10

1.7K 98 4
                                    

Perspectief Sarah

Het was al 22.30 uur en ik was eindelijk klaar en mocht naar huis. Ik verliet het restaurant en liep richting de bushalte. Ik zag dat een meisje gezellig samen met haar vriend aan het kletsen was. 
Op dat moment was ik best wel jaloers. Zoiets heb ik nooit gehad. 
Ik had nooit een vriendin gehad laat staan een vriendje. 
Ik deed mijn hand in mijn tas en pakte mijn mp3. Ik had deed het liedje van Aaliyah deed het nummer 'Miss you' aan. Natuurlijk moest ik weer aan mijn séno yemma denken. Nog iedere dag zie haar mooie glimlach voor me, haar gezicht, haar handen, haar alles.
Ik keek op mijn horloge hoe lang het nog duurde voordat de bus kwam, nog 20 min. Shit, hé!
Plotseling zag ik dat mijn broer langs reed. Samir! riep ik.
Hij had zijn auto raam open en kon mij dus horen. Hij keek opzij en keerde direct zijn auto om. 
Ik stapte in en vloog hem om de hals. Ondanks dat ik al 19 jaar was en hij 24, was ik toch nog steeds zijn 'kleine zusje.' "Wat ben ik blij dat ik je net op tijd zag."
"ik wilde je op komen halen, maar ik zag dat je al weg was."
Hij reed weg en ik deed mijn mp3 uit. Hij keek mij aan en vroeg hoe het op werk was. 
Ik vertelde hem wat er allemaal was gebeurd en hij vertelde me dat ik me niks van dat wijf moet aantrekken en dat ik me niet tot haar niveau moet verlagen. "Meisjes zoals zij, hebben totaal geen levens ervaring. Ze vinden hun domme problemen zo ernstig dat ze er niet bij staan dat er ergere dingen in een mensen leven kan gebeuren. 
Wacht maar tot zij een kleine tegenslag in haar leven heeft, zij weet dan totaal niet hoe zij daar mee om moet gaan. En wij, wij kunnen een heleboel aan, trust me sister!" En hij keek me lachend aan. 
Ik vroeg hoe zijn dag was en hij vertelde dat hij het maar druk had met zijn werk. Hij was teamleider van zijn afdeling. Hij werkte bij een internationaal computer bedrijf. 
Ik keek hem met een big smile aan en vroeg hoe het met zijn vriendinnetje ging, en wanneer hij nou een keer ging trouwen. (ik wist niet eens of hij een vriendin had, maar ik wilde er op deze manier achter zien te komen) 
Hij keek me droog aan en zei, ik ga pas trouwen totdat jij gaat trouwen! We hadden altijd die discussie, ik zei dat ik nooit eerder dan hem zou gaan trouwen en hij zei "ik ga pas trouwen als ik oom ben geworden van een kleine dame of een heer." Ik gaf een vuist tegen zijn bovenarm en en keek me lachend aan.
Samir parkeerde de auto en we stapten uit. Ik liep richting de deur en deed de sleutel erin. Ik opende de deur en liep samen met Samir naar binnen. Ik zag dat mijn vader samen met mijn stiefmoeder tv aan het kijken waren. "Salaam" groeten Samir en ik hun, "Salaam" groette ze in koor terug. Snel wensde Samir mij welterusten en liep naar zijn kamer.
Terwijl ik naar mijn vader en stiefmoeder keek, kreeg ik ineens een flashback. 
Precies op die plaats waar mijn stiefmoeder zit, zat mijn séno yemma ook altijd. Vlak naast het raam. En dan zat mijn vader ook op de plaats waar hij nu zat. 
Dan keken ze samen naar Mr. Bean, mijn séno yemma vond hem altijd zo grappig en lag ze dus helemaal in deuk.
Alleen als ik toen van werk naar huis kwam, liep ik helemaal naar binnen en gaf mijn séno yema, a big hug en een dikke zoen op haar wang.
Met weer tranen in mijn ogen liep ik naar mijn kamer en gooide mijn tas om mijn bed.
Ik kleede mij om en trok mijn pyjama aan. Snel liep ik nog even naar de kamer van Mijn kleine broetje Yassine. Zachtjes open ik de deur van zijn kamer en zag dat hij sliep. 
Op mijn tenen liep ik naar zijn bed toe. Hij lag zo vredig te slapen en nu zag ik pas hoe erg h ij wel niet op mijn moeder leek. Ik drukte snel een zoen tegen zijn voorhoofd en liep zachtjes terug naar mijn kamer. 
Ik had het gevoel dat ik echt aan het door draaien was, alles wat ik zag of deed, dacht ik aan mijn séno yemma. Zelf als ik een bepaalde geur rook, dacht ik aan yemma. Het maakte niet uit wat voor geur, al is het de geur van brood die in de oven zat. Moest ik aan yemma denken. Ze zeggen dat het na verloop van tijd minder werd, maar bij mij werd het alleen maar erger.
Ik gooide mijn tas van mijn bed af en pakte mijn maatschappijleer boek. Ik ging op mijn bed zitten en deed de tv aan. Terwijl ik de leerstof voor mijn toets morgen snel doornam, keek ik tergelijkertijd naar de herhaling van Oprah. Het was erg warm, wat het alleen nog moeilijker voor me maakte om mijn aandacht erbij te houden.

Verliefd op een nerd?Where stories live. Discover now