41

1.2K 71 0
                                    

Perspectief Sarah

Teleurgesteld verlaat ik de receptie en heb ik mijn ketting niet tussen de gevonden voorwerpen op school kunnen vinden. Tfoe, dit is allemaal de schuld van die bitch Latifa. Gefrustreerd en teleurgesteld loop ik de gang op richting de mededelingenbord. Ik zie dat we aanstaande vrijdag onze rapporten kunnen ophalen, en dat als je niet aanwezig bent dat ze je rapport naar je opsturen. Makkelijke keus dus. Ik weet dat ik over ben en niet hoef te herkansen, dus mijn vakantie is begonnen. Nu het niet meer nodig is, breng ik geen seconde meer dan nodig is, op deze school door. 
Ik liep naar mijn kluisje toe en haalde de foto van yemma eruit omdat ik die tijdens de vakantie, niet op school wil laten. Voorzichtig haal ik de foto los en keek er even naar. Ik keek naar de ketting die ze om haar hals had. "Ik kan niet geloven dat ik hem gewoon kwijt ben." Ik drukte mijn lippen tegen de foto en stopte hem in een envelop. 
Omdat mijn vader en stiefmoeder vandaag naar Marokko zouden vertrekken, ging ik direct naar huis om te helpen met de auto in te laden. Mijn vader zou met een collega van zijn werk meerijden die vlak bij ons in Marokko woonde. 
Thuis aangekomen zag ik dat Yassine een paar zakken chips en alle soorten snoep klaar had gezet. "Die jongen bereid zich echt voor, he." Volgens mij waren ze al bijna klaar, want alle koffers en tassen stonden in de gang. Ik liep naar de keuken en zag dat Yassine aan het eten was. Ik ging even bij hem zitten en vroeg waar papa was. Hij zei dat hij naar de moskee is gegaan om te bidden en dat hij als terug was, dat ze dan zouden inladen en dan zouden vertrekken. Ik knikte en vroeg nog snel waar Malika was. Hij zei dat ze afscheid ging nemen van 'een vriendin.'
Net toen ik naar boven wilde lopen, liep ik even de huiskamer binnen om te kijken of er nog post voor me was gekomen. Ik zag een paar brieven liggen waaronder mijn salarisstrook!!! Meteen scheurde ik hem open en keek hoeveel geld ik deze maand kreeg. Ik wist dat het meer zou zijn dan normaal, omdat er deze maand vakantiegeld bij zou zitten. WAT 976,-! "LEKKER!"
Tot mijn grote schrik, hoorde ik iemand mijn woorden in een vraag vorm herhalen. Lekker? Ik draaide me om en zag daar een vreemde gozer zitten. Ik schrok me dood. Verbaasd keek ik om me heen en begreep niet wie hij was en wat hij hier deed. En waarom zag ik hem niet?
"Wie ben jij en wat doe jij hier? Wie heeft jou hier binnengelaten?"
"Zo zo, ook onbeleefd. Ga jij zo met je gasten om?" Waarom gaat hij in discussie? "Noem je mij onbeleefd? Jij bent degene die zich niet voorstelt aan degene bij wie je te gast ben. En dat terwijl je misschien niet eens een gast ben. Dus zeg nou maar wie je bent en wie je hier heeft binnengelaten?"
Ik zag dat hij een glimlach op zijn gezicht toverde. "Wwaarom lach je?"
"Omdat je er mooi uit ziet als je boos bent." "Hou jij je complimentjes maar voor je en vertel me wie je bent. Weet je wat.. laat maar." Ik pakte mijn telefoon en wilde Samir bellen, omdat hij zei dat hij rond deze tijd thuis zou zijn. Ik belde hem op en hoorde in huis een telefoon over gaan. Ik hing op en wilde net de kamer uitlopen, toen ik Samir al naar binnen zag komen. "Sinds wanneer ben je al thuis?" "Ooh ik ben net pas thuis, hoezo? Ik zie dat je al kennis hebt gemaakt met Redouan? Hij komt ons helpen met de bagage boven op de auto in te laden."
Redouane? Zo heet je dus." Ik trok mijn wenkbrauw op en liep de kamer uit. "Eikel!" Zei ik expres hard genoeg zodat hij het hoorde. Ik liep naar boven en ging naar mijn kamer. Heb ik iets gemist, hoorde ik Samir nog zeggen, maar ik besteedde er geen aandacht meer aan. 
Als hij nou gewoon zei wie hij was. Pffff who cares anyway?? Ik stopte een Marokkaanse cd in de cd speler en deed een snelle chaabi nummer op. 
Ik trok wat makkelijkere kleren aan zodat ik me lekkerder voelde. Ik pakte een truitje en een oude spijkerbroek. Deed mijn haar in een staartje en veegde mijn mascara weg. Ik liep naar de badkamer en waste mijn gezicht en smeerde wat crème in. Terwijl ik weer terug naar mijn kamer liep hoorde ik mijn vader en stiefmoeder beneden. Ze waren dus al thuis gekomen. Ik liep naar mijn kamer en ging op mijn bed zitten en deed de tv aan. Er was niks boeiend bezig dus deed ik hem uit en staarde naar de foto van yemma die op het bureau stond. Dit was de eerste keer dat ik naar Marokko ging, sinds yemma is overleden. Ik had er heel erg veel zin om weer naar Marokko te gaan, maar aan de andere kant ben ik ook zo erg bang voor alle herinneringen aan dat huis. 
Ik mis je zo erg yemma. Ik wou zo graag dat je er was. Dat we samen op vakantie gingen net als vroeger.. Zucht.. Ik kneep mijn ogen strak dicht en nam een diepe zucht. Net toen ik op wilde staan viel mijn oog op mijn kussen. Daar lag een klein opgevouwen briefje op. Ik pakte het briefje en vouwde hem open..

Verliefd op een nerd?Where stories live. Discover now