12. Bude lepší, když už se nebudeme vídat

3.3K 257 32
                                    

Vítám vás u nové kapitoly, kterou bych tentokrát chtěla věnovat  Czechbabe.

(Skvělé kamarádce i spisovatelce, která mi vždycky se vším pomůže) :)

Užijte si čtení ! :)


Čtveřice kamarádek z koleje Godrica Nebelvíra za veselého hovoru mířila do své společenské místnosti. Čekání na chybějící černovlásku Kate Carolovou, která zhruba před hodinou odešla na své vysněné rande se Siriusem Blackem, si dívky krátily příjemnou koupelí v prefektské koupelně, kde si užily pohodové odpoledne plné smíchu a radosti.

Když s ručníky a hygienickými taštičkami, v nichž se nacházela různá vonná mýdla, krémy a parfémy, konečně stály před dveřmi své ložnice, koverzace se opět stočila ke Kate.

,,Co myslíte ? Kdy se vrátí ?" ptala se vzrušeně rudovláska svých kamarádek a rukou si prohrábla rudou hřívu, která po koupeli nádherně voněla po ovoci.

,,Doufám, že brzy. Nemůžu se dočkat, až nám bude všechno vyprávět," zahihňala se Alice a otevřela dveře.

,,Vsadím se s vámi, o co chcete, že spolu konečně začali,-" rozvášnila se Hermiona, ale najednou se od postele na levé straně, ozvalo tiché vzlyknutí. Mia svým kamarádkám nehlasně naznačila, že mají být zticha a pomalu se vydala k závěsy zatažené posteli.

,,Je tu někdo  ?" zeptala se, ale odpovědi se jí nedostalo. Došla tedy až k oné posteli a opatrně závěsy roztáhla.

Pohled, který se Mie naskytl, jí pořádně vyděsil. Na posteli seděla Kate obklopená obrovskými hromadami papírových kapesníčků a hlasitě vzlykala. Bledě modrý světřík, který si brala na rande se Siriusem měla smáčený od slz a potřísněný černými stopami od řasenky. Po jejím dokonalém make-upu už nebyly ani památky a její vždy krásné vlnité vlasy měla rozdrbané a pomačkané.

,,Proboha Kate, co se stalo ?" šeptla tiše Hermiona a klesla na postel vedle zničené černovlásky. Ta však jen zoufale vzlykala a nebyla schopná ze sebe vyloudit jediné kloudné slovo.

,,Zlato. Řekni nám, co se stalo," ozvala se vystrašeně rudovláska a povzbudivě na svou kamarádku kývla.

,,Pomůžeme ti, ale musíš nám všechno říct. Jde o něj ? O Siriuse ?" zapojila se do konverzace Ell, stiskla kamarádčinu třesoucí se ruku a upřeně se na ní podívala.

,,On..On-"

,,Nepřišel ?" zeptala se Mia.

,,Ne..on má jinou," hlesla zlomeně černovláska. ,,Chodí s Biancou Whiteovou."

,,Cože ? To je ta namyšlená fiflena z Mrzimoru, která ve své krásné hlavince nemá ani špetku mozku ? Víš to jistě ? Sirius s ní sice chodil, ale co vím, tak se s ní rozešel na konci minulého roku. Navíc měl dneska rande s tebou," Alice se zamyšleně podrbala na hlavě a nechápavě se na černovlásku podívala.

,,Vím to jistě, Al," začala váhavě černovláska. ,,Hrál přede mnou komedii a ve skutečnosti celou dobu chodil s ní. Zřejmě mu z toho přeskočilo nebo mě chtěl ještě víc zesměšnit, nevím, ale domluvil si rande s náma oběma na stejný čas. Takže stačilo jen chvíli počkat a měla jsem na ně dokonalý výhled," vysvětlila Kate slabým hlasem, načež na krátký okamžik v ložnici zavládlo rozpačité ticho.

,,Ten hajzl," ulevila si Alice. ,,Co si dělala pak ?" zeptala se opatrně.

,,Utekla jsem," odvětila dutě Kate a vysmrkala se.

Pravá NebelvírkaWhere stories live. Discover now