22. Neodkladatelný rozhovor

2.5K 233 31
                                    

Tak jako každý den ve stejnou dobu sluníčko vystřídalo měsíc a pomalu odstartovalo svou nekonečnou pouť po obloze. S postupně se přibližujícím ránem se v dívčí ložnici vzbudila štíhlá rudovláska menší postavy. Jakmile otevřela své nádherné, zelené smaragdy, pohledem zabrousila k posteli po své pravici. Úlevně si oddychla, když v ní spatřila svou kamarádku a okamžitě pocítila neovladatelnou zvědavost zjistit, kde hnědovláska strávila téměř půlku včerejší noci.

Bez dalšího váhání vyskočila z postele a ustlala své peřiny ve zlatočervené barvě. Vlasy si stáhla do culíku, popošla k vedlejší posteli a začala budit její majitelku.

,,Hermiono Grangerová," dosud tichým pokojem se rozezněl pronikavý hlas Lily Evansové. ,,Okamžitě vstaň z té postele. Říkám ti to naposledy," dodala varovně dívka. S Miou to však ani nehlo. Bez nejmenších výčitek spala dál. ,,Dobrá, jak myslíš. Můžeš si za to sama," pokrčila rameny Lil a sáhla po své hůlce. ,,Aquamenti," vykřikla nahlas kouzelnou formulku a proud vody, který hned nato vystříkl z její napřažené hůlky, smáčel dosud pokojně spící hnědovlásku.

,,Co-co se to děje ?" zamrkala překvapeně Hermiona a zmateně se rozhlížela okolo sebe ve snaze zjistit, kdo je původcem jejího nepříjemného probuzení. ,,Zbláznila ses ?" osopila se na rudovlásku, jakmile její rozespalé oči zaragistrovaly Lily s hůlkou v ruce.

,,Mohla bys mi laskavě vysvětlit, kde jsi včera byla ?" křikla dívka rozzlobeným hlasem místo odpovědi.

,,Byla jsem s Jam-"

,,No samozřejmě..že mě to nenapadlo," skočila ji do řeči rudovláska, aniž by vyslechla celou Miinu odpověď. ,,Já tady umírám strachy a ty se někde couráš s Potterem," vyhrkla rozzlobeně a rozrušeným gestem si zastrčila pramínek uvolněných vlasů za ucho.

,,Omlouvám se. Nenapadlo mě, že by ses -" špitla Mia, ale zbytek její omluvy se ztratil v hlasitém bušení na okno. 

,,Ty někoho čekáš ?" vyhrkla Lily a zvedla jedno obočí v tázavém gestu. Když Hermiona záporně zavrtěla hlavou, rudovláska si oblékla mikinu a popošla k oknu.

,,Kdo to je ?" zeptala se brunetka a vzhlédla ke své kamarádce, která se založenýma rukama a nepříčetným výrazem ve tváři hleděla ven.

,,Kdo asi," odsekla naštvaně Lil a trochu pootevřela okno. Poté popadla svou rozečtenou knížku a bez dalšího slova a s řádným bouchnutím dveří opustila ložnici.

Odpověď na Miinu otázku se dostavila okamžitě. Otevřeným oknem po chvíli vletěl dovnitř vysoký chlapec s rozčepýřenými vlasy a pokřiveným úsměvem na tváři.

,,Co tady děláš, Jamesi ?" zeptala se překvapeně hnědovláska a pohotově zavřela okno, odkud se valil nepříjemně chladivý ranní vítr.

,,Náměsíčník požaduje okamžité vysvětlení," mrkl na ní chlapec a trochu si povzdechl. ,,S Tichošlápkem na nás čekají ve společence. Musím tě ale varovat, Sirius dneska vstával levou nohou. Je protivnější než Snape," ušklíbl se a svalil se na Miinu rozestlanou postel.

,,Čím dřív to budeme mít za sebou, tím lépe. Jen se trochu upravím a můžeme vyrazit," přitakala Hermiona a za pomoci hůlky změnila své lehounké pyžamo na obyčejné tepláky a volnou mikinu. 

,,Lily se dneska nevyspala moc dobře, co ?" navázal konverzaci černovlásek a trochu se zamračil. ,,Kdyby lidský pohled dokázal vraždit, už dávno bych ležel rozplácnutý na pozemcích," uchechtl se. ,,Nebo jsem něco provedl ?" zeptal se s obavami a na okamžik znovu zvážněl. 

,,Je naštvaná na mě," posmutněla dívka a své hnědé, husté vlasy stáhla do ledabylého drdolu. ,,Kvůli včerejšku. Doufala jsem, že to nebude brát tak vážně," špitla a rty si obtáhla jemným třešňovým leskem.

Pravá NebelvírkaWhere stories live. Discover now