19. Budu tam

2.8K 249 47
                                    

Ahoj, vítám vás u nové kapitoly, kterou bych chtěla věnovat @petrs191 a @Carrie026. (opět mi nefunguje věnování, paráda).

Užijte si čtení !:)

Oslavy Štědrého dne se našim nebelvírským přátelům poněkud protáhly, a proto následující ráno pro všechny přišlo dřív, než by si bývali přáli.

Ručičky na hradní věži ukazovaly už desátou hodinu ranní a téměř všichni, kteří se včera večer účastnili skromné vánoční párty, ještě pospávali.

***

,,Ne, jí ne. Vemte si radši mě," začal mumlat černovlasý chlapec, který ze spánku jednou rukou objímal svůj polštářek, na němž byla vyobrazena obrovská zlatonka v červeném pozadí a druhou ještě více rozdrbával své neposedné vlasy.

,,Dvanácteráku, už je ráno," začal jej pohotově budit mladý hnědovlásek, který byl, jako obvykle, už dávno vzhůru a právě si u zrcadla česal vlasy.

,,Cože ?" vyhrkl Potter, promnul si ospalé oči a po chvíli pátrání po nočním stolku na ně nasadil své typické kulaté brýličky. ,,Byl to jen sen, díky Merlinovi," šeptl šťastně a posadil se.

,,Asi pěkně zlý, co ?" zajímal se Remus, jenž už zase zaujmul pozici před zrcadlem a kriticky vzhlížel na svůj odraz.

,,To teda. Ani ti ho nebudu vyprávět," odvětil roztřeseným hlasem a rozhlédl se po pokoji.

Když pohledem zabrousil k posteli po své pravici, zjistil, že její majitel v ní není.

Ještě než stihl vyslovit otázku ohledně Blackovy nepřítomnosti, odpověď přišla sama. V tu chvíli se totiž otevřely dveře od koupelny, z nichž po chvíli vyšel Sirius s morkými vlasy a ručníkem omotaným okolo pasu. Voda z něj všude kapala a tam, kde se chlapcova noha dotkla podlahy, zůstávaly mokré šlápoty.

Černovláska tento fakt však zřejmě vůbec neznepokojoval, protože všem popřál dobré ráno a s širokým úsměvem na tváři se blížil ke skříni s oblečením.

,,Dobrý, Tichošlápku," pozdravil jej se smíchem James. ,,Nazdar, Červíčku," dodal, když si všiml, že i Peter je už vzhůru. Ten však jen cosi nesmyslného zamumlal a ani se neobtěžoval na něj pohlédnout.

,,Pánové, povím vám, že včerejšek se vážně vydařil. Co vydařil. Byl to nejlepší den mého života," zanotoval šťastně Sirius a vzápětí ze skříně vytáhl obyčejné černé tričko a šedé tepláky.

,,To bych řekl," potvrdil James a s úsměvem pozoroval svého zamilovaného kamaráda.

,,A co ty, Péťo, co že jsi tak potichu ?" obrátil se po chvíli černovlásek na posledního člena Pobertů, který doposud nepromluvil jediného slova

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

,,A co ty, Péťo, co že jsi tak potichu ?" obrátil se po chvíli černovlásek na posledního člena Pobertů, který doposud nepromluvil jediného slova.

Pravá NebelvírkaWhere stories live. Discover now