25. Měl bys pozvat Lily.

2.5K 234 23
                                    

Ahoj, vítám vás u nové kapitoly, kterou jsem se rozhodla věnovat jenystory, ale opět moc děkuji za všechny vaše komentáře.

Příjemné čtení ! :))


Ručičky na hradní věži ukazovaly velice pozdní hodinu, když Remus s Hermionou dokončili svou práci ve Velké síni, kterou si ovšem neplánovaně prodloužili důvěrným rozhovorem, jenž spočíval v tom, že mladý Lupin odkryl dívce své nejhlubší tajemství. Jakmile však v síni nezbývala jediná šklebící se vánoční hvězda či několik stop dlouhý řetěz, i tato nebelvírská dvojice se konečně mohla vydat do svých vytoužených postelí. 

Při cestě na kolej je doběhl poslední z této kriminálnické trojice, jenž si také odpykával svůj trest. Jamesův úkol byl však mnohem nepříjemnější a nudnější. Dlouhé hodiny musel bez pomoci hůlky leštit nespočetné množství pohárů a dalších ocenění pod přísným dohledem nejnepříjemnějšího člověka na škole - bradavického školníka Arguse Filche.

James rozhodně nebyl ten typ člověka, který si svá trápení nechává pro sebe, takže několik minut Hermioně dopodrobna popisoval, jak moc dnešní večer trpěl a neustále ji ukazoval ruce plné mozolů.

Nebylo tedy divu, že si i hnědovláska následujícího dne pospala déle než obvykle. Když se konečně po dlouhém odhodlávání rozhodla vstát, spěšně se upravila a poté, co věnovala poslední rozpačitý pohled svému odrazu v zrcadle, za sebou zavřela dveře od ložnice.

Seběhla schody a zamířila ke svým přátelům, kteří seděli okolo krbu na křeslech, když vtom se odklopila podobizna Buclaté dámy a v ní se objevila postarší žena vrásčité tváře a nepřístupného výrazu. Jakmile si i ostatní studenti všimli přítomnosti své profesorky, okamžitě zmlkli a se zvědavostí vepsanou ve tvářích na ní pohlédli.

,,Dobré ráno," pozdravila McGonagallová. ,,Profesor Brumbál se na poslední chvíli rozhodl zpříjemnit nám všem konec vánočních prázdnin školním plesem, který se bude konat dnes od sedmi hodin večer. Přístup na ples mají studenti od pátého ročníku v doprovodu partnera či partnerky a ve slavnostním oděvu. Školní ples je tradice, která se nese ve znamení klidu a pohody, takže od vás všech očekávám adekvátní chování. Každý, kdo by se ples rozhodl jakkoli narušovat, se okamžitě vrátí na svou kolej a dostane trest přiměřený svému přestupku," dodala a s výstražným pohledem věnovaným Pobertům opět zmizela v odklopené podobizně.

Po jejím odchodu se ve společence jako mávnutím kouzelného proutku rozpoutala všeobecná vřava. Mladší studenti si začali hořce stěžovat, protože se také chtěli plesu zúčastnit. Těch starších se naopak zmocňovala čím dál tím lepší nálada a v hlavě začínali spřádat plány ohledně doprovodů na dnešní významný večer.

,,Je mi líto, ale budu muset jít," vyhrkl náhle Remus a rázně vstal z křesla. ,,Už něco mám," dodal na vysvětlenou domnívaje se, že tato odpověď bude jeho přátelům stačit.

,,Co ty tajnosti, Náměsíčníku ?" rýpl si Sirius a přivinul si k sobě svou přítelkyni, která mu začala láskyplně čechrat vlasy.

,,Kápni božskou, kamaráde," přisadil si James. ,,Kampak máš namířeno ?" zeptal se a vrhl na něj významný pohled.

,,Mám sraz s Ell," odvětil sotva slyšitelně Remus a vzápětí zrudl jako rajské jablíčko.

,,Proč ?" zeptala se bezmyšlenkovitě Hermiona. ,,Chci-chci říct, že mi to ani neřekla. Jen jsem překvapená," dodala spěšně, když si uvědomila, že to skutečně vyslovila nahlas.

Pravá NebelvírkaDove le storie prendono vita. Scoprilo ora