Hoofdstuk 20

3.3K 160 80
                                    

P.o.v. Niall

De week is weer bijna voorbij. Sarah is nog een paar middagen na school geweest. We hebben toen ook een keer samen gegolfd. Ik geloof dat ze dat ook wel leuk vindt om te doen. En ik vind het natuurlijk leuk om haar golfles te geven. De eerste keer dat ik achter haar ging staan om haar te helpen, verstijfde ze weer. Maar uiteindelijk vertrouwde ze mij toch. Daar ben ik wel trots op.

Het is inmiddels weer zaterdag. We hebben allemaal nog een paar danslessen gehad en het gaat steeds beter. Liam is vaker aan het trainen dan de rest van de jongens, maar dat zal wel moeten. Hij moet liften gaan uitvoeren. En ik ben behoorlijk blij dat ik tikkertje heb gespeeld tijdens die eerste 'vrije dans opdracht'. Liften zijn niets voor mij. Ik denk dat ik daar veel te moe van word.

In de tussentijd houden wij ons bezig met een nieuw album. Helaas zijn we met zijn allen een beetje inspiratieloos en veel verder dan wat getokkel op mijn gitaar en een paar teksten komen we niet. We hebben wel een nummer geschreven, maar we zijn er nog helemaal niet tevreden over.

Rose heeft het gelukkig naar haar zin op school. En dat is iets waar ik Sarah heel dankbaar voor ben. Ik vond het zelf ook heel moeilijk om Rose los te laten, nadat ze zo'n verdriet had dat ze naar school moest. Maar door Sarah kregen zowel Rose als ik vertrouwen dat het zou gaan goed komen.

Sarah heeft Rose vanmorgen opgehaald, zodat ze een 'meidendagje' kunnen doen. Volgens mij betekent het dat ze Rose wil meenemen de stad in. Een beetje winkelen en een terrasje of zo. We vonden het allemaal een goed idee, want Rose is natuurlijk anders alleen maar met jongens om haar heen. Rose heeft zich er al op verheugd vanaf het moment dat Sarah het heeft voorgesteld een paar dagen geleden.

Ook Alice komt vandaag nadat ze een ochtenddienst heeft gehad in het weeshuis. En later vandaag komen Sarah en Rose natuurlijk ook weer thuis. Ik ben benieuwd hoe ze gaan reageren, want straks komen ook de jongens van 5 Seconds of Summer, ofwel 5SOS zoals ze ook genoemd worden. Ik denk niet dat Sarah hun zal kennen. Ze kende ons ook niet, maar we merken het vanzelf wel. Alice zal hun misschien wel kennen.

Ik hoor de bel gaan en ren naar de deur.

"Hey mate". "Hi". "Yo", wordt er allemaal door elkaar geroepen. Luke, Ashton, Calum en Michael komen binnen. Harry, Liam en Louis komen nu ook aangerend om de jongens van 5SOS te begroeten.

"Kom, dan gaan we naar de huiskamer", zeg ik.

We kletsen een tijdje met elkaar over hoe hun album vordert en dat ons album op het moment dus niet vordert en dan gaat de bel. Ik kijk op de klok. Sarah en Rose zullen het nog niet zijn, want het is nog vrij vroeg in de middag.

"Alice!!!", roept Louis enthousiast en hij rent naar de deur om open te maken. Dan komen ze samen binnen, waarna Louis haar voorstelt aan de jongens van 5SOS.

Ze reageert heel normaal, alsof ze gewoon vrienden van haar vriend ontmoet, wat eigenlijk ook zo is. Ze fangirlt niet, maar ze zegt wel dat ze hun muziek kent en leuk vindt. Ze reageert eigenlijk hetzelfde als toen wij het weeshuis binnenstapten. Ze had later aan Louis toegegeven dat ze ons wel kende van de muziek, maar dat ze op dat moment niet precies wist wie nu wie was.

Al gauw hebben we het weer over het nummer waar we nu mee bezig zijn en dat we een beetje vastlopen. De jongens van 5SOS en Alice willen het wel eens horen en samen lopen we naar de muziekstudio boven.

"Wow, jullie hebben echt mooie geluids- en opnameapparatuur staan! Die hebben we ook bij de opleiding. En dat is ook een heel goed mengpaneel!", bewondert Alice onze apparatuur, terwijl Louis trots naar haar kijkt. "Maken jullie hier ook alle videoclips en zo?"

"Nou, hier wordt wel een en ander gemonteerd, maar het definitieve werk wordt gedaan door een editor, die ingehuurd is door het management. Dat is soms wel lastig. Want het management zit er vaak tussen en Mike, de editor dus, die het maakt voor ons, werkt ook nog voor veel andere artiesten. Als wij inspiratie hebben om onze input te leveren, is Mike logischerwijs niet altijd beschikbaar. En als hij wel beschikbaar is, hebben wij niet altijd inspiratie. Monteren vinden we ook wel leuk, maar het is niet ons vak en laten we eigenlijk ook liever aan een ander over. Maar soms is het dus wel lastig", legt Louis uit.

One Direction Family ✔Where stories live. Discover now