16. Usmíření

3K 255 31
                                    

Černovlasá dívka štíhlé postavy zamyšleně kráčela kamennou chodbou vedle chlapce vlasů stejné barvy a napjatě čekala, co jí její společník chce povědět. Ani nevěděla, proč se nechala přemluvit, aby mu dala šanci na vysvětlenou, ale v jeho očích spatřila takový zvláštní jas, který jí prostě nedovolil jen tak odejít a nezjistit, co za tím vězí.

,,Kate," šeptl náhle do ticha Sirius a přerušil tak tok dívčiných zmatených myšlenek. ,,Dneska jsem se konečně dozvěděl pravdu a pochopil jsem, proč jsi na mě tak naštvaná. Koneckonců já sám bych-"

,,Mohl bys přejít k věci ?" obořila se na něj černovláska.

,,Fajn," odvětil Sirius dutě a na chvíli se odmlčel. ,,Dneska jsem potkal Jane a -" začal vysvětlovat, ale dívka jej opět přerušila.

,,Kdo je, u Merlina, Jane ?" vyhrkla Kate nechápavě.

,,To je nejlepší kamarádka Bianci-"

,,Aha. Tak pokud se mnou chceš probírat tu mrchu, rozhodně s tebou nebudu ztrácet čas," rozohnila se dívka a chystala se odejít. Sirius samozřejmě odtušil situaci a pohotově dívku zachytil svou svalnatou paží.

,,Nechci mluvit o ní. Také mi to není zrovna dvakrát příjemné," šeptl a omluvně se na ní usmál, což dívku trochu obměkčilo a sotva znatelně kývla.

,,Je to už rok, co jsem se s Biancou rozešel. Ona to ale zřejmě neunesla a když zjistila, že je mezi mnou a tebou něco víc než přátelství, začala žárlit. Poslala Jane, její kamarádku, aby nás sledovala, a když zjistila, že se má uskutečnit naše první rande, začala v hlavě spřádat šílený plán. Přesně v dobu našeho setkání čekala kousek od jezera, a když mě viděla přicházet, políbila mě. Pak na scénu nastoupila Jane, která měla za úkol tě natolik zabavit, aby sis nevšimla, že to, co se před tebou odehrává, je pouhá lež," dopověděl Sirius všechno, co se dnes před začátkem party dozvěděl od Jane, která na něj čekala skrčená v temném koutě chodby bradavického hradu.

,,Tím chceš říct, že když jsem odešla-" začala váhavě Kate a v hlavě si skládala jednu informaci ke druhé.

,,Tím chceš říct, že když jsem odešla-" začala váhavě Kate a v hlavě si skládala jednu informaci ke druhé

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

,,V tu chvíli jsem zrovna musel od sebe Biancu odstrčit a pořádně jí vynadat. Udělala to jen proto, aby nám překazila náš vztah. Tys však díky Jane neměla šanci nic zjistit. Musela sis myslet, že jsem hajzl, který si domluvil dvě rande na stejný čas," dokončil za ní Sirius.

,,Páni," vydechla černovláska, zastavila se v pohybu a pohlédla na Sira, který ji nejistě pozoroval. ,,Proč ti tohle všechno řekla ?"

,,Prý měla výčitky svědomí, když viděla, jak se oba trápíme, takže se rozhodla jít s pravdou ven," pokrčil rameny Sirius. ,,A také chtěla, aby ta mrcha konečně dostala, co jí patří," dodal šeptem. ,,Věříš mi, Kate ?" černovlásek konečně vyřkl otázku, která ho v puse pálila od samého začátku. ,,Viď, že mi věříš ?"

Pravá NebelvírkaWhere stories live. Discover now