bölüm :67 istanbul

3.2K 179 3
                                    

67:part 1

Sara'dan

Hayat hep iniş  cıkıslardan ibaretti. Hic bir zaman duragan degil di benim icin. Ailemi kaybettikten sonra yasadıgım her sey hayatımdaki ucsuz bucaksız tecrübeler yıgınına bir anı olarak sinmisti.

Simdi daha olgun hissediyordum kendimi zamaninda yaptıgım hic bir hatayı tekrar yapmayacaktım. Sadece bir hatayı istemeden olsa tekrarliyordum. Apar ailesine bulasmak yani bu istemedigim bir hataydı ve tabi ki bu semihti. Bes senedir biriktirdigim kinler aslında bir bakışıyla tuzla buz olmustu. Simdi yine apar ailesinin bir üyesi gibi hissediyordum kendimi.  onun olmasamda ona aitmis gibi hissetme hissi vardı.

Semih degismis miydi belki  . Bu soruyu onu uzaktan izleyerek cevaba kavusturamazdım. Peki ya onun kızı olan benim canım kızım sahra inkar etsekte her zaman bir yönümüz ona çekiliyordu. Hayatım zaten bir karmasaydı simdi ise o karmasanın icinde yalnız kalmıstım.

" sara hanım toplantı icin  geldiler yurt dısından dilerseniz simdi baslatabiliriz? "

Sarı saclı uzun boylu ince vucutlu yası benden iki yas büyük olan kadına gülümsedim. Ilk toplantımdı dün aksam muratgilin evde kalmıstım. Semih istesede murat varken ona yakınlasamazdim. Sahrayı sabah yanımda getirmistim babasindan ayrılınca benden ayrilmayı istememisti. Ama sabah semihin beni aradiginı duyunca malesef ki beni de satmıstı. Evden bizi almasi icin muratı aramıstı semih.  Muratı tekrar ben arayınca icimi rahatlatmak icin bir sürü söz söylese de inanmasam toplanti icin semihle gelmistim.

" baslatabilirsiniz esila hanım "

Babamın masasının basından kalkıp sabahtan bu yana inceledigim dosyalari toparladım. Mini siyah etegimi ve sifon beyaz gömlegimi düzeltip bana hala rahatsizlik veren topuklu ayakkabiların üzerinde altımda yumurta kırılırcasına yürüdüm.

Toplantı salonu babamın odasının karsısındaydi. Kapıyı acıp iceri girerken ikisi kadın ikisi erkek kisilere baktım.  Erkekler lacivert kadinlarsa siyah tonlarinda giyinmisti. Suratıma Gülümseme yerlestirken on bes kisi kapasitede olan toplanti salonunda bana ayrilan bas köseye ilerledim. Krem rengi duvarlar ve orta da yuvarlak o seklinde bulunan masanın yanındaki renkli koltukları gecerek siyah deri koltuga yerlestim.

Dedigim seyleri tercüme eden sarı kadınlardan birini tercuman oldugunu anlayınca konustuklari ingilizceyi bildigim icin susturup projeyi anlatmaya basladım.  Memnun olduklarini aralarinda söylerken kendimi  sirkte yanan bir ates halkasindan gecer gibi terli hissediyordum. Sanırım ilk sunum tahmin ettigimden daha zor geciyordu.

Sunum biterken isiklari acıp kapayan sekretere de ayni tebessumlede gülümsedim. Yabanciların yüzündeki bos ifade hep dikkatimi cekmisti. Duygularini gizlemekte cok basarılı olan iki adam ve kadin aralarinda konusurken. Digerine göre biraz kilolu erkek  söze baslarken sakallarini kasidı.

"Dear Sara Lady with you to work glad we are. father fuat the gentlemen since the partnership to renew we would like to"

sevgili sara hanım sizinle çalısmaktan memnunuz biz. babanız fuat Beyden bu yana gelen ortaklığı yenilemeyi bizde istiyoruz.

  Kendine has sivesiyle konusurken yine o taktigim maskeyi taktım.

"the project US also you also benefit will provide I am sure."

yapılacak projenin bize de size de yarar sağlayacağına eminim.

"the evening do call files to review and signature we can at. necati gentleman in to get past our wishes in person to provide would like to"

akşam yapılacak iş görüşmesinde dosyaları inceleyip imza atabiliriz. necati beyefendi de geçmiş olsun dileklerimizi bizzat sunmak istiyoruz.

Merhaba Ögretmenim (Tamamlandı. )Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon