Hoofdstuk ~36~

88 3 0
                                    

Liz, word wakker! Word wakker!
Wat? Bromde ik naar Lola.
Vandaag moet je opzoek naar Starlett Save, ze wil een deal met je sluiten. Op een of  andere manier kan ze zich verzetten tegen het kwade in haar ziel. Maar ze voelt dat het haar langzaam aan probeert over te nemen.
Lola nog 5 minuutjes!
Nee, Liz je moet je taak verantwoordelijk nemen. Dus, hup hup, je bed uit.
Mijn taak kan ook nog wel 10 minuten wachten.
Wat? Nee! Net was het nog 5 minuten en nu 10?
Precies. Grijnsde ik, althans ik denk dat ik grijnsde. Ik lag in bed en ik had nou niet bepaald een spiegel op mijn bed liggen, dus ja.
Oke, goed jij je zin! Nog 5 minuten. Maar daarna meteen je bed uit!
Ik lachte inwendig en stapte mijn bed uit. Omdat ik wist dat ook al zou ik nog proberen 5 minuten te ontspannen dat het niet zou lukken. Nu ik eenmaal wist dat ik Starlett Save moet gaan zoeken kan ik echt niet meer ontspannen.
Ik liep naar mijn kast, of nou ja "mijn" kast, de kast in het kasteel van Kaylo. Maar het is mijn kamer dus vanaf nu mijn kast.
En trok een leuke spijkerbroek met een sweater aan. Ik bedoel wie weet is het koud waar Starlett is.
Ehm Liz, doe die sweater maar uit, Starlett bevindt zich niet op de Noordpool en ze is ook niet in het ijsrijk en dat zijn de enigste plekken waar het nu koud kan zijn. Als ik jou was zou ik maar een leuke blous met een hemd pakken. Zei Lola net aslof ze mijn eigen persoonlijke stylist is.
Ben ik toch ook, ik bedoel als ik jouw elke dag laat kiezen wat we dragen lopen we met hartje winter in een zomerjurkje. Niet dat ik daar last van zou hebben, ik heb een lekkere warme vacht, handig hé?
Ja, geweldig, mag ik me nu aankleden? 
Nee, ik wil eigenlijk nog even gezellig met je praten. Maar oké, ga je maar aankleden.
Ik zuchtte vermoeiend en liep naar de badkamer. Ik stond net onder de douche toen ik een vaag geluid hoorde.
'Vader, ze is hier niet dat kan ik u verzekeren.' Hoorde ik de stem van Rayen zeggen.
Snel deed ik de douche uit en hield  mij zo stil mogelijk. £#*!! Het boekje van Stellae ligt nog op de kamer. Ik kon mijzelf wel voor mijn hoofd slaan. Hoe kan ik dat nou weer vergeten.
'Waar is dat vreselijke mens dan!?' Snauwde Kaylo
'Ik heb werkelijk waar geen idee vader, gistren was ze nog hier.'
'HEB JIJ DAN NIKS GEDAAN OM HAAR TE VERSLAAN!!!'
'Vader u weet hoe machtig ze is, ze was zelfs machtig genoeg om u op te sluiten, als ik het tegen haar op zou nemen zou dat niet goed komen.'
'En waar is die andere smoorverliefde zoon van mij dan?'
'Jayden? Die zit op zijn kamer te mokken dat hij zoveel fouten gemaakt.'
'Fouten?' Vroeg Kaylo die blijkbaar net zoals mij verward is.
'Ja, fouten, hij heeft heel bot gedaan tegen Liz, en nu houd hij zich afstandelijk van haar omdat hij bang is dat Liz hem niet meer mag.'
'Arghh die slappeling van een zoon van mij toch ook, ligt te grienen im het eerste grietje dat hij leuk vind, en dat terwijl hij niet eens een leuk grietje heeft uitgekozen!!'
Euh, hallo uitgekozen? Ik ben er ook nog!
Ja maar dat weten zij toch niet slimmerik!  Zei Lola geïrriteerd.
O ja.
'Nou laten we maar weer gaan want hier is ze duidelijk niet.'
Ik hoorde nog wat voetstappen en een harde klap van de deur. Nadat ik er helemaal zeker van was dat er niemand meer was kleedde ik me aan en liep ik snel naar het bed en trok het matras omhoog.
Een w van opluchting verliet mijn mond, het boekje lag er nog.
Liz, ik wil je er even attent op maken dat Kaylo nu weer vrij is en dat als we niet snel naar Starlett gaan, ook zij eirdt overgenomen door het Kwade en dat je dan ook dat nog moet oplossen. Dus hier is mijn voorstel ; we gaan eerst opzoek naar Starlett want Kaylo is sowieso de komende week nog te zwak om mensen pijn te doen. Maar de tijd dringt, Starlett heeft nog maar 2 dagen voor dat ze wordt overgenomen door het kwade. Starlett bevindt zich op dit moment in het Vredesbos. Dat is ongeveer 24 uur lopen  en je kan je niet naar het Vredesbos teleporteren, geen idee waarom niet, maar ja jij moet dus 24 uur gaan lopen, dus succes. 
En weg was Lola, die luilak had zeker geen zin om 24 uur non stop te rennen.
Maar wie zegt dat je moet rennen?
Nala! Waar ben je geweest? Ik heb je zo ontzettend gemist! En waar ben je eigenlijk want ik hoor je stem maar ik geloof dat je niet in deze kamer past.
Nee dat klopt, kijk is uit je raam. Oh en trouwens ik praat nu in je hoofd omdat de kans dat Kaylo ons hoort te groot is.
Ik pakte alvast mijn rugtas met het zilveren boekje en liep naar het raam.
Nala! Stop jij ooit met groeien?
Ja, toevallig heb ik net mijn laatste groeispurt gehad, helaas.
Helaas? Hoe kom ik ooit op je rug? Ik ben een kabouter vergeleken met jou.
Let maar op.
Nala zakte een heel stuk door haar benen zodat ik nu gewoon mijn raam uit kan stappen en een heel stuk door kan lopen naar het gedeelte van Nala haar rug waar ik goed kan zitten. Wat ik dus ook deed.
Waar gaan we eigenlijk heen?
Naar het Vredesbos daar bevindt Starlett zich.
Nou oke op naar het Vredesbos dan maar!
Na ongeveer 4 uur vliegen kwamen we aan bij het vredesbos, en echt waar geloof me als ik zeg dat dit het mooiste bos is waar ik ooit ben geweest. En wat nog mooier is, is het jonge meisje dat in het midden van het bos staat.
Is dit Starlett? Dat kan toch niet? Dan zouden Sylvain en Sylvester ook zo jong moeten zijn.
Het meisje liep naar mij toe en stak haar hand naar mij uit.
'Hallo Liz, ik ben Starlett Save, en jij kan mij en mijn broers helpen.'



Wolf en OceaanWhere stories live. Discover now