# 24

7.7K 382 38
                                    

V pátek jsem se v práci jen tak potulovala, jelikož jsem měla na rozvrhu několik různých pochůzek. Třeba rozdat papíry, nechat zkopírovat nějaké dokumenty a zase je odnést. Tak se stalo, že jsem se setkala s Paige, na jejím oddělení. Už když mě zahlédla, začala na mě z dálky zběsile mávat. Přešla jsem ke kopírce a dala do ní papíry. Ona ke mně přiběhla a já se na ní usmála.

"Ahoj," pozdravila jsem. Měla na sobě krásné šaty a usmívala se od ucha k uchu.

"Ahoj, Emmy," řekla a prohlédla si mě. "Krásný šaty," pochválila mi oděv a já se trochu začervenala, protože jsem na sobě měla šaty od Diora, které mi daroval Harry, když jsem u něj přespávala. To jsem jí ale říct nemohla.

"Děkuju," řekla jsem vděčně.

"Jdeš večer na ten ples?" zeptala se zvědavě.

"Vlastně mám v plánu jít na balet," řekla jsem a měla na paměti, jak mi Harry říkal, že on by rozhodně byl pro balet. A navíc jsem to chtěla vidět.

"Na balet?" podivila se a já přikývla. "Tak to okamžitě zruš! Slyšela jsem, že se tam má stát něco dechberoucího, něco šokujícího, něco nečekaného. A týká se to šéfa," řekla mi s ďábelským úsměvem na tváři.

"Ach jo, ty a ty tvoje drby," řekla jsem a snažila se vybavit si něco, co by Harry zmiňoval. Jen říkal, že by tam nejradši nešel.

"Ne, je to pravda. Ve vedení se to řeší celý tenhle týden.. Jen nikdo z nás neví co, můžeme se jen dohadovat. Ale nesmíš tam chybět, Emmy. Přišla bys o všechno," uvažovala jsem nad tím a začínala přemýšlet. Co když to nějak souviselo s tou Harryho lží, co když se to nějakým vzdáleným způsobem týkalo mě.

"Dobře, uvidíme se tam," řekla jsem a ona se spokojeně usmála.

"Výborně, vem si něco sexy, bude tam spousta krásnejch chlapů a musíme někoho sbalit," řekla nadšeně a já se falešně zasmála.

"Překvapím tě," a taky překvapím Harryho. Těšila jsem se na to, až si mě všimne v davu a nebude ode mě moc odtrhnout oči. Už teď mě z toho mrazilo v zádech.

"Fajn, musím se vrátit do práce. Ale uvidíme se večer, souhlas?"

"Jasně," řekla jsem a ona se usmála a odběhla. Já potom vzala okopírované papíry a vrátila se zpátky k sobě do kanceláře.

***

Má práce pro dnešek skončila a já se sbalila a odešla na hotel. Několikrát jsem se přehrabovala v šatníku a přemýšlela, jestli si vezmu černé dlouhé šaty, a nebo krémové se zlatými doplňky. Nakonec jsem zvolila krémové, byly na tuhle příležitost vhodnější. Černá byla spíš na pohřeb.

Bylo 17:50, když jsem vyrazila a do Esmé tower, která byla na druhé straně Londýna jsem dorazila asi o půl hodiny později. Všichni už byly vevnitř v hlavní místnosti. Uprostřed se tančilo, na pódiu bylo místo pro řečníky a na druhé straně toho obrovského pódia hrála kapela. Okolo tanečního parketu byly stoly, většinou po čtyřech nebo po dvou se jmenovkami. Našla jsem své místo u stolu, kde sedělo ještě pár lidí z mého oddělení, které jsem poznala už z dálky. Když jsem ale přišla blíž, zjistila jsem, že vedle mě sedí Niall.

"Ahoj," pozdravila jsem ho a on vzhlédl. Prohlížel si ubrousek, který byl vkusně složený do tvaru růže.

"Aá, ahoj Emmy," usmál se a já se posadila vedle něj. Chvilku jsem vstřebávala výzdobu - všechno bylo do stříbrna. Na stolech byly růže, všude se pilo šampaňské. Bylo to až moc luxusní. Necítila jsem se tu ve své kůži. Bylo to moc čisté, moc uhlazené, něco mi říkalo, že to není správně.

Right Now // H.S. FanFic CZWhere stories live. Discover now