# 49

5.2K 257 12
                                    

Přišla jsem do svého apartmá něco kolem šesté hodiny. Cestou z práce jsem se zastavila ještě v knihkupectví a vybrala si pár knížek, jelikož měli slevy. Byla jsem milovník knih a většinou nakupovala v antikvariátech, ale bylo něco na tom, koupit si novou knížku a při každém jejím otevření cítit vůni nových stránek a inkoustu. Nakonec jsem si na noční stolek položila čtyři nové knihy různých žánrů a tak nějak se těšila, až se do jedné z nich ponořím. Věděla jsem ale, že dnes nemám čas, dnes večer mám totiž to vzrušující rande s Harrym.

Vlastně jsem ani pořádně nevěděla, co budeme dělat. Harry to tajil a já nemohla přijít na to, kam by mě mohl vzít. Londýn byl pro mě stále plný neobjevených míst a míst, které by mi mohl Harry ukázat a odhalit. Přála jsem si to, ale zároveň jsem chtěla být někde v klidu, užít si večer při svíčkách a tak. Rozhodně jsem se ale těšila na to, co mě dnes večer čeká.

Ve zbývajícím čase jsem si dala dlouhou sprchu a pečlivě vybrala oblečení. Harry chtěl něco obyčejného a tak jsem si vzala jeany, košili a koženou bundu. Přišla jsem si zvláštně. Tolik jsem si už zvykla na oblečení, které nosím do práce, že mi tohle připadalo jako velká změna. 

V 8 hodin jsem stála před hotelem, přesně jak jsme se domluvili s Harrym. Jeho auto přijelo o něco později a on mi jen řekl, ať si nasednu. Udělala jsem to a snažila se sledovat cestu. 

"Kam jedeme, už mi to řekneš?" zeptala jsem se zvědavě, když jsem si prohlížela ulice města skrz zatmavená okna auta.

"Ne, za chvíli tam budeme," odpověděl a já si povzdychla. "Nebuď naštvaná, chci jen aby to bylo překvapení.." 

"Nejsem naštvaná, jen nedočkavá," opravila jsem ho a on se pousmál.

Za pár minut auto opravdu zastavilo. Byli jsme u Hyde parku u kina Odeon. Harry mi pomohl vystoupit a pak mě beze slova vedl ke vchodu do kina. Venku byla tma a já jen míjela lidi, kteří byly osvětleni světlem z pouličních lamp. Nikomu jsem neviděla do obličeje a to mě uklidnilo. Věděla jsem, že je jen malá pravděpodobnost, že by nás někdo poznal a tak jsem se přestala bát fotografů, kteří by na nás kdekoliv mohli čekat. 

"Jdeme do kina?" zeptala jsem se Harryho, když jsme vešli vchodem do osvětlené místnosti, kde byly pokladny.

"Jo," odpověděl Harry a dovedl nás k pokladně. "Vzal bych si dva lístky na S Láskou, Rosie, prosím," řekl starší paní, která seděla za pokladnou.

"Film už běží, pane." odpověděla nám.

"To nevadí," řekl Harry a ta paní nám vytiskla dva lístky, Harry rychle zaplatil, potom mě chytl za ruku a rychle jsme odběhli do sálu, kde se promítalo. Usadili jsme se na místa v desáté řadě a já sledovala obrazovku, na které akorát běžela úvodní znělka filmu s titulky. Byla jsem stále překvapená, že jsme v kině, protože to bylo opravdu.. obyčejné. Bylo to ale příjemné překvapení.

"Takže kino? Opravdu?" zešeptala jsem Harrymu do ucha a podívala se na něj.

"Vadí? Můžeme hned odejít.." vypadal zklamaně. Rychle jsem zavrtěla hlavou.

"Ne, jen jsem to netušila." řekla jsem a políbila ho na tvář. "A taky jsem nevěděla, že jsi na romantiku," pousmála jsem se a on krátce zavrtěl hlavou.

"Každý má v sobě kousek romantika nebo ne? A navíc, měla bys to vědět, už jsem ti tuhle mou stránku  párkrát odhalil," řekl a já se zasmála trochu hlasitěji, než bylo v kině vhodné. Ze zadu se ozvalo několik "Pšššt," a já se kousla do rtu a podívala se na Harryho. Ten se jen usmál a potom jsme se začali věnovat filmu.

Right Now // H.S. FanFic CZWhere stories live. Discover now