{87}

3.5K 158 87
                                    

Pov Rose.

Ik ga zometeen Skypen met Tessa. Door wat er de afgelopen maand is gebeurd heb ik haar niet meer gesproken.

Ik loop naar de keuken om wat eten en drinken te pakken. Terwijl ik mijn drinken inschenk hoor ik het wel bekende geluid dat er iemand me belt op Skype.

'Harry, wil je alsjeblieft even opnemen?' Vraag ik aan Harry, ik weet namelijk dat hij in de woonkamer zit. Ik hoor een "is goed" en een "hoi" van Harry.

Ik loop met mijn eten en drinken de keuken uit en kijk naar het scherm van mijn laptop. Ik zie dat Tessa Harry met grote ogen aankijkt.

Ik grinnik. Het is namelijk grappig om te zien als mensen opeens niet meer weten wat ze moeten doen.

'Hey Tessa,' zeg ik terwijl ik op de bank ga zitten. Tessa komt uit haar "staar-naar-Harry-trans" en antwoordt met een "hey Rose" terug.

'Ik laat jullie wel even alleen,' zegt Harry terwijl hij opstaat en wegloopt. Oké doei Harry...

'Rose, je had me ook wel even kunnen waarschuwen dat Harry op zou nemen,' moppert Tessa waardoor ik in de lach schiet.

'Sorry, maar je gezicht was echt te leuk om te zien,' grinnik ik. 'Ja ja heel grappig,' mompelt Tessa.

'Ik ben trouwens niet alleen, dit is Julia,' zegt Tessa terwijl ze Julia tevoorschijn tovert. 'Ja ik weet wie Julia is,' zeg ik lachend.

Julia knikt lachend waardoor Tessa ons verbaasd aankijkt. 'We hebben elkaar al zo'n duizend keer gezien,' zeg ik.

'En jij zegt niet even dat je Rose al kende,' zegt Tessa tegen Julia. 'Nope, dit is namelijk leuker.' Tessa rolt met haar ogen terwijl ze Julia tegen haar hoofd aan slaat.

'Maar hoe kennen jullie elkaar dan?' Vraag ik. 'We waren beide in een schoenenwinkel en pakten tegelijkertijd dezelfde schoenen, toen maakten we ruzie over wie de  schoenen mocht hebben, en toen schoten we in de lach, omdat we erachter kwamen dat we heel kinderachtig bezig waren,' zegt Julia.

'Wauw, maar wie heeft de schoenen nu?' Vraag ik. 'Niemand van ons, er was zo'n klein meisje die ze opeens afpakte en toen wegliep met de schoenen naar weet ik veel waar,' zegt Tessa.

'Dat meisje is echt briljant,' grinnik ik. 'Nou eigenlijk niet, want nu hebben wij geen fancy schoenen,' zegt Julia. 'Awh, poor girl,' zeg ik terwijl ik mijn tong uitsteek.

'Waar zijn jullie nu dan?' Vraag ik. 'Bij Julia thuis,' zegt Tessa lachend. Er is even een stilte. 'Maar Julia, je woont toch maar een paar straten hier vandaan?' Julia knikt.

'Dan kunnen jullie hier wel komen,' zeg ik blij. Tessa haar ogen worden groot. 'En dan Harry tegenkomen, weet je wel niet hoe awkward dat voor mij is.'

'Harry zijn geheugen is nog slechter dan een goudvis, dus je hoeft niet bang te zijn voor awkward situaties.' Julia schiet in de lach. 'Als Harry dat had gehoord had je echt een heel groot probleem Rose,' zegt ze lachend.

Ik haal mijn schouders op. 'I donut care,' zeg ik lachend. 'Maar jullie komen nu hierheen, anders laat ik Harry jullie halen,' zeg ik met een grijns op mijn gezicht.

'Oké, oké, we komen al,' zegt Tessa snel terwijl ze opstaat. We zeggen elkaar gedag voordat we Skype afsluiten.

Liam komt net de woonkamer binnen. 'Julia en Tessa komen hier zo, dat is toch niet erg?' Vraag ik. 'Nee joh,' zegt Liam. 'Hoe zit het eigenlijk met die bewakings beelden?' Vraag ik.

'Paul doet zijn best, maar die mensen daar doen een beetje moeilijk.' Ik knik. 'Als er iets is, wij zijn buiten oké?' Zegt Liam. 'Is goed,' antwoord ik glimlachend.

Als ik nu de achterdeur op slot doe, dan kunnen ze niet meer binnen komen. Maar laat ik dat deze keer maar niet doen. Ooit komt er een dag dat ik dat ga doen.

