48

213 13 0
                                    

Loves! Další díl je tady! Ano, jde to pomaleji, než bych chtěla, ale snažím se. A věřím, že se to po zkouškách zlepší a já v létě stihnu něco nadepsat. Tak mi držte palce ;)

Love,

Miky xx

Běžnému pozorovateli by na osobě štíhlé dívky na chodbě na třetím patře hotelu Plaza nepřišlo nic zvláštního. Vypadala, jako by sem patřila a přesně věděla, kam jde.

Taky že to tak bylo. Skoro. Zbytek dotvořil dojem a taky Niallovo ujištění, že Harry, Liam a Louis šli do města. Jenže to netušil, že se ti tři kašpaři nevydali nikam dál než o patro níže, aby se po schodech vrátili zpátky nahoru a schovali se za roh, odkud měli výhled na chodbu.

Byl to nápad nikoho jiného než Harryho. Už u snídaně přišel s plánem odpoledních nákupů, se kterým Louis a Liam ihned nadšeně souhlasili. Pokud měl Harry pravdu a Niall včera strávil u Adele noc, určitě bude chtít víc a využije tak první příležitosti znovu se s ní setkat.

Zatím šlo vše podle plánu. Niall se vymluvil na únavu, čím si vysloužil poťouchlé úsměvy tři čtvrtin One Direction. Pak se vydal do pokoje, aby se dal trochu do pořádku, než se Delle objeví, a taky aby jí zavolal. Po obědě se pak s falešným zíváním vydal na své patro, aby mohl stát u dveří a poslouchat, jestli už kluci odešli. Když se tak stalo (neboli když kluci sjeli výtahem o patro níž), počkal ještě několik minut a pak Adeline prozvonil. O pár minut později tak už chodbou procházela ona a sebevědomě si to kráčela k Niallově pokoji. Když k němu došla, naposledy si upravila vlasy, zhluboka se nadechla, zaklepala a vešla dovnitř.

"Máme je," zazubil se Liam a chtěl se vydat tím směrem, když jej Harry zastavil.

"Musíme to dobře načasovat, při něčem je nachytat. Jinak se nám z toho budou dál vykecávat."

"Jak to chceš teda udělat?" zajímalo Louiho.

"Připlížíme se ke dveřím. Ale musíme být úplně potichu. Budeme poslouchat, co se uvnitř děje, a až bude vhodná chvíle, tak tam vtrhneme."

"To zní dobře," přikývl Lou. Pak se všichni vydali k Niallovu pokoji a Harry přiložil ucho ke dveřím.

"Chybělas mi," slyšel tlumeně.

"To ty mně. Kluci šli na ty nákupy?"

"Pravděpodobně. Určitě tam stráví půl dne, máme dost času."

"Dost času na co?" 

"Však ty víš," odpověděl Niall a pak se za dveřmi rozhostilo ticho.

"Sakra, Harry, jak dlouho tady ještě budeme trčet?" začínal být Louis netrpělivý. Harry ho umlčel pohybem ruky a dál napínal ucho, aby uslyšel případný zvuk. To se mu o chvíli povedlo, když zaslechl něco, co se podobalo mlasknutí.

"Je to jasné, musíme tam vpadnout teď. Lou, máš nachystaný foťák?"

"Jo," přikývl otázaný.

"Liame, ready?"

"Naprosto."

"Fajn. Tak tedy tři, dva, jedna... teď!"

Na 'teď' Harry stiskl kliku, rychle otevřel dveře dokořán a skočil do pokoje. Hned za ním tam vtrhl Louis s mobilem a mačkal spoušť na foťáku. Jako poslední, ale o nic méně teatrálně dovnitř vpadl Liam.

"Ha!" křikl Harry, "máme vás!"

Jejich očím se ukázaly překvapené a vylekané obličeje Nialla i Adeline, jak se od sebe urychleně odtrhli. Ale ani to nestačilo k tomu, aby si kluci u dveří nevšimli jejich spojených rtů a chemie, která se vznášela ve vzduchu. A i kdyby si tím nebyli jisti, Louisova fotka byla jasným důkazem toho, co se tady dělo.

"Co to sakra..." ulevil si Niall.

"Děláte si prdel?!" vypadlo ve stejnou chvíli i z Adeline.

"No," odkašlal si Louis, "spíš to teď vypadá, že si tady dělá někdo prdel ze mě."

A sakra. Slíbila jsi mu večeři, že ano?

"Lou, promiň, já... vysvětlím ti to," začala Adeline, ale Harry ji nenechal domluvit.

"Myslím, že byste to měli vysvětlit oba. A nám všem, co říkáte?"

Niall s Delle se na sebe podívali a pak poraženě přikývli. 

"Tak fajn."

"Dobře, začnu. Takže, jak dlouho nás už vodíš za nos, Adele?" ťal do živého Harry. Náramně se bavil při pohledu na zničené a zkroušené obličeje viníků a dělalo mu radost, že měl celou dobu pravdu. A hlavně to, že teď Delle vypadala poprvé opravdu vyvedená z míry. 

Ovšem dokud k němu nezvedla pohled a on si nevšiml hravých jisker v jejích očích. A v tu chvíli si nebyl úplně jistý, jestli to nakonec nebyla ona, kdo je všechny převezl. Svým způsobem to tak vlastně bylo... A když si to Harry uvědomil, úsměv na tváři mu mírně povadl.

"Vlastně ne o moc déle, než jsem vodila za nos sama sebe," začala. "Když jsem sem přišla, neměla jsem v plánu ani s jedním z vás nic mít. Ne že byste se mi nelíbili, to ne. Každý z vás je jistým, sobě vlastním způsobem přitažlivý. Takže jsem hodně rychle pochopila vaše fanynky. Alespoň v něčem. Ale z pracovních důvodů a taky kvůli Samovi to prostě nebylo v plánu."

"Kvůli komu?" nechápali Louis s Liamem. 

"Vy jste jim to neřekli?" otočila se Delle na Nialla s Harrym a ti pokrčili rameny. "Na to, jaké jste drbny, fakt nejste moc efektivní," ušklíbla se.

Pak se na chvíli odmlčela a když začala mluvit znova, její hlas bylo sotva slyšet. "Sam... byl můj snoubenec. Než jej zabili. Tedy, ti v tom druhém autě."

Liam i Louis šokovaně vykulili oči.

"Myslím, že to byl ten moment, kdy jsme se s Niallem tak nějak... potkali na stejné vlně."

"Vážně?" usmál se Niall. "Ten večer na pláži? Z mé strany to bylo mnohem dřív."

"Ano? Kdy?"

"Když jsi mi do arény v LA přinesla jídlo."

"Jak jinak," ušklíbl se Louis a pak se všichni rozesmáli.

What A Feeling (N. Horan) CZ (PAUSED)Kde žijí příběhy. Začni objevovat