Hoofdstuk 32

2.8K 141 100
                                    

P.o.v. Liam

Een paar dagen verstrijken zonder dat er veel gebeurt. Kate is nog steeds bij ons en ze heeft diezelfde avond ook kennis gemaakt met Alice. Alice heeft ook heel warm en hartelijk naar haar gereageerd.

Inmiddels heeft Harry Jess officieel als vriendin gevraagd en ook zij komt dagelijks langs.

Ik heb het idee dat alle vier de dames het heel goed met elkaar kunnen vinden en dat ze wel vriendinnen aan het worden zijn. Ze zijn eergisteren samen naar de stad gegaan met Rose erbij. Wel vrij kort, omdat het nog best vermoeiend is voor Kate.

Ik wil niet eens weten hoe het in de stad is geweest. Ze kwamen alle vijf heel enthousiast binnen en bleven als kippen kletsen en lachen met elkaar. Ze hadden het in ieder geval heel erg naar hun zin gehad samen. Zeggen wij altijd dat Louis druk kan zijn, maar zo veel meiden kunnen er samen ook wat van.

Toch vind ik de gezelligheid die ze samen brengen erg leuk. Het hele huis voelt enorm anders aan dan een maand geleden. En ik besef ineens dat wij ze alle vijf nog niet kenden vorige maand. Er is enorm veel veranderd in korte tijd, maar ik zou niet meer terug willen naar hoe het was.

Ik heb Kate ook haar nieuwe huissleutels gegeven, waar ze heel dankbaar voor was dat ik dat al had geregeld. Gelukkig gaat het al veel beter met haar.

Gisteren hebben we in de kleine dansstudio in huis weer een korte les gedaan. Dat was niet mijn idee, maar zij wilde graag weer trainen. En ze wilde ook iets terugdoen voor ons, omdat ze bij ons terecht kan. Rose heeft vrolijk meegetraind en dat vond Kate alleen maar heel leuk. Ze heeft Rose zelfs een paar extra dansbewegingen geleerd en Rose is super enthousiast en doet het dan ook continu voor.

De blauwe plekken op het gezicht van Kate zijn nog wat geel, maar gelukkig ziet haar oog er weer normaal uit. Ook zegt ze dat zij denkt dat de medicijnen goed werken. Ze heeft geen hoofdpijn meer en is ook niet meer misselijk. Voor haar nier moet ze dan nog op controle gaan. Haar ribben hebben wel nog een beetje tijd nodig, maar zo lang ze niets forceert, traint ze gewoon alles mee. Eigenlijk precies zoals Dr. Goodman heeft voorspeld.

Vandaag gaat ze weer naar haar eigen appartement. En ik moet zeggen dat ik dat best jammer vind. Ik heb haar enorm graag om mij heen. We kunnen het allemaal heel goed vinden met haar. En ze gaat geweldig om met Rose, die elke dag na school heeft gedanst, zodat Kate kon kijken, helpen en aanwijzingen kon geven.

Gelukkig hoef ik Kate niet lang te missen. Voor vanmiddag staat een training op in de dansstudio in de stad waar we eerder hebben getraind. Voorafgaand aan onze training heeft ze echter ook afgesproken met Steven in de dansstudio om te trainen. En dat vind ik een heel onprettige gedachte. Ze gaat hem zeggen dat ze een time-out nodig heeft in hun relatie, maar dat ze wel nog samen trainen voor hun competities. Als dat maar goed afloopt. Ik ben er echt niet gerust op. Maar ze wilde er alleen naar toe. Als ze hulp nodig heeft, belt ze mij, heeft ze mij beloofd.

Ik besluit gewoon wat eerder naar de dansstudio te vertrekken. Ik kan er moeilijk een uur bij gaan zitten, maar als ik een kwartier te vroeg ben, kan ik mij afzijdig houden en kan ik het toch meekrijgen hoe het gaat.

Ik draai de auto de parkeerplaats op, pak mijn sporttas en loop richting de zaal, die Kate altijd reserveert. Ik besluit nog even te wachten op de gang, maar meteen hoor ik Steven schelden, terwijl de deur nog gesloten is.

"Verdomme, Kate. Let nou toch eens op. Dit moeten we goed doen tijdens de competitie. We moeten die moeilijkheidsgraad halen, anders hoeven we ons helemaal niet in te schrijven! Waarom kun je dit niet? Heb je zeker weer te veel getraind met die Liam, hè?" Ik hoor hem mijn naam uitspugen.

Ik erger mij dood hier op de gang. Ik bijt mijn kaken op elkaar en doe mijn handen in mijn broekzak om niet mijn geduld te verliezen en direct naar binnen te stormen.

One Direction Family ✔Där berättelser lever. Upptäck nu