodelijke vuurpijlen toewierp wendde het meisje zich tot mij.
'salim je bent je meisje een verklaring schuldig.' Zei ik met plezier in me stem. ik huppelde me paskamer in en kleedde me snel om. Toen ik eruit kwam zag ik het arme stelletje bij de deur ruzie maken. Het was mijn bedoeling niet op te stoken, maar hij moet krijgen wat hij verdiende. Als er iets is waar ik niet tegen kan, dan zijn het jongens die van zichzelf weten dat ze mooi zijn en daar dan vervolgens misbruik van maken. Ik had het jurkje in mijn hand en keek er droevig naar. Hij was te duur om het te betalen. En walid zal nooit en te nimmer iets voor me betalen. Ik zuchtte diep en hing het jurkje met pijn in me hart terug aan het rek. ik voelde mijn telefoon trillen. Het was hatim. Die had ook mijn nummer. Het lijkt alsof ik 2 broers heb in plaats van 1. Hij woont zowat bij ons.
'ja?' zei ik droog.
'waar ben je?' vroeg hij.
'in de winkel precies tegenover de plek waar ik over een uur moest zijn.' Legde ik uit terwijl ik met mijn vingertoppen over het cocktail jurkje ging.
'oke, doei.' Hij hing op.
'nou wat zijn we weer eens duidelijk hatim.' Zei ik tegen mezelf. Toen ik me omdraaide zag ik dat salim bedroefd voor zich uit zat te staren. Arme stakker. Hij heeft het zelf opgezocht. Toen hij zag dat ik naar hem keek draaide hij zich om. Ik kromp in elkaar bij het zien van de tranen in zijn ogen. Hij stond achter de kassa. Ik liep naar hem toe. Dit is mijn schuld, en ik ga geen oog dicht doen als het niet goed komt.
'je weet dat het jou schuld is? of moet ik je dat nog uit gaan leggen?'
'verdwijn uit mijn zaak. Onmiddellijk.' Zei hij kalm maar dreigend genoeg om mij een stap achteruit te laten doen.
'sorry van je vriendin. Maar jij begon!' hield ik vol. Hij sloeg met zijn vuist tegen de toonbank.
'ik gaf je godverdomme alleen een compliment. Dat heet klantvriendelijk zijn om winst te maken!' ik stond daar meteen met een mond vol tanden.
'moest ik dat ruiken?' wierp ik tegen. 'sorry hoor, dat ik namelijk zelfrespect heb.' Voegde ik er aan toe. Hij keek mij kalm aan.
'is het nu uit?' vroeg ik rustig.
'weet ik veel, ze stormde de winkel gewoon uit.'
'oke, geef me haar nummer dan praat ik met haar, om het goed met je te maken. Oke?'
hij keek me wantrouwig aan. 'wat ga je haar zeggen?'
'de waarheid, dat jij me een compliment gaf, maar als bedoeling klantvriendelijk te zijn om klanten te trekken en ik vatte het verkeerd op.' hij keek geconcentreerd voor zich uit. Vervolgens scheurde hij een bonnetje en schreef haar nummer op. hij overhandigde het mij. Ik knikte bemoedigend. 'het komt goed, ik kan zelfs mijn duivelse broer overhalen. Dus dit gaat ook lukken.' Troostte ik hem. Hij glimlachte droevig. 'bedankt.'
'geen dank, ik kijk nog wat even rond, me broer haalt me zo op.'
'je duivelse broer?
'hahahha juist, je begint me te begrijpen.' Zei ik lachend.
hij werd geroepen door zijn personeelslid en ik keek nog langs alle rekken. Geen enkele jurk kon tippen aan de turquoise mooie cocktail jurkje. Ik voelde plotseling een hand op mijn schouder. Toen ik omkeek zag ik hatim staan. Ik merkte dat hij alleen was. 'waar is walid?' vroeg ik.
'zijn auto is weggesleept omdat hij verkeerd stond, hij is het gaan halen. Ik moest jou ophalen. Kom we gaan even wat drinken, dan wachten we op je broer.' Zei hij toonloos. Ik had mijn hand onbewust nog steeds op dat jurkje dat mijn hart wist te veroveren.
'oke.' Zei ik dan maar. Toen ik langs de kassa liep stopte ik even. Ik voelde de aanwezigheid van hatim achter me maar toch moest ik het doen.
'salim, ik bel haar vandaag nog oke.' Salim keek op zijn hoede naar hatim en toen naar mij. Hij knikte. 'jullie lijken niet op elkaar.' Zei hij vervolgens.
'nee, hij is de vriend van mijn broer.' Zei ik gekweld bij de gedachte dat hatim nu wist dat ik het over walid had gehad.
'ow, oke.' Hij keek naar mijn lege handen en fronste zijn wenkbrauwen. 'ga je dat jurkje niet halen?' vroeg salim.
'nee, turquoise is niet echt mijn kleur. Sorry.' Zei ik met pijn in mijn borst. Hatim keek mij vreemd aan. Hij wist als geen ander dat ik juist van die kleur hield. Verrek! Vloekte ik in mezelf. 'is goed meid. Veel plezier hier in het centrum.' Hij werd meegetrokken door een klant.
'turquoise is niet echt jou kleur?' vroeg hatim plotseling spottend naarst mij. Ik ging er niet op in en liep richting de deur.
'wacht, mag ik dat jurkje zien?' vroeg hatim. Ik keek hem fronsend aan maar wees naar een modepop die dat jurkje aanhad bij de etalage. hij liep ernaar toe en keek er naar. Toen hij de prijs zag trok hij zijn wenkbrauwen op.
'kom we gaan, ik heb honger gekregen.' Zei ik.
'oke, eerst afrekenen.' Zei hij. hij liep met de cocktailjurk in zijn hand naar de kassa. Ik keek verbaasd naar wat hij deed. Er zat een meisje achter de kassa waar salim een paar minuten geleden stond. Hij betaalde en liep toen de winkel uit. Ik moest me concentreren op mijn voeten om niet te struikelen van verbazing. Ik volgde hatim maar en wreef in mijn ogen om te zien of hij nou echt dat jurkje in dat tasje had, of dat ik droomde. Toen we de maccie ingingen en we ons op de stoelen nestelde met een visburger en een milkshake sprak hatim eindelijk weer.

1535 woorden
Hadden jullie nog van me tegoed☺️

Verwacht het meest onverwachteWhere stories live. Discover now