4

1.8K 96 5
                                    

Dwars door de stem van Mariah Carey hoorde ik de bel gaan en ik zag dat een paar van mijn klasgenoten aan kwamen lopen. Ik deed mijn telefoon uit en stopte die in mijn tas.
De docent kwam aanlopen en hij deed het lokaal open. Ik liep naar binnen en ging automatisch naar mijn vaste plaats. Linker rij, voorin bij het raam. En zoals gewoonlijk kwam niemand naast mij zitten, maar daar had ik dan ook niet op gerekend. 
We hadden vandaag 1 toets en dan mochten we naar huis. Het was namelijk toets week. Dus dat werd een week leren! We hadden vandaag Engels. Ik was niet echt zenuwachtig, omdat Engels toch mijn sterkte punt was.
Ik zag dat Hicham het lokaal binnen kwam en al gauw kwam Latifa binnen. Tfoe, wat een vies wijf zeg! Ik moet er niet aan denken wat die 2 net hebben uitgespookt. En dat terwijl ze niet eens met elkaar hebben, niet dat het dan wel goed was.
Uit het niets kwam Latifa naast mij zitten. Ik keek haar verbaasd aan. "is deze plaats bezet?" "Nee, hoor" zei ik "je mag de stoel best mee nemen." "Ik bedoel mag ik hier zitten?" Wil Latifa naast mij zitten?? "Ja hoor waarom niet" zei ik. Nog steeds snapte ik niet waarom zij naast me wilde zitten. Ik zag ook dat al haar vriendinnen haar vreemd aankeken ze zeiden dat ze naast hun moest gaan zitten. "Als ik naast Sarah wil zitten dan doe ik dat!" Ik vond het maar vreemd. 
Toen de docent de toets blaadjes uitdeelde werd het me al een stuk duidelijker.
Ze wilde natuurlijk dat ik haar alle antwoorden door ging geven. Vlak voordat de docent aankondigde dat we gingen beginnen, gaf ze me een schijnheilig lachje, en natuurlijk kreeg ze 1 van mij terug.
Ik keek op het blaadje en maakte de toets met gemak, het was dan ook een multiple choice (alleen met meerkeuzevragen) toets.
Wat het voor Latifa dan ook erg gemakkelijk maakte om de antwoorden te vragen. En voor mij om de antwoorden te geven.
De bel ging en iedereen moest zijn blaadje inleveren. Ik was al geruime tijd klaar, maar je mocht het lokaal niet vroegtijdig verlaten. Iedereen stond op, om het lokaal te verlaten en ik vroeg aan Latifa, hoe vond je het gaan? Ze draaide zich om en keek me aan alsof ik lucht was. Ze zei geen woord en keek dwars door me heen. Lachend liep ze naar haar vrienden toe en vertelde dat ze het een makkie vond en dat ze zeker een 10 zou halen. 
Dat zullen we nog wel eens zien, dat ik bij mezelf...dat zullen we nog eens zien!

Verliefd op een nerd?Where stories live. Discover now