45. Jsem z budoucnosti

1.8K 183 44
                                    

,,Musím ti něco říct," řekla brunetka. ,,Něco moc důležitého."  

,,Začínáš mě docela děsit, Hermiono," zakabonil se hnědovlásek. ,,O co jde?"

Dívka na něj chvíli jen mlčky hleděla jakoby hledala ta správná slova k vysvětlení situace. Poté si však jen hlasitě povzdechla, levou rukou zapátrala v kapse kalhot a po chvilce odtud vytáhla minimalistický řetízek s přívěskem ve tvaru zlatých přeýpacích hodin.

,,Víš co to je?" zeptala se jen a upřeně na něj pohlédla.

,,Jo, myslím, že vím. Četl jsem o něm v..Moment," zarazil se v půlce věty. ,,Na co ho máš?"

,,Myslím, že odpověď znáš sám, ne? Víš přece, jak tyhle hračičky fungují," ironicky se ušklíbla.

,,To ano, samozřejmě," přisvědčil. ,,Pořád mi ale nedochází, proč bys ho potřebovala ty."

,,Lhala jsem vám," vydechla ztěžka. ,,Lhala jsem vám skoro o všem. Vymyslela jsem si hloupou báchorku o problémech rodičů, kvůli nimž jsem se musela přestěhovat a nastoupit na novou školu. Přísahám ale, že to nešlo jinak, protože pavda je velice komplikvaná a původně do ní neměl být nikdo zasvěcen," vysvětlovala tlumeným hlasem. ,,Nepřišla jsem do Bradavic z malé americké vesničky, ale z místa mnohem vzdálenějšího, z doby mnohem vzdálenější."

,,Chceš říct," začal váhavě a na krátký okamžik se odmlčel jakoby si sám v hlavě rozmýšlel, jestli to, co se právě hodlá vyslovit, není až moc za uši přitažené. ,,Chceš říct, že jsi..tedy, že nejsi-" zakoktal se.

,,Ano," potvrdila jeho nevyřčenou domněnku. ,,Přesněji řečeno z budoucnosti."

,,Proč? Nerozumím tomu," zeptal se a zmateně pokroutil hlavou. ,,Proč by ses vracela v čase?"

,,Ze začátku mé důvody byly čistě osobní. Až později jsem si uvědomila, s jakými možnostmi disponuji, co všechno bych mohla dokázat, co všechno bych mohla změnit, čemu všemu, co se má v budoucnosti stát, bych mohla zabránit."

,,Proč mi to vlastně říkáš, Hermiono?" zeptal se náhle. ,,Proč právě mně? A proč až teď?"

 ,,Proč právě mně? A proč až teď?"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

,,Mám před sebou velmi těžký krok. A než ho udělám, musím ti o všem říct, protože se tě to až příliš týká," vydechla ztěžka.

,,Mio," oslovil ji nepřítomně. ,,Pokud se v tom mám nějak zorientovat, musíš mi všechno říct od začátku," řekl a na krátký okamžik se odmlčel. Dívka mu taktně dala prostor a také nic neříkala, dokud k ní znovu nezvedl oči. ,,Říkala jsi, že důvod tvé cesty časem byl zpočátku pouze osobní," začal váhavě." 

Pravá NebelvírkaWhere stories live. Discover now