30. Špatný pocit

2.4K 247 65
                                    

Ahoj, vítám vás u dnešní kapitoly, kterou věnuji @tynulinuska, ale samozřejmě všem moc děkuji za krásné komentáře. Mám vás ráda! <3

Užijte si čtení!!:)


Bylo už skutečně velice pozdě, po Bradavicích se už téměř nikdo nepohyboval a i lidé na hradních obrazech už tvrdě pochrupávali, když se černovlasý mladík vysoké, famfrpálem vypracované postavy potuloval chodbami s lahví nedopité ohnivé whisky v jedné ruce a s rozevřeným Pobertovým plánkem v druhé. Mladý Nebelvír se totiž právě vracel z tajné návštěvy Prasinek, kde téměř půlku noci proseděl v hospodě u Tří košťat a házel do sebe jednu skleničku za druhou, ač se jej madame Rosmerta, kouzelnická barmanka, snažila přesvědčit o opaku.

I přesto, že se v tomto stavu sotva dokázal udržet na nohou, byl v tuto chvíli naprosto spokojený. Alkohol totiž splnil svůj účel. Přinesl mu zapomnění a možnost na chvíli hodit svá trápení za hlavu.

Potácel se chodbami, aniž by věděl, kam směřuje, a mumlal si pro sebe popletená slovíčka své oblíbené písničky. Když však zatočil do jedné z dalších chodeb, vedoucí k astronomické věži, spatřil dvě postavy jdoucí ruku v ruce přímo naproti němu. 

,,Je, ahoj," křikl a přiopile na ně zamával, když se více přiblížili, a on tak mohl poznat s kým má tu čest. ,,Jak se máte, vy hrd-hrdličky?"

,,U Merlina, Jamesi, co se ti stalo?" vyhrkla poplašeně Kate, jakmile si všimla, v jakém stavu její kamarád je. Spěšně pustila ruku svého přítele a okamžitě se k němu rozběhla.

,,Mně? Mně se nes-nestalo vůbec nic," škytl Potter a pokusil se ji pohladit po tváři.

,,Kate, zlato," promluvil rázně Sirius a popošel ke své přítelkyni. ,,Vrať se, prosím, zpátky na kolej. Já už to s ním vyřeším," řekl. ,,Opravdu. Neměj strach," dodal spěšně, když spatřil výraz v její tváři.

,,Dobře. Jak myslíš," přikývla nakonec. ,,Uvidíme se později," usmála se, věnovala mu letmý polibek na tvář a poté bez dalších slov odešla.  

,,Tak to vyklop," spustil okamžitě Black, jakmile byla černovláska z dohledu. ,,Co se ti stalo? A nemusíš si nic vymýšlet. Už tě nějakou tu dobu znám, Dvanácteráku. Poznám, když mě potřebuješ."

,,Neber to špatně, kamaráde, ale teď bych potřeboval někoho úplně jiného," namítl James, ztěžka se posadil na kamennou zem a poklepal na volné místo vedle sebe ve znamení, že se má Sirius usadit vedle něj

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

,,Neber to špatně, kamaráde, ale teď bych potřeboval někoho úplně jiného," namítl James, ztěžka se posadil na kamennou zem a poklepal na volné místo vedle sebe ve znamení, že se má Sirius usadit vedle něj.

,,Koho?" zareagoval okamžitě černovlásek.

,,Ji," odvětil a znovu si řádně zavdal z láhve kouzelnického drinku.

,,To je kdo? Lily?"

,,Myslel jsem, že je všechno na dobré cestě, Siriusi, ale spletl jsem se. Sakra jsem se spletl," řekl naprosto ignorujíc chlapcovu zásadní otázku. ,,Jak se to dělá, Siriusi? Jak ji mám upoutat?"

Pravá NebelvírkaWhere stories live. Discover now