Bölüm 19

7.7K 378 45
                                    

Semihten

2014 agustos

Fuat amcayı beklerken garsona siparis verdim. Aslında bir kahve icip kendime gelmek istiyordum. Birde sıcak hava pisirmisti.

Kahvemin gelmesiyle biraz kendime gelmistim. Uykuluydum normalde öglen ikide kalkıp dusa girerdim. Simdi sabahın yedisinden beri ayaktaydım.

"Oglumm"

Kahvem agzımda dısarıyı seyrederken gelen sesle kafamı çevirdim. Kahveyi yerine bırakıp ayaga kalktım.

"Hosgeldiniz Fuat amca"

Eline sıkmak icin uzatırken o yine sarılmayı secmisti. Yerine oturmasını bekleyip bende oturdum. Fuat amcayla ilk konusmamızın ardından daha ılımlı olmustu. Yada agır baslılıgı sefkati beni böyle ılımlı olmaya itmisti.

"Nasılsın oglum"

Boynunda ki kravatı gevsetmeye calısıyordu. Gözleri benim üzerimdeydi.

"Iyiyim amcacım siz"

"Bende iyi"

O sırada yine garson gelerek fuat amcadan siparis aldı.
Fuat amcayla isler hakkında konusurken zaman akıp gidiyordu.

"Oglum bize bir sey olursa sara ya sahip cık."

Buda nerden cıkmıstı bir anda. Saraya ilgili uzun süredir konusmuyorduk.

"Nasıl yani"

"Semih oglum babanla Biz biliyorsun önceden ortaktık. Ama ikimiz sonradan ayrı büyümeyi tercih ettik. Sonra biz tasındık. "

Sözünü yarıda kesip gelen kahveden bir yudum aldı.

"Meteyle aramızda emlak islerinden dolayı bir zıtlık olustu. Ihaleye girdik ve baban cok para kaybetti. Bu ihale sirketinizin dörtte ücünü haciz altına soktu. Fakat baban bunu kendi sucu oldugunu kabullenmedi. Ona ilk basta onun sirketin bu isleri yapacak kapasitede olmadigını anlatsam da anlamadı ve burada olup biten her seyin sorumlusu beni yaptı. Baban bir süre bizi takip ettirdi. Bize ulasmak icin bir cok kisiyi devreye soktu. Ulasıp aileme zarar vermek istiyordu. Saranın okulundan dolayı buraya geldik. Sara baska yerde okumayı istemedi. Baban bir ay önce yine izimizi buldu. Kızım ve karımla tehdit ediyordu. Saranın gittigi okul onun okuluymus. Onun bu öfkesi ne zaman gececek bilmiyorum. Olur da bize bir sey olursa kızım sana emanet. "

Duyduklarım karsısında ne diyecegimi bilmiyordum. Annemle babam kendi aralarında bir kac kez böyle bir sorunu konusuyorlardi. Sirketin dortte ücünü hipotek altında oldugunu bilmiyordum. Zaten bu islerle ben ilginmek istemiyordum.

"Size ne olacak ki. Bana emanet etseniz sara daha kotü durumda olmayacak mı. "

Sonucta ben ailemle yasıyordum. Sara ya da gelebilirdi zarar.

"Babalar evlatlarına kıymet verir. Benim kızım senin yanında daha güvende. Baban senin yanında gordukten sonra bir sey yapamaz kızıma. Seni ve anneni kaybetmeyi göze alamaz "

Haklıydı.
Babam o kadar canilesebilirmiydi. Babama güvenmiyordum ama imkansızdı. Sadece beni isleri icin sıkardı. Fuat amca ve ailesinin canını yakamazdı.

"Babam bunu yapamaz "

Inanamıyordum koca bir saka olmalıydı. Bir de babamın sahip oldugu okulda okuyor sara bu imkansızdı.

"Üzgünüm evladım inanmazsın ama baska carem yok"

Fuat amcanın haline acımıstım. Yüz ifadesinden belliydi acı cektigi.

Merhaba Ögretmenim (Tamamlandı. )Where stories live. Discover now