Hoofdstuk 37

2.7K 135 179
                                    

P.o.v. Sarah

Het basketballen is echt leuk geweest. We hebben enorm veel plezier gehad. En Rose en Kate hebben erg hard gelachen samen met Jess, die ook meedeed aan hun vreugdedansjes, die steeds gekker werden.

We zijn inmiddels allemaal binnen en de jongens trekken zich terug om zich voor te bereiden op het interview. Dat doen ze natuurlijk wel vaker, maar ze willen toch precies afstemmen of ze iets zeggen over Rose en zo ja, wat. De media en fans komen er namelijk toch wel achter, maar ze willen haar zo veel mogelijk buiten de publiciteit houden, zodat ze wel een zo normaal mogelijk leven kan hebben.

Gelukkig is ze nog te jong om ook al social media te hebben en dat scheelt al een hoop. Van wat de jongens hebben verteld, hebben ze heel veel lieve fans, maar ontvangen zij en hun geliefden ook best wel wat haat via social media. Ik ben blij dat Rose daar nog niet aan zal worden blootgesteld. Ze had in het begin niet veel zelfvertrouwen en dat begint nu net wat beter te worden. Haat zou dat allemaal teniet kunnen doen.

Alice heeft inmiddels wat studieboeken erbij gepakt en zit aan de eettafel te studeren voor haar examen morgen. Jess is al vertrokken naar haar werk. Die moet verschillende mensen aansturen, de artiesten ontvangen en een controle uitvoeren of alles ook gereed is voordat het concert kan beginnen. Als ik het goed heb begrepen van haar, geeft Ed Sheeran een concert.

Kate, Rose en ik hebben nu dus eigenlijk niet meer veel om handen.

"Zullen we anders alvast koken?", stelt Kate voor.

"Goed idee! Veel handen maken licht werk. Rose, kom je ook helpen? Misschien kunnen we zelfs nog wel een appeltaart maken als dessert", zeg ik.

We lopen samen enthousiast naar de keuken en overleggen even hoe we het gaan aanpakken.

Kate gaat over het snijden van alle groenten voor het eten en de appels voor de appeltaart. En ik doe de rest, waarbij Rose mag assisteren met alles wat ze wil.

Ik begin met het deeg voor de appeltaart te maken, want die moet nog in de oven. In de tussentijd kunnen we dan het eten koken.

Als alle ingrediënten goed gemengd zijn, pak ik een springvorm en een deegrol. Onder toeziend oog van Rose probeer ik het deeg zo goed mogelijk de juiste dikte te geven en dat deze ook in de springvorm past. We keuren het een paar keer af, waardoor ik ook een paar keer opnieuw moet beginnen, maar het deeg was niet goed rond en werd daardoor te dun. We hebben er veel plezier in als het dan uiteindelijk toch lukt.

Als de appeltaart eenmaal in de oven staat, beginnen we met de rest.

"Vind je het niet erg om alleen maar groenten te snijden? Anders wisselen we elkaar op een gegeven moment af. Het is natuurlijk een hele berg voor zoveel mensen", zeg ik dan twijfelend.

"Nee hoor. Ik vind het helemaal niet erg. Als sporter moet je sowieso wel goed oppassen met wat je eet. En ik ben het dus gewend dat mijn maaltijd voor 90% uit groenten bestaat. Ik moet dus altijd veel snijden. Mocht ik er op een gegeven moment genoeg van krijgen, geef ik het wel aan en kunnen we het samen afmaken", lacht ze.

Ik knik, maar besluit toch alvast te helpen met wat uien, paprika's en courgettes. Als ik eenmaal het vuur heb aanstaan, blijft er nog genoeg snijwerk over voor de groenten voor de salade, maar dan is er in ieder geval al een goede start gemaakt.

Als het nog een kleine tien minuten is, komt Niall binnengestormd.

"Wat ruikt het hier lekker!", stuitert hij.

Kate, Rose en ik moeten lachen om zijn enthousiaste reactie en dan komen de andere jongens ook op een iets rustiger tempo binnen.

"Bedankt! Jullie mogen de tafel gaan dekken. Het eten is zo klaar. Alleen moeten jullie wel Alice lief vragen of ze kan plaatsmaken. Die zit druk te studeren en heeft een beetje stress voor haar examen", zegt Kate.

One Direction Family ✔Where stories live. Discover now