Epiloog

2.6K 132 207
                                    

- 10 jaar later -

P.o.v. Rose

We zijn ongeveer tien jaar verder. Ik ben net zeventien geworden. En er is in de tussentijd best wel wat veranderd.

De band is vijf jaar geleden tijdelijk opgeheven. One Direction bestaat dus op dit moment niet meer tot groot verdriet van de fans. De verwachtingen werden steeds hoger en om te blijven presteren werd destijds te veel.

Ze hadden te weinig vrije tijd over en ze wilden zich toen toch meer gaan richten op onze eigen familie. Al mijn vaders zijn wel bezig gebleven in de muziekwereld, maar ze zijn allemaal solo verder gegaan. Ik geloof dat papa Louis dat het moeilijkste heeft gevonden, maar uiteindelijk heeft iedereen zijn draai gevonden.

We wonen nog steeds samen in hetzelfde huis. En waar het eerst super groot was (en natuurlijk nog steeds is), is het nu niet té groot als je kijkt met hoeveel mensen we er wonen.

Kate is uiteindelijk bevallen van een jongetje Oliver en hoewel ze het heel moeilijk heeft gehad, is ze ontzettend blij met hem. Het is ook zo'n leuk ventje. Hij is ontzettend ondeugend en eigenwijs en doet alles wat hij niet mag.

Papa Liam lacht zich vaak een ongeluk terwijl Kate dan een poging doet, dat hij naar haar luistert. Ik denk zelf, dat als papa Liam ook strenger zou zijn, dat dat wel beter zou lukken, maar hij vindt het veel te leuk om met Oliver te spelen en hem te verwennen. Om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen, staat papa Liam als vader op het geboortebewijs van Oliver. Zo is hij meteen ook officieel de vader van Oliver, zonder dat hij hem dus heeft hoeven te adopteren.

Toen Oliver één jaar was, zijn ze getrouwd en nog eens twee jaar later hebben ze samen ook nog een meisje Peyton gekregen.
Kate is overigens bij de One Direction family gebleven en is choreograaf geworden voor de optredens en videoclips. Maar een dergelijke dans als ze samen met papa Liam heeft gedanst, heeft ze hem nooit meer laten dansen met een andere danseres. Dat vind ik eigenlijk wel grappig. Volgens mij zou ze zelf veel te jaloers zijn.

Papa Harry heeft Jess nooit meer uit het oog verloren en is tot op de dag van vandaag stapelgek en straalverliefd op haar. Ze hebben enorm veel plezier samen. Jess is eerst de manager geworden voor One Direction, waarbij ze tours heeft georganiseerd voor hun. Daarna is ze manager geworden van iedereen apart. Zij zijn zes jaar geleden getrouwd en hebben vier jaar geleden een tweeling mogen verwelkomen: Lily en Chloe. Zoveel Styles-charmes is soms te veel van het goede. En de meisjes weten echt alles van iedereen gedaan te krijgen. Ik vind ze zelf ook zo schattig dat ik ze zou kunnen opvreten. Vorig jaar is daar ook nog een jongetje Noah bijgekomen.

Papa Louis is acht jaar geleden getrouwd met Alice. Zij was toen al in verwachting van Logan. Twee jaar later is zij draagmoeder geweest voor Sarah. Zij kon lichamelijk geen kinderen meer krijgen en toen heeft Alice aangeboden om draagmoeder te zijn. Het kindje is biologisch gezien wel van Sarah en papa Niall, maar Alice heeft het kindje gedragen. Dat is Zoë geworden. Nog eens twee jaar later hebben Alice en papa Louis hun eigen dochtertje Michelle mogen verwelkomen.

Papa Niall en Sarah zijn negen jaar geleden getrouwd en toen heeft Sarah mij ook officieel geadopteerd. Ik heb dus één officiële adoptievader, één officiële adoptiemoeder en dan nog drie vaders en drie moeders.

Voor mij is het echter allemaal hetzelfde en hou ik van iedereen evenveel. Ik ben overigens ook de vrouwen van mijn vaders 'mama' gaan noemen. Ik voelde mij daar prettig bij en mijn moeders ook.

Sarah is overigens altijd met ons kunnen meereizen. Omdat mijn vaders veel op tour moesten en ik toch onderwijs moest krijgen, is Sarah mijn lerares gebleven. Ook trouwens voor Lux en daarna voor de andere kinderen. Alice is ook officieel in dienst gekomen van One Direction, omdat zij alle communicatie heeft verzorgd en videoclips is gaan maken. Ook tijdens de break van One Direction is ze dat blijven doen voor al mijn vaders apart, waarbij ze dus nog steeds veel samenwerkt met Kate en Jess.

Ik heb nu dus veel pleegbroertjes en pleegzusjes, maar het blijkt dat Zoë mijn echte halfzus is.

