{1}

13.1K 281 231
                                    

Pov Rose.

'Wakker worden! Anders geen ontbijt!' hoor ik mevrouw Black vanuit de andere kant van de deur schreewen. Ik open mijn ogen en zucht.

Elke dag het zelfde. En dat al vier jaar lang. Er zijn mensen die hier veel langer zitten, maar toch vier jaar is lang. Naast me hoor ik iemand zuchten, Luna. In dit weeshuis heb je een kamer met zijn drietjes.

Maar Luna en ik zijn met zijn tweeën. We waren eerst wel met zijn drieën, maar Audrey is vorige week geadopteerd en er is nog geen vervanging voor haar.

Ik zet mijn voeten op de grond en ga zitten. Ik rek me uit. Het is vandaag vrijdag. Dus het is weer tijd voor school.

Bij dit weeshuis heb je ontbijt van zeven uur tot half tien. Om tien uur heb je school tot maximaal twee uur.

Er worden maar een paar vakken gegeven hier. Namelijk Engels, Wiskunde en geschiedenis. Verder hebben we ook nog één of twee uurtjes gym per dag.

De rest van de middag heb je tijd voor jezelf, of nou ja eigenlijk niet, je moet meestal leren voor school of klusjes doen in de kantine of zo.

Van vijf tot zeven kun je avondeten en daarna heb je tot negen uur tijd voor jezelf. Je moet hier namelijk om negen uur gaan slapen. Behalve in het weekend dan.

Ik sta op en loop naar de kleine badkamer. Ik doe de kraan open en maak van mijn handen een kommetje. Ik vul het met koud water en gooi het vervolgens in mijn gezicht. Ik merk direct dat ik meer wakker ben.

Vervolgens loop ik weer naar de kast en pak mijn school uniform. Deze moet je doordeweeks aan hebben. In het weekend hoeft het gelukkig niet.

Ik kleed me aan en borstel vervolgens mijn blonde haren. Ik pak mascara en doe het op mijn wimpers. Mijn blauw-groene ogen vallen nu beter op.

Ik kijk naar Luna die zich net heeft aangekleed en haar haar aan het borstelen is. Ik pak een elastiekje en maak een vlecht die over mijn schouder valt. Op schooldagen mogen we namelijk ons haar niet los hebben. Wat de reden hiervoor is? Ik heb geen idee.

Ik pak mijn schoenen en trek die aan. Ik heb maar één paar schoenen en ben er dan ook extra zuinig mee. Al moet ik zeggen dat ze wit hoorden te zijn. Ze zijn nu meer bruin.

We gaan één keer in de maand met een groep en begeleider het dorp in om spullen te kopen. We krijgen maar vijf euro per maand, maar toch kun je er wel iets voor kopen als je spaart.

'Klaar?' hoor ik Luna zeggen. 'Jep! Let's go.' We lopen en deur uit op weg naar de kantine. We pakken elk ons ontbijt en eten het op.

Na het ontbijt gaan we weer naar onze kamer om onze tassen voor school klaar te maken. Ik doe mijn kluissleutel in het voorvakje van mijn tas.

Ik haal mijn Iphone van de lader af. Ik heb hem gekregen van mijn oma, twee jaar geleden, zodat we toch contact konden hebben. Er zitten al barsten in, maar dat maakt niet zoveel uit.

Ik bekijk even instagram en twitter en doe dan mijn mobiel weer uit. Hij gaat super snel leeg doordat ik hem te vaak heb gebruikt, dus daarom doe ik hem altijd weer uit. Ik stop hem bij mijn sleutels in het voorvakje van mijn tas.

Luna en ik zuchten tegelijkertijd. We kijken elkaar aan en schieten in de lach. 'Twins!' roepen we nu tegelijkertijd waardoor we alweer lachen.

Er wordt op de deur geklopt. Die deur wordt vervolgens geopend. Mevrouw Black komt binnen. Dit is negen van de tien keer geen goed teken...

'Luna en Rosie-' ik kijk mevrouw Black geërgerd aan. 'Het is Rose, mevrouw.' Mevrouw Black negeert me en gaat verder. 'Jullie nieuwe kamergenoot kom over vijftien minuten. Als jullie zo aardig willen zijn om haar rond te leiden hoeven jullie pas om half één in school te zijn.

Adopted By 4 Crazy Boys | 1D Fanfictie ✔Where stories live. Discover now