29

1.4K 74 0
                                    

Perspectief Sarah

Ik opende mijn ogen en keek in de kamer rond, meteen ging mijn hand naar mijn oog toe en probeerde ik het kloppend gevoel met mijn hand te stoppen. 
Ik stond op en liep richiting de badkamer. Ik deed het licht aan en bekeek mezelf van dichtbij in de spiegel. Terwijl ik naar mijn oog keek, ging mijn hand naar mijn lippen, zucht.. Waarom denk ik nog aan die kus?
Al snel ging mijn gedachte terug naar mijn oog, Hij was gelukkig niet blauw, je kon wel zien dat ik een doorbloed oog had. Ik kleedde me uit en deed het water aan en nam een lekkere douche.
Ik draaide de kranen dicht, trok mijn badjas aan en liep naar mijn kamer. Ik pakte een broek en een hempje en kleedde me aan.
Ik liep naar beneden, mijn vader stond op het punt om te vertrekken, "Sabah elgeer". Ik wilde hem niet aankijken, omdat hij anders mijn oog zou zien. Snel groette ik hem en zijn vrouw terug.
Ik liep naar de huiskamer en zag dat Yassine zijn boterham voor de tv zat op te eten. "Moet je niet naar school?" "Nee, ik ben vandaag ook lekker vrij, niet alleen jij."
Ik aaide over zijn bol en wilde de huiskamer verlaten. "Sarah?" "Ja, wat is er?"
"Ik wilde je wat vragen, eehm". Ik zag aan hem dat hij verlegen werd dus ging ik naast hem zitten en zei dat hij het gewoon kon vragen. 
"Uuhm, ik wilde vandaag met Mustapha naar het strand en ik wilde vragen of jij met ons mee wil gaan, want we mogen niet alleen." Ik keek in zijn kleine grijzige ogen en kon het niet verdragen om nee te zeggen.
"Is goed Yassine, ga maar Mustapha toe en zeg dat we over een uur weggaan.
En hij moet wel toestemming aan hun ouders vragen. Oke?"
Hij was al blij dat ik met hun mee wilde gaan. "Dank je. Dank je. Dank je." Hij sprong om mijn hals en gaf me een dikke zoen op mijn wang. 
"Is goed Yassine, ga naar hem toe en zeg dat we over een uur met de tram naar het strand gaan. En ik moet echt zeker weten dat hij van zijn ouders mag." ik ken de ouders van Mustapha en ik denk niet dat ze moeilijk gaan doen.
Ik liep naar mijn kamer en ging op zoek naar mijn bikini, ik besloot om de zwarte te nemen, dat was een broekje en een triangel top.
Ik trok mijn bikini aan en daar overheen trok ik een zwarte rok aan. Ik pakte een paar grote handdoeken en een flesje zonnebrandcreme. Ik pakte een grote strandtas en zocht nog wat spulletjes bij elkaar en gooide de tas vol. 
Ik ging snel nog effe naar beneden om wat te ontbijten. Ik zag dat mijn stiefmoeder bezig met de afwas was. Ze vroeg waar ik naar toe ging, ik zei dat ik met Yassine en zijn vriendje naar het strand ging. "Ooh" zei ze. Ik kon aan de blik in haar ogen zien dat ze mee wilde gaan. Ik voelde me erg ongemakkelijk dus vroeg ik uit beleefdheid of ze mee wilde.
Verbaasd keek ze me aan en vroeg of ik het meende. "Ja waarom niet, we gaan een rustige strand zoeken waar weinig mensen zijn. En papa zegt toch niks, vroeger gingen we ook altijd alleen met Yemma." Bij het uistspreken van deze woorden, kreeg ik er spijt van en kreeg ik een brok in mijn keel. Maar ik liet het niet aan haar merken, "Ewa ga je mee of niet? We vertrekken over een klein uurtje." "Waga, ik ga me even omkleden en dan kom ik er zo aan." (dit allemaal in het berbers natuurlijk) Ze liep de keuken uit en ik dacht meteen aan de woorden die ik zei. 'met yemma naar het strand' dat waren nog eens goeie ouwe tijden.

