bölüm 56

3.8K 183 4
                                    

Kesit 2

Kagıdı acıp özür diledi bunu yapması yanlıstı ve basladı.

"Sevgili kızım sara

Bu mektubu okudugunda hayatın bazı gercekleriyle karsılasmıs ve olgunlasmıs olacaksın. Her seyi ögrenmeni ve bu hayata boyun eğmemeni umuyorum. Benim kızım asla boyun egmez ve yanlıs bir sey yapmaz.

Koca kız oldun degil mi kızım yirmi yasındasın ve bana söz verdigin gibi üniversiteyi kazanmıssındır. Benim kızım calıskandır kazanır basarır benim farem kücücük delikten girer koca bir dünya yaratır kendine.

Simdi de kendi ayaklarının üzerinde duruyorsundur kızım eger duruyorsan artık sirketin senin oldugunu bilmelisin. Ben bu yasıma kadar melegim ve benim kücük prensesim icin cabaladım ve sana iyi bir gelecek sunuyorum bizim hayallerimizi gerceklestir kızım. Bizi sil bastan yarat... "

Sara mektubu okurken koltuga basını dayanamıstı muratın iyi misin sorusuna evet dedi sonrada gözyasları bosalmaya basladı. Kagıdın üzerine damlamasın diye silmisti yanaklarından akan soguklugu onlarıda özlemisti. O özlem zaten nefes aldıkca kor gibi büyüyordu.  Ailesi hayatının bir parcasıydı sadece dokunamayacak kadar uzaktaydılar.

" yarat ki düsman boyun egsin sana. Sen düsmana haddini bildir  on sekiz yasına geldiginde sirket senin üzerine oldu semih sadece veliahttı sirketin ama bir süre daha islerin üzerinde duracak necati ayarladı cünkü sen büyüyüp okulunu tamamlayacaktın.

Umarım sirketimizi ticaret devi yaparsın benim minik kızım. Simdi o gözlerinden akacak yaslarla annenin sana iki cift sözü var hatırlarmısın ?  Büyüdün tabi hatırlamazsın.

Sulu göz bir kova getiriyim icine agla evi temizleyelim derdi ya kızım.

O gözyaslarını dalgaya al aglama onlar cok degerli biz yokken o gözyasların akmasın düsman dost belli olmaz her düstügünde üzerine cullanırlar.  Bu yüzden kimseye güvenme yanında olan arkadasların sana yetsin .

Bu mektubu okuyunca bütün hersyi ögreneceksin kizim ama önce bir soluklan yasananları düsün ön yargılı olma  olur mu biz gittik ama sen mutlu old iye gittik sakın üzülme kızım.her sey senin icin.

"

Mürekkep izi kalan sayfaya eliyle dokundu sara onları hissetmek icin yanaklarını sildi babasını annesini semihi ve cevresini düsündü. Yeni tanıdıgı aileyi düsündü tanısamadıgı baba annesi ve dedesini düsündü. Daha eski ye gitti agladıgı düsündü ve annesinin iki saat boyunca araliksiz aglamasıyla getirdigi kova ve bezi düsündü. Aglama kalk etrafı sil o his gecene kadar sil temizle yorul ama o his gecsin ki benim güclü kızım ol!

  Onu düsündü onlar varken kolaydı onlar yokken göz yaslarının aksada bir önemi yoktu. Kücüklugünü düsündü parca parca aklına gelen anıları ve babasının barbie bebekle eve geldiginde ilk ve son sarılmasını düsündü o günden sonra babası uzaklasmıstı ondan saraya hep soguk davranırdı ve veda edememisti ici burkuldu. Sonra evini düsündü beraber yaptıkları piknikler evde annesinin onu nefesini kesene gıdıkladigini hatırladı.

Muratla bahcenin önünde oynayınca muratı babasının haşıladıgını düsünüp güldü onun kızı bir erkekle görülemezdi. Saraya o gün kızınca geri özür dilemisti babası.

Ceydayı düsündü annesine yaptıgı sakaları düsündü annesinin eline kremsanti koymak ceydadan cıkınca uyurken planı uygulamıslardı. Annesinden bir sürü söz isitmesine ragmen yine mutluydular.

Düsünceler bitmiyordu sara mektuba döndü.

" en basından anlatacagım. Senden bir cok seyi gizledigimiz icin özür dilerim.  Bizi affeder misin bilmiyorum ama her sey senin icindi kızım.

Merhaba Ögretmenim (Tamamlandı. )Where stories live. Discover now