Vánoční speciál

3.5K 257 64
                                    

Je Štědrý den a jako takový malý dáreček Vám posílám Vánoční speciál přímo z Bradavic.

Sice jsem slíbila, že kapitolku někomu věnuji, ale jelikož jsou Vánoce, tak jsem se rozhodla ji věnovat vám všem !! <3

Užijte si čtení !

Posledních pár dnů, které zbývalo do těch nejkrásnější svátků v roce uteklo jako voda a konečně tu byl všemi dlouho očekávaný Štedrý den. Den, který je všeobecně známý jako svátek lásky a klidu, protože jej lidé zpravidla tráví se svými nejbližšími.

Ani bradavičtí studenti v tomto krásném zvyku netvořili výjimku. Ti mladší už dokonce před pár dny opustili hrad a vlakem odjeli ke svým maminkám, tatínkům, sourozencům nebo prarodičům. Zkrátka se rozhodli strávit Vánoce v rodinném kruhu.

Ti starší, zejména studenti posledních ročníků, oproti tomu většinou zůstávali v Bradavicích, protože si chtěli vychutnat poslední Vánoce ve své oblíbené škole, která se vždy v těchto dnech zahalí do úžasné vánoční atmosféry plné pohody a klidu.

***

S desátým odbytím na hradní věži se v dívčí ložnici probudila vysoká hnědovláska. Jakmile si uvědomila, co je za den, okamžitě vyskočila z postele a začala nadšeně budit své kamarádky.

,,Holky, vstávejte. Honem, vstávejte," rozkřikla se po dosud tichém pokoji a jediným prudkým pohybem roztáhla závěsy u oken.

,,Pomátla ses ?" téměř okamžitě se ozvalo nesouhlasné mumlání jejích kamarádek. ,,My chceme spát," šeptla rozespale Ell.

,,Jo, to jo," dala jí za pravdu rudovláska a ještě více se zachumlala do svých vyhřátých peřin.

,,Zbláznily jste se ? Jsou Vánoce. Je Štědrý den. Přece ho nestrávíte v posteli," oponovala jim hlasitě hnědovláska a postupně poroztahovala závěsy u každé postele v ložnici. ,,Okamžitě vstaňte, jinak se budu muset uchýlit k poněkud razantnějším metodám," dodala dívka a v očích se jí ďábelsky zalesklo. ,,Když o tom tak přemýšlím, aquamenti není zas tak špatný nápad. Ne, naopak, zdá se mi to jako skvělé řešení," zasmála se a sáhla po své hůlce z dubového dřeva.

,,Ať tě to ani nenapadne, Alice," pohrozila jí Hermiona. ,,Už vstáváme," dodala rozespale a skutečně po krátkém přemlouvání opustila svou postel.

I zbytek holek se po chvíli za hlasitého lamentování a naříkání skutečně vyhrabal z vyhřátých postelí.

Rudovláska si společně s Hermionou zabrala koupelnu, Kate se vrhla k zrcadlu ve snaze dodat svému roztomilému obličejíčku trochu barvy a Ell si za neustálého zívání rozčesávala své husté blond vlasy.

,,Holky ?" zvolala vesele Al, zatímco si na sebe oblékala tématický vánoční svetr.  ,,Máte dárky pro Poberty ?" zeptala se a na malý okamžik k nim zvědavě vzhlédla.

,,Já mám jen pro Rema," odvětila blondýnka a usmála se.

,,Já také," přizvukovala dívce rudovláska, která si právě zaplétala své rudé vlasy do dvou roztomilých copů.

,,Já mám pro všechny," odvětila Hermiona a ukázala na plnou tašku balíčků vedle své postele.

,,A ty, Kate ?" zajímala se Alice a rázně zaklapla lahvičku s jahodovým leskem na rty.

Černovláska jen ledabyle zakroutila hlavou, ale její kamarádky věděly, že včera v noci tajně balila dárek pro Siriuse.

,,Jak jste na tom ? Můžeme jít rozbalovat dárky ?" zeptala se natěšeně hnědovláska, jakmile zpozorovala, že jsou všechny už perfektně připravené vyrazit mezi lidi.

Pravá NebelvírkaOù les histoires vivent. Découvrez maintenant