76. Obraceč času znovu v akci

212 17 1
                                    

"Uvidíme se za minutku," šeptla Hermiona a opatrně začala otáčet obracečem.

"Ne, Hermiono, musíš mu to říct. Nikdy by nám to neodpustil," zarazil ji na poslední chvíli James.

"Má pravdu, navíc budeš potřebovat tohle," přitakal Sirius a podal ji lahvičku s tajemnou esencí, která by měla zachránit Kate.

Hermiona mlčky přikývla, jediným kouzlem si přivolala sovu a během několika vteřin načmárala krátký vzkaz. Staly v něm čas a místo setkání. Poté kývla na oba muže a vydala se pryč.

O hodinu později už Hermiona Grangerová nervózně ťukala prsty o stůl. Barevné limonády po své pravici si nevšímala. Čekal ji rozhovor, o kterém se domnívala, že by nemusel být úplně příjemný.

Přesně v domluvenou hodinu se otevřely dveře baru a v nich se objevil hnědovlasý muž oděný v tmavém obleku. Je tak dochvilný, proletělo ji hlavou.

"Ahoj, je všechno v pořádku?" přivítal jí, zjevně si o ni dělal starosti.

"Remusi, víš, hodně jsem přemýšlela. Vím, ze to mezi námi není idealni a musíme pracovat na spoustě věcech, ale tohle ti musím říct. Bránila jsem se tomu, ale je nutné, abych se ještě jednou vydala do minulosti. Než cokoli řekneš," dodala rychle, když si všimla, jak se Remus nadechuje a zneklidněně nadzvedává levé obočí. "Vím, že jsme dokázali prakticky nemožné, Voldemort padl, ušetřili jsme stovky nevinných životů. Přesto jsme ale nedokázali pomoct všem, ani našim nejbližším."

"Musím se přiznat, že i já jsem na to už myslel. Smrt Kate zasáhla nás všechny a dal bych cokoli za to, aby tady s náma byla, je to ale hrozně nebezpečné, Hermiono. Nejen pro tebe," odvětil.

"Já vím, ale přemýšlela jsem. Pokud bych se vrátila do okamžiku zhruba o měsíc dříve, než jsem minulost posledně opouštěla, vrátila bych se do chvíle, kdy Smrtijedi nejsou ještě tak mocní. Obeznámila bych s budoucností i Jamese a všichni bychom vyrazili za Brumbálem. Bylo by nás víc a měli bychom časový náskok.

"Myslíš, že by s tím Brumbál souhlasil? A neriskovala bys tím jednu z nejdůležitějších věcí, kvůli kterým si vůbec začala cestovat časem - zajistit Harrymu rodinu?"

"Klíčové podle něj bylo svěřit tyto cenné informace důvěryhodnému člověku a oba se jistě shodneme, že to James je. A v lásku Jamese a Lily věřím natolik, že k sobě cestu najdou vždycky," řekl.

"Dobrá tedy," přitakal po chvilce Remus. "Snad máš pravdu. Jak ale víš, kolik otáček bude tak akorát? Nemůžeš to přece jen tak odhadnout," namítl. Jakmile však pohlédl do jejích oříškových očí, všechno mu bylo jasné. "Sakra, Hermiono. Jasně, že už si za ním byla."

"Promiň, musela jsem," řekla a ukázala mu psaní, které v této záležitosti dostala. Tvoje slovo je ale pro mě stejně tak důležité, Reme. Musíš to chápat," odvětila.

"Chápu, jen mám starost," namítl. "Kdy to chceš udělat?" zeptal se. Hermiona mu však místo odpovědi pouze zamávala před očima zlatým řetízkem s přívěskem ve tvaru přesýpacích hodin. Stiskl její ruku a jemně ji políbil.

"Miluju tě, uvidíme se za chvíli," špitla a pohled upřela na zvláštní předmět, který měl moc změnit zdánlivě nemožné.

Vtom ji hnědovlasý muž zachytil za ruku.

"Hermiono, musím se zeptat. Nelituješ toho, že sis nevybrala Jamese?" tato otázka ho už nějaký ten pátek pálila na jazyku. Vyslovit ji nahlas bylo svým způsobem příjemné.

Pravá NebelvírkaKde žijí příběhy. Začni objevovat