Yassine kwam blij het huis binnen stormen en zei dat zei dat Mustapha mee mocht.
Malika gaat trouwens gaat ook mee, zei ik.
Verbaasd keek hij me aan. "heeft ze dat zelf gevraagd? Zij heeft lef"
Ondanks dat hij een klein jochie was, was hij best wel slim voor zijn leeftijd en maakte hij soms opmerkingen waarvan ik het niet van hem had verwacht.
Ik moest lachen om de manier hoe hij het zei. Nee Yassine, ik heb het haar zelf mee gevraagd. Anders heeft ze de hele dag niks te doen, Snap je? En trouwens wat maakt het uit. Ga jij nou maar je zwembroek zoeken en zorg dat je over een half uurtje met je rugtas klaar staat. Meteen rende hij naar boven en hoorde ik hem door zijn kamer rennen. 
Nadat ik had ontbeten, ging ik opzoek naar een stereo die we konden nemen. 
We waren alle 3 klaar voor vertrek en we gingen op weg naar het huis van Mustapha, we kwamen hem onderweg tegen en liepen samen naar de tram toe. We pakte de tram en op het station pakte we de bus naar Zandvoort. Ik had op het station een grote buskaart gekocht, zodat ik zeker weet dat ik genoeg heb om terug te komen.
Na een hete busrit kwamen we bij het strand van Zandvoort aan. Yassine en Mustapha waren druk in gesprek over wie er nou wel of niet over ging uit hun groep.
Ik en Malika hadden het over koetjes en kalfjes en ze vroeg mij hoe ik aan dat rode oog kwam. Ik keek haar aan en wilde eerst liegen en zeggen dat ik een ontstoken oog had ofzo, maar ik besloot om haar de waarheid te vertellen. Ze reageerde geschokt en ik maakte haar duidelijk dat ze zich nergens om druk moet maken.
Dit was de eerste keer in 3 jaar dat ik haar iets vertelde. Normaal gesproken zou ik zulke dingen aan mijn yemma vertellen. Séno yemaa, nu ik aan haar denk voel ik me schuldig over het feit dat ik 'gezellig' met malika naar het strand ga.
We stapte de bus uit en liepen richting het strand. Het was gelukkig helemaal niet druk, anders voel ik me zo ongemakkelijk in mijn bikini. Wat dat betreft ben ik heel snel verlegen. 
Yassine en Mustapha rende het zand op en hadden volgens hun 'de beste plaats' gevonden.
Ik deed mijn slippers uit en voelde het warme zand onder mijn voeten. Malika en ik liepen naar de plaats waar Yassine en Mustapha hun spullen hadden geparkeerd. Ik legde alle handdoeken netjes naast elkaar. Ik trok mijn rok en truitje uit en ging op mijn handdoek liggen. Ik smeerde Yassine en Mustapha in en vroeg toen aan Malika of ze mijn wilde insmeren. Ze smeerde me in en daarna smeerde ze haar boven armen in. Ze had een T-shirt en een linnen broek aan. 
Yassine en Mustapha rende richting het water, maar ik hield ze tegen. Jullie gaan niet alleen het water in. Ik stond op en liep met ze mee. Ik had geen zin om nat te worden dus ging ik alleen met mijn voeten langs het water lopen. Yassine en Mustapha renden het water in. 
Plotseling kwamen ze het water uit en gooide ze allemaal water over mijn heen. Aaaah. Ik gilde het uit van de kou. Ik besloot om dan toch maar helemaal het water in te gaan, ik rende het water in pakte Yassine vast en deed hem kopie onder. Hij bibberde van de kou. Zo koud was het water eerlijk gezegd niet eens.
"Don´t mess with me!" Zei ik lachend tegen die twee ondeugende jochies.
"Wacht maar Sarah. Ik pak je nog wel terug." Lachend verliet ik het water en riep dat ze niet te ver moesten gaan. "NEEHEE" riepen ze nog terug.
Ik liep het water uit en wring mijn haar uit. Ik liep richting Malika en zag dat ze niet alleen was. Huh? Wie zijn dat?

Naarmate ik dichterbij kwam zag ik dat ze in het gezelschap was van een vrouw van ongeveer haar leeftijd en een meisje was in de twintig. Het meisje kwam me bekend voor. Ze was best een mooi meisje.
Ze hadden hun kleed en handdoeken naast die van ons gezet dus ze waren blijkbaar van plan om bij ons te blijven. Maar wie zijn ze dan?
"Brrrr" zei ik. Het meisje draaide zich om en keek me lachend aan “Hai” zei ze vrolijk……ik keek haar aan en zei "Hoi" en gaf haar een hand "Sarah". "Ik ben Laila." Ik liep naar de andere vrouw toe en gaf haar ook een hand. Dat was blijkbaar haar moeder. Ze heette Fatima. Fatima is een oude vriendin van Malika.
Ik zag dat Laila dezelfde bikini als mij aanhad. Ze keek me aan en zei "wat heb je een leuke bikini aan." "Ooh dankje, die van jou is ook erg mooi."
En zo begonnen we aan een leuk gesprek. Ze bleek 23 jaar te zijn en dat ze net met haar HBO studie klaar was. Ze is door haar broer met haar moeder hier afgezet.
Ik zag haar al naar mijn oog kijken en wist dat ze erover zou vragen.
"Mag ik vragen, wat er met je oog is gebeurd?"
Automatish ging mijn hand ernaar toe en zei dat hij ontstoken was.
En zo begonnen we elkaar beter te leren kennen, het was echt een aardig meisje.
Ze ging deze zomer ook op vakantie. "Misschien komen we elkaar we tegen" zei ze. "Wie weet, misschien wel ja." Ik stond op en keek waar Yassine en Mustapha waren……ik zag dat ze net uit het water liepen. Ze kwamen de bal halen en gingen voetballen.
"om laten we me doen" ik keek haar verbaasd aan en ze stond op "waarom niet?"
Ik stond op en liep naar die twee jochies. Laila pakte de bal af en schoot hem naar mij. Ik zag Yassine serieus achter de bal aanrenen. Hij probeerde hem van mijn af te pakken maar dat lukte natuurlijk niet. Ik wilde het niet voor Yassine verpesten dus gaf ik hem de bal terug en liep met Laila richting het water.
Na enige tijd gezwommen te hebben leerde we elkaar beter kennen. 
"Zijn jij en je broertjes de enigste kinderen van Malika?" Geschrokken keek ik haar aan en wist niet hoe ik deze vraag moest beantwoorden..

Verliefd op een nerd?Where stories live. Discover now