Deel 1

5.8K 135 13
                                    

Daar lag ik dan. Op mijn rug starend naar de blauwe lucht. Ik voelde de plantjes onder mijn rug priemen. Ik hoorde in de verte wat vogelgeluiden en een vage uitlaat van een bus. Mijn ouders waren er niet, een weekendje weg. Dat hadden ze hard nodig. Ze stressen om de kleinste dingen, en onbewust ga ik het probleempje dan groter zien om dan vervolgens met hun mee te stressen. Terwijl mijn broer walid het tegendeel doet. Z'n benen kruisen en je dan vervolgens vierkant in je gezicht uit te lachen waarna je je vervolgens heel dom gaat voelen. 'amal!' hoorde ik vanuit de keuken. Ja dag, als hij denkt dat ik voor het eten ga zorgen mag hij een eindje gaan fietsen. Ik trok mezelf moeizaam overeind en liep met tegenzin naar binnen. altijd als me broer met vrienden is doet hij stoer. Dan probeert hij je neer te halen en zwart te maken. En dan doe je alles fout in zijn ogen. En met hun op vakantie? Dat is een pure marteling! Je wenst jezelf dood dan dat je drie fucking hele dagen met hun in een vierkante bak zit opgescheept. En dan niet alleen dat. Je moet naar hun muziek luisteren, naar hun gezeik. En o ja. Droom maar verder dat je voorin mag zitten. Nee dat is voor mij, amal een sprookje. Ja gewoon een sprookje. En als je dat vraagt dan kijken ze je spottend aan en zeggen: 'het is te gevaarlijk voor meisjes om voorin te zitten, weet je wat voor grote risico het is.' en dan gaan ze je gezamenlijk uitlachen.
'haloo ik vroeg je wat?!'haalde walid me uit mijn gepeins. Ik schrok op en keek hem aan.
'ja, wat?'
'we gaan uit eten, we hebben geen zin om te koken, ga je mee of niet?' vroeg walid ongeduldig. Zijn vriend hatim had al zijn jas aan. Het drong tot me door dat ik nog in me pyjama stond en dat zij alles behalve een half uur op mij gaan wachten.
'ja hallo! Waarom kom je er nu pas mee, kijk hoe ik erbij loop!' riep ik verontwaardigd.
'alsof je er aantrekkelijker uit ziet met normale kleding. Niet dat jij normale kleding hebt. Ga snel, ik moet nog even wat doen als ik aanbel sta je binnen 5 seconde bij de deur anders ben ik weg, begrepen?' zei walid vastbesloten. Hatim stond nog na te lachen over de opmerking die walid mij toewierp. Ik knikte boos en liep stampvoetend naar boven. Alsof uit eten gaan met hun een pretje is. alleen het idee al om samen met hun aan een tafel te zitten is een nachtmerrie. Maar toen bedacht ik me iets. Ik ga er lekker mijn dagje van maken en doe wat ik wil.
ik keek mezelf glimlachend aan toen ik aangekleed en opgemaakt voor de spiegel stond. Ik trok me Nikes aan en liep naar beneden met me telefoon in me hand. Me sleutels in de andere en sloot snel alle deuren. Van de balkon en de tuin waarna ik vervolgens de huisdeur achter me in het slot gooide. Walid had nog niet gebeld maar ik ga dus mooi niet wachten tot hij aanbelt.
me telefoon ging af. 'wat!' riep ik zonder eerst naar mijn display te kijken.
'jij ook een goedeavond jonge dame.' Zei samir. Samir was een schat van een jonge. We zaten al 5 jaar samen in de klas en deden zowat alles samen.
'ow, sorry ik dacht dat je dat flikkertje van me was.' Zei ik met afschuw in mijn stem. hij schoot in de lach. 'je krijgt letterlijk 500 euro van me als je het 1 dag met hem uit kan houden zonder ruzie. Ik durf het gewoon te wedden met je, omdat ik toch weet dat dat je niet gaat lukken.' Ik schoot in de lach.
'je weet dat je je geld niet kwijt gaat raken aan deze weddenschap he.'
'yep, wat ga je doen vandaag?'
'geloof het of niet, ik ga uit eten met walid en hatim.' Zei ik nog chagrijniger.
'hatim? Is dat niet die vriend van hem die nog erger is?'
'yep, twee keer zo erg. Maar ik zie hem al aanrijden, ik moet hangen. Spreek je gauw.'

En lijkt het jullie leuk?❤️

Verwacht het meest onverwachteWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu