Kapitola 80

181 21 24
                                    

Na jednom z nábreží sa konal protestný pochod. Mieril k hradu a ostatným vládnym budovám. Organizovali to rebelské oddiely Sarije a Frega. Účasť bola prekvapivo vysoká.

Petrovi sa to nepáčilo. Malovali si na chrbát terč.

Aurora pred troma dňami v priebehu piatich minút zničila všetky rebelské základne v Mirene. Všetky. Neunikla jej ani jedna.

Všetci vedeli že sa to jedného dňa stane. Aurora rebelov zväčša ignorovala, dokým sa jej sami nezaplietli do cesty. Ale raz jej musela pretiecť trpezlivosť.

Teraz, keď sa to však stalo, väčšina sa ako by zbláznila. Aurora im ukázala že vie veľmi efektívne zničiť rebelov v celom meste. Teraz ako by stratili rozum.

Peter sa rozhodol využiť chaosu aby získal späť ich zásoby. S oddielom bojovníkov a mágov sa vybral ku skladom. Zároveň však popri Nirazových skladoch rozmiestnil ďalšiu skupinu mágov. Ich úlohou bolo očarovať sklady ochranným kúzlom hneď ako budú ich ukradnuté zásoby vnútri. Nechcel riskovať že by sa tak namáhali s teleportovaním, len aby im to nepriateľ hneď premiestnil inam.

Pár Cierriných špehov sklady vo dne v noci pozorovalo a potvrdili, že všetky ich veci sú stále vo vnútri.

Ďalší zistili, čo sú títo zlodeji zač. Bol to zločinecký gang s názvom Modrá Hviezda. Ako sa ukázalo, takýchto gangov sa tu vytvorilo viacej.

Mali na svedomí mnohé krádeže, bitky, dokonca aj niekoľko vrážd. A to boli len tie nahlásené. Mestská stráž sa ich snažila dolapiť, ale zjavne podľa nich neboli tieto udalosti dosť dôležité aby sa dostali až ku kapitánovi.

Alebo z toho bol Jarin vynechaný zámerne.

Problém bol, že sa miestami chovali ako rebeli. Nie, oni predstierali že sú rebeli a zároveň páchali zločiny. A zatiaľ im to prechádzalo.

Otázkou zostávalo, prečo? Ak neznášali kráľovstvo, prečo sa k nim jednoducho nepridali?

Dúfal, že práve teraz boli mimo a robili nejaké sprostosti pod zámienkou protestu. Aspoň na to ten protest mohol byť dobrý.

Dúfanie však nič nezmení. Buď tam boli alebo nie. Na oba prípady boli pripravení.

Vrátila sa Cierra.

,,Tak? Čo si zistila?"

,,Vo vnútri je asi dvadsať ľudí."

Peter sa obzrel na ich skupinu.

,,Iba? Oni nám to hádam chcú uľahčiť!"

,,Je to iba odhad. Nevieme či nemajú ešte nejaký tajný vchod alebo či sa tam nejakí nepremiestnili. Každopádne tento krát už magické obrany majú."

Peter kývol na troch ľudí. ,,Prvá úloha: zneškodniť všetky obrany bez toho aby ste spustili poplach. Ak sú teda dosť múdri aby ho mali."

Prikývli a pustili sa do práce.

,,Ako dlho im to potrvá?" spýtal sa Niraz. Nástojil že pôjde s nimi.

,,Záleží od zložitosti ich obrán. Čoskoro to zistíme."

Peter vyzrel z ich postrannej uličky. Našťastie tam nikto iný nebol. Budovy po oboch stranách nepôsobili veľmi často používané. Ale ani neboli úplne opustené. Prezrádzalo to hlavne množstvo snehu okolo budov a na ich strechách.

,,Obrany zneškodnené," povedala najstaršia z troch mágov.

,,Dobre," zacúval naspäť do uličky. ,,Ide sa!" zavelil.

Dragon BloodOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz