24. Školní trest a tajemství Remuse Lupina

2.5K 238 33
                                    

Ahoj, vítejte u nové kapitoly, kterou jsem se rozhodla věnovat lucdoc23, ale samozřejmě mě potěšily úplně všechny komentáře !:)

Příjemné čtení :))


Z Velké síně, kde posledních pár opozdilých studentů dojídalo své oblíbené dezerty, právě vyšli tři nebelvírští přátelé se skleslými výrazy a teplým oblečením v rukou, protože se domnívali, že je profesorka McGonagallová nechá za trest celou noc běhat po chladném Zapovězeném lese za jakousi vzácnou bylinou, kterou posléze profesor Křiklan zamíchá do nějakého obzvlášť odporného lektvaru.

,,Když si pomyslím, že bych teď mohl jít nahoru a po tomhle skvělém jídle si na chvíli schrupnout, všechno se to uvnitř mě sevře," postěžoval si nahlas James a zkroušeně pohlédl na své dva kamarády.

,,Nečekej, že tě teď budu utěšovat, Jamesi Pottere," pohrozila mu hnědovláska. ,,Vždyť si za to můžeme sami. Nevím, na co jsme mysleli, že jsme nepoužili plášť, který jsem celou dobu držela v ruce," pokroutila hlavou a ušklíbla se.

,,Já vím přesně, na co jsem myslel," odvětil poněkud ostře James a nevědomky sevřel ruce v pěst. 

,,Nechte toho" zasáhl do jejich konverzace Rem, když dorazili před profesorčin kabinet. Vrhl na Jamese poslední varovný pohled a poté opatrně zaklepal na dveře. Jakmile se zevnitř ozvalo strohé dále, všichni tři bez meškání vstoupili dovnitř.

,,Dobrý večer, posaďte se," promluvila chladně Minerva a ukázala na tři volná místa před svým stolem. ,,Dnes večer vás čeká školní trest za váš přestupek proti školnímu řádu, s nímž jste byli všichni velmi dobře obeznámeni," začala přísně profesorka. ,,Mám pro vás přichystané dva úkoly. Jelikož se prázdniny pomalu blíží ke konci a Velká síň je stále tématicky vyzdobena, bude vaším úkolem dát pryč veškeré vánoční ozdoby, třásně a řetězy. Třetí z vás bude uklízet Pamětní síň. Pan Filch vám dá instrukce a příslušné přípravky, kterými přeleštíte každičký předmět," vysvětlila jim Minerva. ,,Snad nemusím zmiňovat, že budete pracovat bez hůlek," dodala.

,,Samozřejmě, paní profesorko," ujal se slova James a poté se otočil ke svému příteli a soucitně jej poplácal po rameni. ,,Promiň, Náměsíčníku, je mi opravdu líto, že dnešní večer strávíš ve společnosti pohárů, ale já a Hermiona si bereme na starost Velkou-"

,,Ještě jsem nedomluvila, pane Pottere," přerušila Jamese naštvaně profesorka a spražila jej rozzlobeným pohledem. ,,Už jednou jsem si potvrdila, že máte na slečnu Grangerovou špatný vliv, takže jsem se rozhodla, že vy půjdete leštit poháry a Velkou síň si vezme na starost slečna Grangerová společně s panem Lupinem."

,,Ale, paní profesorko-" začal okamžitě protestovat černovlásek.

,,To nebyla otázka, Pottere," přerušila jej nesmlouvavě Minerva. ,,A pokud se dneska chcete alespoň trochu vyspat, neměli byste ztrácet čas," dodala chladně. Poté pomocí hůlky otevřela dveře svého kabinetu a bez dalšího slova se začala věnovat své práci.

,,Nashledanou, paní profesorko," rozloučila se za všechny Hermiona a Jamese musela doslova násilím dotáhnout ke dveřím s rukou přitisknutou na jeho nevymáchané puse.

,,Víte, že by se to dalo nějak obejít ?" prohlásil James, jakmile se za nimi zavřely dveře. ,,Mohli bychom například-"

,,Myslím, že bude nejlepší, když to uděláme přesně tak, jak říkala McGonagallová," usadila jej Hermiona. ,,Tak se měj, Jamesi a pozdravuj od nás Filche," dodala, krátce se na něj usmála a poté společně s Remem vyrazila přímo k místu jejich dnešního večera.

Pravá NebelvírkaWhere stories live. Discover now