52

169 13 0
                                    

Hello everybody! Další díl je tady! Navštívila mě múza, a tak se snažím být alespoň trochu pravidelná :D pokud zanecháte komentář, budu moc ráda :)

Enjoy!

Miky xx


"Adele, můžeš se, prosím, posadit? Hrozně mě znervózňuješ!"

"Nemůžu, sakra. Nemůžu, jinak se zblázním!"

Harry se prosebně podíval na Liama. Ten přikývl. Vstal, přešel k Adeline a sevřel ji ve svém medvědím objetí.

"Neboj se, Delly. On má tuhý kořínek. Zvládne to," konějšil ji.

"Sakra, Liame! Nemluv na mě tímhle hlasem, nebo se rozbrečím a pak ti jednu vrazím! A vůbec na mě nesahej!"

"Promiň," špitl Liam, ale dál ji držel. 

Přesně tohle nesnášela. Nesnášela, když byla mezi lidmi a někdo jí dělal tohle. Při tom, jak hrozně se cítila. Protože to ve většině případů znamenalo, že se rozbrečí. A to bylo poslední, co teď chtěla. Neoblečená, zabalená jenom do ručníku, protože zakrvácené šaty byly tak akorát na vyhození, bosá, protože na žabky nebyl čas, nenamalovaná a neučesaná, vlasy solí a větrem slepené a zamotané... a někde za těmi pitomými dveřmi Niall možná bojoval o život. A ona s tím nemohla vůbec nic dělat. Vůbec nic.

Vlastně měla tak trochu déja vu. Před očima se jí objevil obličej umírajícího Sama a jeho zakrvácená košile. Stejný, tupý pohled a mírný úsměv smířený s koncem, jako před chvíli viděla u Nialla. Copak tohle nikdy neskončí?!

"Co se tam nahoře vlastně stalo?" obrátila pozornost k něčemu jinému, než byl její současný, mizerný stav.

"Musel uklouznout na tom plochém kameni na konci. Uklouznout a bouchnout se do hlavy. Slyšel jsem jenom ránu, netušil jsem, že to bylo tak zlé," řekl Louis.

"Skákali jsme už nějakou dobu. A pořád dokola, muselo z nás na ty kameny nakapat. A pak stačilo špatně stoupnout," dodal Harry. "Kdybych věděl, jak to dopadne, nikdy s tím pitomým nápadem nepřijdu."

"To nic, Hazz, to jsi nemohl vědět."

"Mohl. Znám to tam. Ale nikdo na tom ještě neuklouzl, tak mě to prostě nenapadlo. Ale mělo."

"Podívej se, Stylesi, fakt za to nemůžeš," vložil se do toho Louis, "nešťouchl jsi ho tam ani jej nijak nedonutil k tomu, aby skákal. Byla to nehoda."

"Jo, ale..."

"Už?!" přerušila jej Delle, vyklouzla Liamovi z objetí a vrhla se ke dveřím, ve kterých se objevil doktor.

"Trpělivost, slečno. Řekneme vám hned, až budeme něco konkrétního vědět."

"Vždyť už tu čekáme dvě hodiny! Mě tohle zabije," povzdechla si Delle, opřela se o zeď a sesunula se po ní dolů na podlahu. Položila si hlavu na kolena a překřížila ruce přes nohy.

"Slečna je přítelkyní toho mladého muže?" otočil se doktor na Liama.

"Ano, a jeho manažerka."

"Prosím?" zvedl doktor obočí.

"Jeho... no, to je jedno,"mávl rukou Liam. Vysvětlovat celou situaci se mu nechtělo.

"Má tedy nejblíž k rodině pana Horana?"

"Asi ano."

"Výborně. Až převezeme pana Horana na pokoj, bude moc k němu vstoupit. Ale ne takhle. Bylo by fajn, kdyby se umyla a oblékla, tady nejste v polní nemocnici, ale v nemocnici fakultní. Je důležité zachovat hygienu. Zkuste ji přemluvit k tomu, aby se dojela upravit, pak se může vrátit."

"Zařídím to," přikývl Liam. "A, pane doktore, za jak dlouho asi budete hotovi?"

"To vám bohužel teď nedokážu říct. Poranění hlavy jsou komplikovanou záležitostí. Ale mohu vás ujistit, že se o pana Horana stará tým špičkových lékařů."

"O tom nepochybuji," pousmál se Liam, "děkuji."

Doktor přikývl a vydal se dlouhou chodbou někam pryč. Liam se obrátil směrem k Adeline, která pořád seděla na podlaze jako uzlík neštěstí. Bylo mu jí líto. Takhle zlomenou ji ještě neviděl. 

"Adélko," dřepl si naproti ní, "pojeď se mnou do hotelu. Umyješ se a převlečeš a pak se sem vrátíme, dobře?"

"Nikam nejdu," hlesla slabým hlasem.

"Slyšelas doktora. Musíš se obléct, abys mohla za Niallem."

"Pustí mě dovnitř?"

"Ano, až se umyješ a oblečeš."

"Tak jo," zvedla Adeline hlavu a na obličeji se jí objevilo něco jako úsměv. Liam jí pomohl vstát, a protože se jí podlamovaly nohy,  vzal ji do náruče. Harry s Louisem šli za nimi. I těm bylo Adeline líto. A hlavně byli hodně překvapeni. Nikdy Delle neviděli projevovat více emocí, než bylo nezbytně nutné. Vždycky vypadala naprosto vyrovnaně a nevzrušeně, tvářila se, jako by věděla všechno na světě a ostatní jí nesahali ani po kotníky. Pouze jedinkrát ji viděli vyvedenou z míry, a to tehdy, kdy je s Niallem přistihli při činu a odhalili tak jejich tajný vztah.

Ale takhle zlomenou, citlivou, slabou... to bylo něco naprosto nečekaného. A oba se tak nějak přistihli na tom, že by teď moc rádi vystřídali Liama.

What A Feeling (N. Horan) CZ (PAUSED)Kde žijí příběhy. Začni objevovat