17.Pobertovská party (část 3.)

3K 258 67
                                    

Ahoj, vítám vás u nové kapitolky, kterou bych chtěla věnovat dvěma slečnám, jejíchž komentáře mě potěšily. Ale bohužel mi nejde označit jejich jména ve věnování.. Takže to udělám, až to půjde a prozatím je sem jen napíšu.

@Allie_stag  @Baruilhav

Užijte si čtení !:)


,,Reme ?" Mia po chvíli prolomila ticho, které mezi nimi panovalo a nesměle pohlédla na svého tanečníka, s nímž strávila dlouhé hodiny na parketu. Když na ní chlapec tázavě upřel své hnědé oči, musela se pousmát. ,,Nelituješ, že si nakonec nešel spát ?" zeptala se jej nervózně.

,,Možná trochu, ale teď už s tím nic nenadělám," odvětil hnědovlásek neutrálním hlasem a pokrčil rameny. Když však zachytil smutný pohled své společnice, nahlas se rozesmál. ,,Samozřejmě, že ne, ty trdlo. Jak sis to mohla myslet ? Jem moc rád, žes mi dala šanci ukázat ti, že nejsem zas až tak nepříjemný nafoukanec."

,,Ale jdi," šeptla dívka a trochu se pousmála. ,,To jsem si přece nikdy nemyslela."

Rem jí úsměv vděčně opětoval a zastrčil jí zbloudilý pramínek vlasů za ucho. Chtěl ještě něco říct, ale jeho odpověď zanikla v hlasitém volání. Mladý Lupin se ani nemusel otáčet, aby poznal s kým má tu čest.

,,Dvanácteráku, přišel jsi mě vystřídat ?" zeptal se přátelsky hnědovlásek právě příchozího chlapce. ,,Já bych si s dovolením Hermionu chtěl ještě-" rozpovídal se s úsměvem od ucha k uchu a ještě víc si k sobě Miu přitáhl. Když si však svého kamaráda důkladněji prohlédl, úsměv mu zamrzl na tváři. Černovlásek byl bílý jako stěna, oči měl podivně zarudlé a ve tváři nic neříkající výraz.

Rem okamžitě pustil Hermionu a popošel blíž k Jamesovi. ,,Co se stalo ?" zeptal se a přeměřil si jej starostlivým pohledem. Potter však nic neodpověděl. Vypadal, jako by svého kamaráda ani neposlouchal.

,,Co se stalo, Jamesi ?" Hermiona k nim okamžitě přiběhla a lehce s černovláskem zatřásla.

,,Sirius," zašeptal sotva slyšitelně chlapec jméno svého nejlepšího přítele a zmateně si prohrábl své vlasy, které v tu chvíli působily ještě rozdrbaněji než obvykle.

,,Co je s ním ?" zeptala se bez obalu dívka, jíž chlapcovo podivné chování začalo značně znervózňovat.

,,Je v pokoji," šeptl. ,,Rychle pojďte. Musíme mu pomoct," dodal spěšně a rozběhl se směrem k ložnici. Remus a Hermiona si ještě stačili vyměnit znepokojené pohledy a poté už bez jediného slova následovali černovlasého chlapce.

Jakmile Hermiona opatrně otevřela dveře, zalapala po dechu. Na zemi ležel mladý Black a v ruce svíral téměř dopitou láhev ohnivé whiskey. Ve tváři měl prázdný výraz a ústa lehce pootevřená.

Hermiona k němu okamžitě poklekla, vyjmula mu láhev z ruky a zkontrolovala jeho neklidný pulz.

,,Siriusi," křikla vyděšeně a začala chlapce propleskávat po tvářích. Black však stále ležel ve stejné poloze a nic nenasvědčovalo tomu, že by vnímal jejich přítomnost.

,,Musí okamžitě na ošetřovnu," promluvil James, který se konečně trochu vzpamatoval z tranzu a okamžitě se sklonil ke svému kamarádovi, aby jej mohl zvednout.

,,Zbláznil ses ?" zamračila se na něj Hermiona a lehce, ale důkladně jej odstrčila. ,,Když ho madame Pomfreyová uvidí v tomhle stavu, vyloučí vás."

,,Mně je to jedno," vykřikl chlapec bez rozmyslu. ,,Ať mě klidně vyloučí."

,,Ne," zamítla rázně Hermiona chlapcovu verzi, vyhrnula si rukávy pleteného svetru a sáhla po své hůlce. ,,Položte ho na postel," křikla a s jasným rozkazem se obrátila na chlapce.

Pravá NebelvírkaTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang