Hoofdstuk 28

2.9K 141 75
                                    

P.o.v. Kate

Zwart.... Alles is zwart voor mijn ogen.

Ik probeer mij te herinneren waar ik ben en wat er is gebeurd. Ik krijg mijn ogen niet goed open. Ik heb het koud en voel dat ik op een koude, maar vooral harde ondergrond lig. Ik voel aan mijn hoofd en merk dat het anders aanvoelt dan anders. Met moeite krijg ik dan toch een oog open. Ik merk dat ik in mijn keuken op de vloer lig. Het is schemerig. Als ik naar buiten kijk, zie ik dat de zon aan de horizon langzaam opkomt. Mijn keuken kijkt uit op het oosten. Als ik de zon zie vanuit mijn keuken, moet het dus in de ochtend zijn.

Ik heb hoofdpijn en voel mij misselijk. Ik probeer rechtop te gaan zitten, maar voel meteen dat dat best pijn doet. Even draait het voor mijn ogen. Rustig blijf ik tegen een keukenkastje aanzitten tot het duizelige gevoel wegtrekt.

Dan voel ik een nieuwe vlaag van misselijkheid opkomen en zo goed en zo kwaad als het kan, ga ik direct naar de badkamer waar een WC is. Ik geef alles over tot er zelfs wat bloed komt. Ik heb blijkbaar niet veel in mijn maag, want het bloed komt al best snel. Ik spoel door en draai mij om naar de wastafel.

Ik voel me trillen en zoek steun aan het badmeubel. Als ik in de spiegel kijk, herken ik mijzelf niet. Ik heb een paar nieuwe blauwe plekken in mijn gezicht en één oog zit zelfs een beetje dicht. Ook zit er bloed op mijn gezicht. Ik spoel snel mijn mond om van die vieze smaak af te komen en besluit dan toch om mijn tanden te poetsen. Ik neem wat te drinken en ga op de WC zitten, nadat ik het deksel erop heb gesloten. Ik laat mijn hoofd in mijn handen vallen, waarbij ik mijn ellenbogen op mijn knieën laat rusten.

Langzaam begint terug te komen wat er is gebeurd.

Op zaterdagavond was ik alleen thuis. Ik heb die avond een paar films gekeken en toen ik rond half twee 's nachts naar bed wilde gaan, kwam Steven stomdronken binnen. We wonen niet samen, maar we hebben wel de sleutel van elkaars woning.

Ik snap sowieso niet waarom hij altijd alcohol wil drinken met uitgaan. We zijn allebei dansers en doen mee aan competities op hoog niveau. Daarvoor moet je nu eenmaal streng trainen en je ook aan een streng dieet houden. Alcohol en al helemaal overmatig alcohol past daar totaal niet in.

Hij was uit geweest met vrienden en hij zou daarna naar huis gaan. Maar in plaats van naar huis te gaan, is hij dus langsgekomen. Hij begon mij te zoenen en ik weet nog dat ik voelde dat hij opgewonden raakte. Maar ik wilde niet met hem naar bed als hij dronken was. Toen begon hij wartaal uit te slaan. Dat hij in de club met allerlei leuke dames had gedanst, die onder de indruk waren van hem en meer wilden, maar dat hij (trouw als hij was) dat niet wilde, maar naar mij was gekomen. En dat ik hem toen heb afgewezen.

Woedend was hij. Hij dacht dat hij geprezen zou worden, omdat hij met mij naar bed wilde in plaats van met die andere meisjes. Vervolgens concludeerde hij dat ik niet naar bed wilde met hem, omdat ik verliefd zou zijn op Liam.
Wat een onzin. Ik ben helemaal niet verliefd op Liam. We werken met elkaar samen. Maar mijn fout was geweest door te zeggen dat ik dacht dat Liam een 'nee' zou accepteren en niet zijn zin zou proberen door te drijven. Geen idee waarom ik dat zei. Ik denk dat ik hoopte dat hij daardoor bij zinnen zou komen en zou stoppen en zou concluderen dat hij fout bezig was.

Dat pakte anders uit. Hij was lááiend. Ik heb hem nog nooit zó kwaad gezien. Hij begon mij te slaan waar hij mij maar raken kon. Hij noemde me een slet, een hoer en zei dat ik mij lekker door Liam moest laten misbruiken. En dat hij helemaal genoeg van mij had. Het laatste wat ik mij herinner, is een klap tegen mijn hoofd en dat ik de vloer voelde.

Ik weet niet hoe lang ik in de badkamer heb gezeten. Of dat ik misschien zelfs nog rechtop op de WC heb geslapen.

Ik spoel mijn gezicht met water af, zodat het opgedroogde bloed in ieder geval van mijn gezicht af is. Ik besluit terug te lopen naar de keuken. Ik smeer een broodje en pak een paracetamol. Mijn hoofd bonkt nog steeds als een gek.

One Direction Family ✔Where stories live. Discover now