Vorig jaar hebben ze mij verteld wat Sarah heeft meegemaakt. Ik geloof niet dat ze mij het hele verhaal hebben verteld, maar dat hoeft ook niet. We hebben toen een DNA-test gedaan en daaruit bleek dat Sarah, die mij dus al jaren geleden officieel heeft geadopteerd, mijn biologisch moeder is. Het was een erg emotioneel moment voor iedereen en vooral natuurlijk voor Sarah en mij.

Wat ik toch erg bijzonder vind hieraan, is dat mijn echte, biologische moeder en ik, na jarenlang niet samen geweest te zijn, elkaar hebben teruggekregen. En wat ik helemaal speciaal vind, is dat we nu ook nog dezelfde achternaam hebben. Ook al jarenlang, terwijl we het nog niet eens wisten. Het is alsof verschillende puzzelstukjes op hun plek zijn gevallen.

De jongens, inmiddels mannen, van 5SOS zien we gelukkig nog steeds best vaak. Zij zijn wel als groep nog bij elkaar en zijn altijd het voorprogramma gebleven van mijn vaders toen ze nog samen waren. Ik zie hun eigenlijk nog steeds allemaal als oom. En ze zijn nog net zo gek als toen ik ze leerde kennen.

Al met al heb ik nu dus een hele grote familie en het is nu eigenlijk ook altijd ontzettend druk in huis. Logisch natuurlijk met zoveel kinderen. Ik heb nu dus drie pleegbroertjes, vier pleegzusjes en één halfzusje. En mijn vaders Louis en Niall zijn ook nog steeds even gek als toen ik ze leerde kennen, hoewel ze een enkele keer wel iets rustiger aan het worden zijn.

Nadat One Direction als band tijdelijk is gestopt, kunnen mijn vaders hun optredens en tours beter plannen. Dat houdt in dat ik tegenwoordig niet meer mee ga op tour, omdat altijd wel een andere vader of vaders met zijn gezin thuis is. Gelukkig kunnen we dan wel nog altijd Skypen en FaceTimen, want ondanks dat ik dan nog veel ouders om mij heen heb, mis ik degene op tour toch enorm.

Ze willen One Direction overigens wel weer nieuw leven inblazen. In het geheim zijn hierover al gesprekken gaande met het management. Maar ze willen dan ook weer groots uitpakken en ze willen dus gelijk een album kunnen presenteren en een nieuwe tour kunnen aankondigen. De fans zullen vast heel blij zijn, ben ik van overtuigd. De tijd dat ze solo zijn geweest, hebben ze allemaal kunnen gebruiken om ook individueel verder te kunnen groeien, waardoor ze samen straks nog veel beter gaan worden dan ze ooit van tevoren zijn geweest.

Ik ben dus wel gewoon naar de middelbare school kunnen gaan toen iedereen van mijn leeftijd daarnaartoe ging. Toen hebben mijn broertjes, zusjes en ik van onze ouders ook een hond gekregen, een superlieve Golden Retriever.

Toen we hem de eerste avond hadden en we samen nog een naam moesten bedenken, was hij op een gegeven moment een klein beetje speels en ondeugend. We hadden eten laten bezorgen van Nando's en in een onbewaakt moment heeft hij een stuk kip van papa Niall weten te stelen. Voor de grap hebben we hem dus toen ook meteen Nando genoemd, een naam waar hij meteen naar luisterde. Op de kip van Nando's is hij nog steeds even dol. Gelukkig heeft papa Niall het Nando ook vergeven. Ik had nooit gedacht dat papa Niall zijn eten zou kunnen delen, maar Nando is dan verder ook gewoon heel lief voor iedereen.

Inmiddels heb ik ook een vriendje, Chris. Hij zit al vanaf het begin van mijn middelbare school bij mij in de klas en sindsdien is hij altijd mijn beste vriend geweest. Sinds drie maanden hebben we ook diepere gevoelens gekregen voor elkaar.

En hoewel mijn ouders hem natuurlijk al een paar jaar kennen, komt hij straks 'officieel' op bezoek. Ik weet niet echt wat ik ervan moet denken. Ik geloof namelijk niet dat mijn vaders het leuk vinden. Papa Liam en papa Harry waren zojuist hun knokkels aan het kraken. Maar mijn moeders hebben beloofd dat ze zich gaan gedragen en dat ze dat alleen maar doen, omdat ze heel erg beschermend zijn over mij en niemand goed genoeg gaan vinden voor mij. Ik hoop dat het goed gaat komen, want ik geef wel heel veel om hem.

Toen ik nog in het weeshuis aan het mijmeren was over wat voor tekening ik zou gaan maken die middag, had ik nooit kunnen dromen of geloven dat ik uiteindelijk zo'n grote familie zou krijgen. En hoewel niet alles zonder slag of stoot is verlopen bij iedereen, weten we dat we op onze manier een familie vormen, waarbij we altijd voor elkaar klaarstaan en onvoorwaardelijk van elkaar houden.

One Direction Family ✔Where stories live. Discover now