26 - üç gün üç gece-

11.3K 706 753
                                    

Merhaba, bölümün çoğunu ve hatta notları dahi önceden yazdım. Son günlerde şahit olduğumuz insanlık dışı olaylardan dolayı, ne bölümü tamamlamak ne de yayınlamak şevkim kaldı.
Rabbim dünyanın neresinde ve ne şekilde olursa olsun, zulüm gören Müslümanları, insanları korusun. Mazlumlara Rahmân ismiyle, zalimlere Kahhar ismiyle muamele eylesin. Bize de şükrü, duayı, merhameti, kardeşliği unutturmasın inşaallah.
Bu mübarek günler ve dünyayı ağlatan, insanlık dışı vahşet hatrına İsrail ve Amerika mallarını tüketmeyin. Omuz omuza vermemiz gereken zamanda, müslüman kardeşlerinizle kavga etmeyin.

* *
Bu bölüm kalabalığız. Whatsapp kızlarımız düğüne geliyor. Hangi çocuğun kimin olduğuna çok takılmayın. Nisa'nın geniş bir ailesi var.

@SinemveSayer ile röportaj yaptık. Çok özenli sorular vardı, bakmak isterseniz.

Wattpad'de İlkim adında biriyle karşılaştım. Ben hayali bebeğimize bu ismi verirken, gerçekte bu isme sahip biri olduğunu bilmiyordum ama hoş bir tevafuk oldu.

Son olarak, sanırım ilk hayran hikayemizi aldık. @sahiplenmekgerek Seyhun'la ilgili fanfiction yazıyor. Ben okurken baya eğlendim.

~
Playlist: Rakkas - Sezen Aksu
Hele Hele Minnoş - Ali Kundilli
Cik Ciki Mercan - Yav He He Soundtrack
Dans mon quartier

Bora Öztoprak - Seni Seviyorum (Düğünde)

Teoman - Bana Öyle Bakma (Kapadokya)

Multimedya: Kına

İyi okumalar.

_________

Kulaklarımın maruz kaldığı gürültü, zihnimin hayallerine karışıyordu. Tutunduğum pikeyi başıma kadar çekerek burda olmamayı diledim. Üstümden zıplayan umarsız veletler durumu katlanılamaz kıldığında mağlubiyet bayrağını çekerek hayıflandım.

"Siz, uyuyana saygı bilmez misiniz?"

Çocuklar salonu oyun alanına çevirmişi. Son dört gündür, evimiz kapasitesinin üç katı kişiyi ağırlıyordu. Sabahları ise bu sayı iki katına çıkıyordu.

Odadan çıkmam için çekiştiren çocuklara gözlerimi devirip, salonun ortasındaki yer yatağımı, içindeki pike ve yastıkla birlikte gelişi güzel sardım. Kucağıma sıkıştırıp balkona bıraktım. Bizim yataklarda anneannem ve dedem kalıyordu. Artık evin ortasına serdiğimiz döşeklerle herkes bulduğu yere yatmıştı.

Antreye çıktığımda küçük teyzemle karşılaştım, göbeği fazlasıyla büyümüştü, son haftalarındaydı. Hemen önünde eniştem dışarı çıkmak üzereydi. Mutfağa yöneldiğimde kalabalığı görünce, herkesi tek tek selamlamaktan vazgeçtim.

"Günaydın"

Mutfak masasında, iki erkek ve üç kız kuzenim kahvaltı yapıyordu, oğlanlar, gece Hakan abimin evinde kalsa da sabah kahvaltıya geliyorlardı.

Teyzelerim, yengem ve anneannem mutfağın diğer ucunda, yerde sarma sarıyorlardı. Ablamsa Sude'nin yanındaydı.

Büyük bir aileydik ancak hepimiz bir araya gelmeyeli uzun zaman olmuştu. Anneannemin yedi çocuğu vardı. Büyük dayımın ardından beş kız, ve yıllar sonra da küçük dayım olmuştu. Dayımın iki oğlu üniversiteyi bitirmişti, Furkan ve Gökhan. Teyzelerimin çocukları ise daha küçüktü. Hakan abim, torunlardan ilk evlenendi. Dayımdan bile önce.

"Nisa kalktıysan bana yardım et" Tezgahın başındaki anneme "Yok, daha uyuyorum ben" demiştim ki, yaptığı işi fark edince heyecanla yanına gittim.

MAATTEESSÜFHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin