24. Kapitola

2.4K 210 4
                                    

Domov ma síce odviezli, no celú cestu som neprehovorila ani slovo a premýšľala, čo som urobila zle. Ako som však vyšla z auta, len som im zamávala na pozdrav a odmietla Viktora, keď chcel ísť ku mne. Nechcela som mať spoločnosť.

Za tú krátku chvíľku, ako som sa dostala domov, som premokla až na kosť. Vonku lialo ako z krhle. Nie, to bolo ešte slabo povedané. Mala som dojem, akoby sa celý svet zbláznil a teraz nám vracal to, ako sa k nemu správame. Respektíve, k prírode.

Doma ešte stále nikto nebol, čo som brala ako veľké plus, pretože sa mi s nimi nechcelo rozprávať. Bolo zaujímavé, že ako jedno sklamanie, dokáže pokaziť celý deň. Preto som sa rozhodla, že si pekne napustím vaňu a pustím si nejakú komédiu. Po skončení sa zababuším do paplónu a parádne sa vyspím. Zajtra to znovu skúsim a pôjde to. To bol plán, ktorý mi prekazil zvuk práve prijatej sms-ky. Na displeji mi veľkým svietilo "Emily 💕," a tak som sa potešila a hodila sa na posteľ, i keď som bola stále v tých mokrých veciach.

E: Otvor mi.

T: Čože?

E: Stojím pred dverami a som na kosť zmoknutá -_- Tak mi otvor!

T: Si robíš srandu?! =D

E: Tanah -___- !

T: Dobre, dobre, idem =D


A vážne! Ako som zliezla po schodoch, kde som si dobre, že nezlomila nohy, a otvorila dvere, stála tam moja najlepšia kamarátka, ktorá nemala na sebe nič iné ako tielko, kraťase a mnoho vody. V rukách držala vankúš, tašky... Plesla som si po čele.

"Zabudla si, však?" ozvala sa.

"Eh... Nie. Len som..." snažila som sa rýchle nájsť nejakú výhovorku. Pravdou bolo, že som vážne zabudla na našu prespávaciu sobotu, ktorú sme robili vždy posledný víkend v mesiaci.

"Len si? Rýchle si vymysli nejakú výhovorku," udrela ma vankúšom po rameni a ja som sa len zasmiala.

"Prepáč. Kde máš bicykel?" vykukla som von z dverí na verandu, pretože som ho tam nevidela. Normálne na ňom vždy prišla. Síce sa z neho už odlupovala farba, no na jazdenie z domu do domu bol viac ako užitočný.

"Otec ma vzal," prešmykla sa popri mne dnu.

"A prečo si tak mokrá?" spýtala som sa jej, i keď som sa asi nemala diviť, keď som nebola na tom o nič lepšie.

"Išiel na nejaké jednanie a vyhodil ma pred zákrutou. A ono bolo pekne. A vystúpim, urobím niekoľko krokov a nevidím si na špičku nosa pomedzi kvapky. Ani si nepamätám, kedy naposledy tak ohromne pršalo!" mala pravdu. Tiež som si nepamätala, kedy naposledy nastali takéto dažde. Len som dúfala, že to neprejde v potopu.

"Dobre, aký film si priniesla?" zavrela som za nami dvere a pre istotu zamkla.

"Ty si sa dnes mala o toto postarať," vytiahla z tašky pukance, "na mne bolo dnes občerstvenie," mrkla na mňa a ja som si hryzla do pery.

"Ou, okej. Ona je on alebo Snehulienka to má v paži," napadli mi ihneď komédie, kde hrala Amanda Bynes, moja obľúbená herečka.

"Ona je on," zasmiala sa. "Milujem tú scénu ako sú v izbe Chaning Tatum si strčí tampón do nosa, keď krvácal," začala sa rozkladať pred telkou a smiala sa.

"Inak, videla si Magic Mike?"

"To je o čom?"

"Tiež tam hraje - samozrejme - a hrá striptéra," vyzliekla som si tričko a nohavice, ktoré som dala na radiátor, nech sa vysušia.

"Čo? To vážne?!" videla som len, ako jej zažiarili oči. "Uhm, nie. Najprv Ona je on si pozrieme a potom môžeme toho Mika," rozhodla nakoniec a ja som len prikývla.
"No dobre. Daj mi tie pukance, nech ich môžem konečne urobiť. Na hardisku pod "O" nájdeš film, tak to zatiaľ pusti," riekla som jej, keď po mne hodila pukance. Mňam, slané! usmiala som sa. Medzi tým, ako som ich nechala v mikrovlnke, prehrabávala som sa v špajzi, aby som našla ešte nejaké chrumky, oriešky alebo chipsy. Bola som vďačná, že prišla, pretože som sa toľko nesústredila na svoj neúspech. Priam, som i naň zabudla. Ah, kiežby som ti o tom mohla povedať, pomyslela som si mierne zničene, keď som sa dívala na jej zadok, ktorý jej jediný trčal, pretože sa snažila v skrinke nájsť hardisk a následne ho zapojiť.

Štyri živlyحيث تعيش القصص. اكتشف الآن