Q&A: De antwoorden

1.4K 70 31
                                    

*trommelt in de lucht om spanning te creëren* En hier zijn de antwoorden van de Q&A (: En ja, ik ben smileyverslaafd, al gebruik ik die nooit in verhalen. Dat is wat onhandig enzo. ;-).

Wat voor pyjama heb je?
Hm, eigenlijk heb ik niet echt een pyjama :P Ik slaap in alles dat ik tegenkom eigenlijk, al is het in de winter meestal een hoodie en in de zomer een t-shirt. 

Wat is je lievelingskleur?
Ik denk dat ik hier toch geel in moet vullen. Of paars. Of zwart, al is dat eigenlijk helemaal geen kleur. Dan ga ik toch maar voor geel en het liefste felgeel.

Wat is je lievelingseten?
Pasta :D Het liefste vegetarisch met groenten en kaas. En nee, ik ben niet vegetarisch, ik houd gewoon niet zo van vlees :-)

Chocolade of ijs?
Als je me dit een paar jaar geleden gevraagd zou hebben, dan zou ik ijs gekozen hebben, maar de laatste tijd vind ik ijs vooral koud. Brr. Dus chocolade! :D

Lasagne of pizza of spaghetti?
Spaghetti :D Al is pizza ook wel lekker. Lasagne vind ik nooit zo lekker en dat eet ik eigenlijk ook niet.

Hoe ben je op het idee gekomen van dit boek?
Het kwam eigenlijk aanwapperen zoals alles altijd aan komt wapperen op het gebied van schrijven. Ik weet ook nog precies wanneer het was. Op maandag 28 april van dit jaar. Ik zou een halfuur later naar een schrijversbijeenkomst gaan, maar ik was een beetje vroeg en dus ging ik even naar de bibliotheek. En ineens waren Isa en Alex daar en een vlek op Isa's pols. 

Ik wilde het verhaal wegleggen, zodat ik verder kon met het verhaal waar ik op dat moment aan bezig was, maar daar was het verhaal het niet mee eens en het bleef rondhangen in mijn hoofd. Ik besloot om er een klein stukje van te schrijven en vier maanden was het hele verhaal dus af. 

Grappig is dat Wouter in die versie helemaal niet zat en dat Alex daar een beetje de gemene stiefbroer is, al is hij nooit zo gemeen als zijn broer geweest. Jamie was in 2013 al opgedoken in een verhaal dat ik in november schreef. Ik herlas het pas en het grappige is dat het een soort voorloper van Zwart als Inkt is. De verhalen lijken best op elkaar en er zitten ook verschillende dezelfde personen in, maar dan met een andere rol. Zo was in die versie Iris Isa's zusje en hetzelfde geldt voor Alex (een echte broer dus)

Hoe ben je begonnen met schrijven?
Met pen en papier toen ik 9 was. Of in elk geval rond die leeftijd, al begon ik op mijn 13de met het idee dat ik de nieuwe Carry Slee zou worden. Carry was in die tijd (ik heb het over 1998 ongeveer en jup, zo oud ben ik :P) razend populair. Ik schreef toen hele dramatische verhalen over broers die zelfmoord pleegden, hoofdpersonen die zwanger raakten etc. Ik was blijkbaar een drama queen. ;-)

Daarna heb ik jaren weinig geschreven tot ik in 2005 NaNoWriMo tegenkwam en toen ben ik steeds meer en meer gaan schrijven. In die tijd wilde ik nog literatuur schrijven trouwens en dat is goed te merken in die eerste verhalen. En nu wil ik helemaal geen literatuur meer schrijven, maar gewoon leuke boeken voor iedereen die van young adult en fantasy houdt :D Ik overweeg ook nog een chicklit, maar dan bij voorkeur een chicklit met fantasy elementen zoals Shanna Swendson gedaan heeft.

Wie is je lievelingsschrijver?
Poeh! Echte lievelingsschrijvers heb ik niet, wel schrijvers waar ik alles van lees en dat is best een lijstje:

J.K. Rowling
Philip Pullman
Deze twee hebben me laten zien dat fantasy helemaal niet over hobbits en elfen hoeft te gaan en dat fantasy echt tof kan zijn.

Cassandra Clare
Tsja, Cassandra Clare... Ik houd gewoon van haar characters en haar verhalen. Daarnaast heb ik door haar ontdekt dat de derde persoonsvorm helemaal niet kinderachtig hoeft te zijn. Dat heb ik jaren gedacht en dus schreef ik in de ik-vorm. Tot ik ontdekte dat dat niet per se beter is.

De Tijddraaiers #1: Zwart als inktWhere stories live. Discover now