Al snel hoor ik de deurbel. Ik loop naar de voordeur en open hem. Zonder dat ik me kon voorbereiden word ik in een knuffel getrokken door de twee meiden die ik vijf minuten geleden sprak op Skype.

We lopen naar binnen en gaan op de bank zitten in de woonkamer. 'Ik heb jullie wel uitgenodigd, maar ik heb geen idee wat we nu moeten gaan doen,' zeg ik.

Tessa schiet in de lach, maar is al snel stil als ze de stem hoort van Harry. 'Rose, weet jij waar mijn mobiel is?' Vraagt Harry aan mij.

'Ben je hem alweer kwijt?' Vraag ik lachend. Echt waar, Harry is zijn mobiel bijna dagelijks wel één keer kwijt, hoe hij dat voor elkaar krijgt weet niemand, maar het is vast en zeker een gave van Harry.

'Ligt hij niet daar?' Zegt Tessa opeens terwijl ze ergens naartoe wijst. Harry draait zich om naar waar Tessa naartoe wijst en doet een vreugdedansje.

Hij pakt zijn mobiel. 'Dankje Tessa, je bent een held,' zegt Harry blij. Tessa bloost en mompelt een "graag gedaan". Ik kijk Julia aan met een "die-is-verliefd-op-Harry" blik.

Julia schiet in de lach waardoor Tessa en Harry haar vragend aankijken. 'Niks hoor,' zegt ze snel.

Harry loopt weer weg. Dit is mijn kans om lekker vervelend te doen. 'Oeh Tessa, ben je verliefd?' Vraag ik.

'Shut up Rose,' mompelt Tessa terwijl ze haar gezicht verbergt. 'Jullie zouden wel goals zijn,' zegt Julia nu. Ik grinnik.

'En jullie zijn irritant,' zegt Tessa. 'Irritant zijn is leuk,' zeg ik vrolijk waardoor Tessa een sarcastische "ja heel erg leuk" zegt.

Ik open mijn mond om iets te zeggen, maar wordt onderbroken door een mobiel die afgaat. Julia pakt zuchtend haar mobiel en neemt op.

Ze praat even tegen weet ik veel wie voordat ze ophangt. 'Sorry, maar ik moet gaan,' zegt ze. 'Nee, waarom?' Vraag ik terwijl ik een zielig gezicht trek.

'Bezorgde ouders en bla bla bla,' zegt ze. Ik lach even. We nemen afscheid van Julia en lopen met haar mee naar de deur. 'Tot snel,' zeg ik nog. 'Ja tot snel,' antwoord Julia.

Ik sluit de deur en loop weer naar de woonkamer samen met Tessa. We springen op de bank en gaan comfortabel zitten.

We praten over van alles en nog wat. Eigenlijk praten we over allemaal oninteressante dingen die niemand iets boeit.

'Maareh, heb je het de jongens eigenlijk al verteld?' Vraagt Tessa terwijl ze wat met haar vingers speelt. Waarschijnlijk is ze bang dat ik boos ga reageren of zoiets.

'Nee, en ik wil het ze ook niet vertellen,' beantwoord ik haar vraag. 'Rose, ze moeten het wel weten hoor,' zegt Tessa.

Ik schud mijn hoofd. 'Ze hoeven het echt niet te weten, ik wil het er niet meer over hebben. Nooit meer. Ik heb helemaal geen zin in medelijden. Ik ben er overheen dus ik hoef er niet meer over te praten,' zeg ik.

'Waar over praten?' Zegt Niall opeens. Ik heb niet eens gehoord dat hij de woonkamer binnen kwam. 'Over hoe Rose en ik elkaar precies hebben leren kennen,' zegt Tessa.

Ik kijk Tessa kwaad aan terwijl zij mij een geruststellende blik geeft. Ik ben niet echt kwaad op Tessa, want misschien heeft ze gelijk en is het beter als ik het vertel.

Het is alleen stom dat ik het niet wil vertellen. Niemand weet hiervan, alleen Tessa dan.

'Rose, wat wilde je ons nooit vertellen?' Vraagt Niall terwijl hij mij vragend en bezorgd aankijkt. De andere jongens zijn op een magische manier ook in de woonkamer en kijken, net zoals Niall, mij vragend en bezorgd aan.

Oké ik kan er niet meer onderuit. Ik weet dat ze mij pas laten gaan als ik het vertel, want anders vertel ik het ze nooit. Ik wilde dat ik het nooit hoefde te vertellen...

Adopted By 4 Crazy Boys | 1D Fanfictie ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu