51. Kapitola

1.9K 174 22
                                    

S hlavou podoprenou som sedela na raňajkách a čakala, pokiaľ sa za nami dovalia ostatní členovia týmu, profesor a Viktor. Unavene som si zívla, privrela oči a riekla si, že si chvíľu zdriemnem, pokiaľ prídu. Viem, že je hlúposť spať na raňajkách, no moje oči nie a nie ostať hore. Kto kedy videl, aby som raňajkala o 7:30?!

"Myslíš si, že jej o chvíľu padne hlava do tých vajíčok?" počula som tichý smiech predo mnou. Dala som si tú námahu aby som otvorila jedno oko a zaregistrovala nižšiu blondínku. Valentine. Ak som sa nemýlila.

"Babe, nechceš si utrieť tú slinu, ktorá ti steká po brade?" ucítila som bozk na svojom čele. Zrazu, akoby ma kopla elektrina, otvorila som oči a začala sa utierať. "Robil som si srandu," začal sa smiať Viktor, ktorý sa na mňa nechápavo díval. "Ťažká noc?"

Na viac ako prikývnutie som sa nezmohla.

"Čo ste jej preboha urobili? Vyzerá horšie ako keď vstáva doma," lakťom som ho udrela pod rebrá.

"Síce spím, no to neznamená, že sa do mňa môžeš navážať," privretými očami som sa na neho dívala a dala si tú námahu ich nezavrieť.

"Nechce mi niekto povedať, z čoho je taká unavená?" začula som cvengot vidličky o tanier. Zrejme bolo na čase, aby som sa i ja naraňajkovala. Lenivo som zdvihla ruku k príboru a začala krájať šunku.

"Neviem, ja som sa vyspala super," ozvala sa Lucy. Schladila som ju pohľadom. Jej úsmev, ktorý sa rozprestieral po celej jej tvári, mi liezol na nervy. Pečivo, ktoré sa mi opieralo o tanier - ani som nevedela, že tam je - som vzala do ruky a hodila ho po ňom.

"Hej!" skríkla. "To bolo za čo?" vyťahovala si kúsky omrviniek z vlasov, ktoré jej tam vďaka mne ostali.

Vystrela som sa, vďaka čomu mi praskol chrbát. Zakrútila som hlavou aby som rovnakú vec urobila s krkom a na záver si pukla prsty. Začala som vymenuvávať: "Kde mám začať? Spala som na zemi kvôli tebe, lebo si mi vliezla nohou na moju polovicu. V noci si sa pretočila a strkala mi tvoje palce do tváre. Kričala si zo sna kvôli nejakému výpredaju topánok a na záver si ma zhodila z postele. Zabudla som na niečo?" Bola som odporná a uvedomovala som si to, no ak som nemala dostatok spánku a jedla v žalúdku, stávala sa zo mňa fúria. Viac ako to.

"Ja si to nepamätám," mykla plecami.

"Samozrejme, keď si spala ako batoľa," cítila som, ako sa mi vlasy menili na hadov a zo mňa sa stávala Medúza. Stačilo otvoriť oči, zadívať sa na ňu a skamenela by. Prešla som si rukou po tvári. "Potrebujem spánok," zamrmlala som a pustila som sa do jedla, ktoré som viac rozrýpala ako sa najedla.

"Dobré ráno, dievčatá. Pripravené na zápas?" pobehoval očami po nás. "Tanah? Vravel som, aby ste nešli neskoro spať," vzdychol si.

"Nevraveli ste a nešla som," donútila som sa otvoriť oči.

"Donesiem ti nejaký energy nápoj?" naklonil sa ku mne Viktor aj s vidličkou. "Povedz ááá," s vidličkou sa hral na lietadlo.

Vytrhla som mu ju z ruky a strčila do pusy. "To nie je ftipné," zašušľala som s plnou pusou vajíčok a šunky. Odhryzla som si z pečiva a hodila po ňom psie oči: "Redbull znie dobre." Bol to jeden z mála energy drinkov ktoré mi pomáhali i chutili.

Prikývol a odišiel niekam za recepciu, kde som ho pohľadom stratila. Medzi tým sa mi zázračne naplnil pohár pomarančovým džúsom. Dobre, nie zázračne, pravdepodobne to bola Anna, ktorá držala džbán.

Medzi tým mi napadlo, že mi sľúbil vysvetlenie ohľadne správy, ktorú som dostala večer. "Viktor?" utrela som si ústa od omrviniek. "Čo tá správa večer?" vedela som, že pochopí, na čo narážam.

"Aká?" alebo som si to aspoň myslela.

Z vrecka som vytiahla telefón a ukázala mu, o čom som hovorila: "Táto."

"Hej, už viem," prešiel si rukou vo vlasoch a tým ich rozstrapatil, "pravdepodobne Stagnus začína útočiť v malých dávkach ako napríklad toto."

Hornú pravú strany pery som vyzdvihla do nechápavého úškrnu: "Kto?"

"Stagnus," snažil sa potichu hovoriť, no viac to vyvolávalo otázky ako celá naša konverzácia. "Ten, čo ťa označil."

Automaticky som siahla po ruke a prešla prstami po číslach. "To ako vážne?" ironicky som zatiahla.

"Hej," prikývol, až príliš presvedčivo.

"Mne sa to nezdá. Bytosť, ktorá ma dokázala označiť zrazu bude bojovať proti nám tým, že nám bude vypínať teplú vodu? Halóó, ja spím a ešte aj mne to príde ako totálne hlúposť," zamávala som mu pred tvárou.

"Myslím to vážne," zamračil sa a odhryzol z pečiva.

"Aj ja," vložila som si vidličku do úst, no keď som zistila, že vajíčko, ktoré som mala na nej nabraté nie je v mojich ústach, unavene som si vzdychla. "Pravdepodobne vypli bojler," mykla som plecami a lovila ďalšiu dávku raňajok.

"Nemyslím si," napil sa džúsu.

"O čom sa tak horlivo rozprávate? Aj nás zasväťte," zasmiala sa Lucy s plnou pusou croissantu.

"Viktor mi rozprával o tom, ako prehral v Scrabble," bola som rada za to, ako som dokázala rýchle improvizovať. "To nie je pravda! Neprehral som až o toľko," ofučal sa, za čo si vyslúžil niekoľko minút smiechu od dievčat pri stole i od učiteľa.

Pomaly, ako sme vstávali, že si pôjdeme po batohy a Viktor po foťák, nás zastavil čašník. Rozprával po anglicky, za čo sme mu boli vďační, keďže z nás vedeli francúzsky akurát dvaja. (Nebudem to písať anglicky ale predstavte si, že to je :D) "Chcel by som sa ospravedlniť v rámci celého hotela za večerný výpadok teplej vody. Pokazil sa bojler a preto netiekla teplá voda neskôr večer. Dnes už bude opravená, nemusíte sa báť a ešte raz sa ospravedlňujem, ak ste sa niekto sprchoval v studenej vode," venoval nám úsmev a odišiel.

Pod stolom som kopla Viktora: "Ha? Stagnus, hej?" Provokatívne som na neho vyplazila jazyk a ten len pretočil očami.

"Pokazil bojler," stále si stál za svojim.

"A ja som Mária Terézia," zdvihla som sa od stolu. Moje spolubývajúce ma následovali až do izby, kde sme si z postiel vzali batohy s pripraveným oblečením na dnešný zápas.

Výťahu príliš dlho trvalo než prišiel k nám na poschodie a po incidente, ktorý som v ňom videla som nemala príliš chuť do neho vliezť druhýkrát, tak som sa rozhodla to zbehnúť po schodoch.

Autobus našťastie meškal sedem minút, a tak Lucy, Anna a Megan, ktoré čakali na výťah to stihli. 

☂☂☂

Edit 11.07. 2016: kliknem na profil a čo nevidím 😳 Štyri živle sa dostali na prvú priečku vo Fantasy 😳 Preboha ľudia, ďakujem 😳

Štyri živlyUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum