42

1.2K 64 0
                                    

Perspectief Redouane

Ik zat in de auto toen ik gebeld werd door mijn goede vriend Samir. 
Hij vroeg of ik wilde komen om hem te helpen met het laden van de bagage, in de auto van zijn vader. "Geen probleem, ik kom eraan."
Bij hem thuis gekomen, was er behalve zijn kleine broertje niemand thuis. Hij zei dat ze vader en stiefmoeder zo thuis zouden komen. 
Ik heb echt respect voor Samir. Ik kan me nog goed herinneren toen zijn moeder (allahy rahmar) overleed. Hij was er echt zo kapot van, en toch bleef hij verder aan zijn carrière werken. En niet zonder resultaat. Hij is een van de weinige jongens die ik ken, die zijn geld eerlijk verdiend. Ik ken hem al zo lang en hij is écht een eerlijke trouwe gozer. Niet zoals ik. Ondanks dat ik zie dat hij een goede jongen is en dat hij niet een player is, lukt het mij niet om zoals hem te zijn. Ik heb het zo vaak geprobeerd, maar ik ben nog nooit een meisje tegen gekomen waarbij ik dacht: 'she's the ONE' helaas. 
En een eerlijke baan? Ik heb na de middelbare school geen vervolg opleiding gedaan, dus wie zou mij nou in dienst willen nemen?
Samir moest even naar boven en dus ging ik in de huiskamer zitten. Nog geen minuut later hoorde ik iemand binnen komen. 
Waarschijnlijk is dat zijn kleine zusje. Ik hoorde dat ze met haar broertje aan het praten was. Ze liep de huiskamer binnen en ik was echt verbaasd. Samir had het altijd over zijn zusje en ik had een heel ander beeld van haar dan dat ze eruit zag. Zij is geen zusJE meer, maar een jongedame. Ze liep naar de kast toe en bekeek daar wat brieven. Ze had mij niet op de bank zien zitten, dus besloot ik om niks te zeggen. Ik had nog niet gezien hoe ze eruit zag, maar ik kon wel zien dat het slank meisje is met licht bruine krullen. Terwijl ik in stilte naar haar zat te kijken, hoorde ik haar plotseling zeggen "LEKKER!"
Waarop ik reageerde "lekker?" Ze draaide zich in een ruk om en keek me aan. Wat een mooie meid! Het woord 'lekker' past zéker bij haar.
"Wie ben jij en wat doe jij hier? Wie heeft jou hier binnengelaten?"
"Zo zo, ook onbeleefd. Ga jij zo met je gasten om?" Ik zag aan haar dat ze gefrustreerd werd door mijn manier van antwoorden en ik vond het wel een leuk gezicht.
"Noem je mij onbeleefd? Jij bent degene die zich niet voorstelt aan degene bij wie je te gast ben. En dat terwijl je misschien niet eens een gast ben. Dus zeg nou maar wie je bent en wie je hier heeft binnengelaten?"
Ik kon aan haar zien dat ze het niet echt grappig vond, maar ik daarentegen vond het wel leuk. "Waarom lach je?"
"Omdat je er mooi uit ziet als je boos bent." (Ik meende het echt!) 
"Hou jij je complimentjes maar voor je en vertel me wie je bent. 
Weet je wat.. Laat maar." Ik zag dat ze haar telefoon pakte en iemand probeerde te bellen.
Plotseling hoorde ik de telefoon afgaan en zag ik dat ze ophing. 
Net toen ze de kamer wilde uitlopen, kwam Samir al naar binnen. "Sinds wanneer ben je al thuis?" "Ooh ik ben net pas thuis, hoezo? Ik zie dat je al kennis hebt gemaakt met Redouane? Hij komt ons helpen met de bagage boven op de auto in te laden."
"Redouane? Zo heet je dus." Ze trok mijn wenkbrauw op en liep de kamer uit. 
Oh my god, wat een meid is dit!
"Eikel!" Hoorde ik haar roepen. Volgens mij vind ze me niet zo aardig?!
Samir keek me verbaasd aan "Heb ik iets gemist?"
"Volgens mij niet." Na een paar minuten liep Samir naar buiten om iets uit zijn auto te halen. Ik wilde even naar Sarah toe, omdat ik toch mijn excuses aan wilde bieden. Ik moest het risico maar nemen dat ik betrapt werd, maar dat moest dan maar. Snel liep ik de trap op en hoorde vanuit een van de kamer muziek komen. Ik nam aan dat het haar kamer was en klopte op de deur. Geen gehoor. Heel voorzichtig deed ik de deur open en keek rond. Het was duidelijk haar kamer. Mooi ingericht hoor. Alles is netjes opgeruimd en het rook duidelijk naar dames parfum. 
Alleen was ze er niet? Toen ik het water in de douche hoorde lopen, snapte ik het. Het eerste wat me opviel was haar enorme verzameling van cd’s. Shit, hé alle soorten muziek. Ik besefte dat ik hier geen tijd voor had en dat ik moest opschieten. Ik draaide me om en wilde snel haar kamer verlaten, totdat ik notitie blaadjes op haar bureau zag liggen..

Verliefd op een nerd?Where stories live. Discover now