bölüm 65- yemek

3.4K 191 1
                                    

65:part 1
Anlatıcıdan

Bir haftadır evde oturan sara her zaman ki gibi yine ayni konu üzerinde kafa patlatıyordu. Doluya koysa tasan bosa koysa bosalan bir konuydu onun icin. Çünkü bir sonuç çıkmıyordu burdan.

Yine her zaman ki gibi aklına bir terazi getirdi birine muratı birine de semihi oturttu. Kim daha agır gelecekti semihi ilk düsündü. Onunla gecenleri yasadıklarını her seyi. Onu degistirmek istemeyen kendisiydi onu oldugunu gibi seviyordu sara. Vurdumduymazlıkları hayat kopuk olması, kuralsız olmasını, kısacası her seyini seviyordu semihin. Ona iyi davranmıs mıydı murat kadar degildi ama o yoklukta bir varlık her seye yeterdi. Zaten sara onu yücelestirerek sevmisti ona ulasmak sara icin cennete ulasmak gibi bir seydi. O saranın zor günler yasasada semih konusunda hep bencildi onu aldattıgınıda biliyordu. Ama kalbi semihi unutmayı hic düsünmedi. Semihi unutmak onun icin hep zaman kaybıydı cünkü semihi sildim dedigini an yine göz kapaklarının icine çizilen resim gibi oda her kapanısta icindeydi. Sonuca yine varamadı semihi seviyordu vazgecmek sacmaydı.

Murata döndü demir terazide muratı düsündü. Arkadasıydı canından cok sevdigi cocukluk arkadası. Tabi ki de semihten cok yanındaydı semih he p onu üzmüstü ama murat. Sanki gökten inmis kanadını gizleyen bir melekti. Ona hic ask gözüyle bakmamıstı ki. Zaten muratta hic aska aç bir cocuk degildi sara öyle düsünüyordu. Murat onların hep yanındaydı ama gitmesi kötü etkilememis miydi sarayı. Ona alısmıstı onunla her seyi yapmaya onula sacmalamaya. Murat onun hep arkadasıydı bir sırdası ceydadan daha cok yakınıydı. En kötü sırrını bile bilen murattı iste agladında da güldügünde de dizine yatip dert yandıgı yine murattı.

Semihe döndü tekrar semihse bir bakısıyla dört mevsim yasatan biriydi. Semihi unutmadıgı gibi kimseyede asık olmamıstı sara. Kalbini kapatmıstı sadece deger verdikleri ve sevdikleri vardı. Murat ve sahra. Sahra onun kızıydı peki murat murat neydi ki. Yine cıkamadı icinden kötülükleri atarcası ofladı.

Ne zaman yoluna girecekti bu dengesiz düzen. Sorunları zamanında cözseydi. Arkasına almasaydı sorunları simdi başaracaktı her seyin cevabı.

Murat haklı mıydı ? Bir psikologa gitmelimiydi yani simdilik su durumu çözene kadar artık uyku düzenide bozulmustu. Düşünceler yine yorgun düsürüyor can sıkıyordu.

"Neyin var ?"

Muratın sözü saranın aklını dagıtmıstı. Ellerini çenesine dayamak hafif bir yorgunluk vermisti.  Yeni tatil evleri resmen ömer sayesinde hapishaneye inmisti.

" bilmiyorum aklım karısık. "

Bir haftadır evden dısarıya cıkmamak tabi ki muratıda etkilemisti. Çoktan kararını vermisti murat ama gerizekalı ömer yüzünden gidememisti birde iki hafta sehir dışına cıkma yasagı yemisti. O evde kalamayacakları icin yeni bir eve gecmislerdi. Bes günleri vardı sadece ve saranın ruh halini de artık anlıyordu.

"Anlat istersen?"

Konunun semih ve kendisi oldugunu gayet iyi biliyordu. Ne garipti ki artık biraz olsun o olay muratı toparlatmıstı kalbi dayanabilirdi. Ikisine de zaten mesafeliydi yeni evde artık odalarda farklıydı. Kendinden sogutup gidecekti belki iyi niyetinden belki de bilmiyordu iste. Sadece canı yandıgı icin gitmek istiyordu. Ya semihti ya oydu ve saranında hala semihe meyilli  bir yönü vardı yani gitmekti mesele.

"Bilmiyorum."

Yine aynı sözü tekrarladıgının farkında degildi sara.

" ajmaaa ya men jıkıydım
."

Sahra ömerin kucagında yine aynı düzende olan tatil villasının farklı kahverengi koltugunda sıkıkganlıkla söyledi ömere.

Tabi ömerde bıkkınlıkla ona baktı. Bir haftadır eve tutsaktı onlar buraya tatile geldi. Ama iliskileri yüzünden tatil pek uzaktı. Sabahtan beri besinci filmi izliyorlardı. Oda zaten cok sacmaydı kurgusu falan.
Film sonunda bitmisti dördü aynı koltukta yine bos bos durdu.

Merhaba Ögretmenim (Tamamlandı. )Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin