Komplikace✔

De AndulkaAndulka

13.4K 1.7K 362

Milý deníčku... Já mám tak zatraceně mega chuť ječet, až... až si z toho asi fakt zaječím! Jo, zaječela jsem... Mais

°0°
°1°
°2°
°3°
°4°
°5°
°6°
°7°
°8°
°9°
°10°
°11°
°12°
°13°
°14°
°15°
°16°
°17°
°18°
°19°
°20°
°21°
°22°
°23°
°24°
°25°
°26°
°27°
°28°
°29°
°30°
°31°
°32°
°33°
°34°
°35°
°36°
°37°
°38°
°39°
°40°
°41°
°42°
°43°
°44°
°45°
°46°
°47°
°48°
°49°
°50°
°51°
°52°
°53°
°54°
°55°
°56°
°57°
°58°
°60°
°61°
°62°
°Kecy autorky°

°59°

141 24 6
De AndulkaAndulka

Před úterním vstupem do školy jsem dostala trému. Nevěděla jsem, jestli se tím, že jsem vyhrála Jezme broskve, něco změnilo. Co když si třeba lidi z Elity přichystali pomstu nebo tak něco?

,,Víš, že stojíš ve dveřích?"

Překvapeně jsem se otočila a zjistila, že se za mnou zubí Cameron. Normálně jsem dostala déjà vu, protože řekl přesně to, co v první den školy, kdy jsem mimochodem ze vstupu do té budovy měla žaludek na vodě stejně jako dneska.

Zahihňala jsem se společně s ním a nakonec jsme vešli dovnitř nastejno. Po cestě ke skříňkám se po nás všichni otáčeli, někteří se usmívali a mávali na mě. Vypadalo to, jako by z nás měl každý jakýsi respekt, a vykulila jsem oči, když jsem viděla vesele spolu klábosit příslušníky Elity a Spodiny.

Dámy a pánové, ono se něco doopravdy změnilo!

Během celého dne jsem musela skoro nonstop mrkat a třást hlavou, abych se ujistila, že se to fakt děje. Nebylo to totiž jenom jednou, co jsem viděla se dohromady bavit obě skupiny. Dokonce ani dvakrát, ani třikrát a ani čtyřikrát. Bylo to, jako kdyby najednou všichni dali na můj článek a celá škola se začala stmelovat. U oběda se ke každému stolu nahrnul jak někdo z Elity, tak taky z Průměrných a ze Spodiny. Nikdo nezůstal na ocet a všichni se nadšeně usmívali.

Nebo teda skoro všichni.

Beth a Jenna zevlovaly v rohu jídelny, ohrnovaly nos a zíraly na mě, Lisu, Amber a Camerona takovým způsobem, že jsem si z toho málem strachy ublinkla. Očividně jsem narušila Bethin pracně vybudovaný systém hierarchie nebo tak něco, z čehož rozhodně nebyla radostí vedle. Vlastně bych přísahala, že je na mě nakrknutá jako ještě nikdy na nikoho.

Ale co. Měla jsem neskutečnou radost z toho, co se tu děje, a ještě větší z toho, že jsem to vlastně způsobila já.

Rebeca se doma horlivě připravovala na sobotu, kdy se mělo konat finále show Americké jazýčky. Všehovšudy už zbylo jenom pět soutěžících, mezi kterými byla i moje ségra. Nebudu se s tím tajit, od včerejška, kdy jsem ochutnala ty boží lasagne a plně si uvědomila, že ze všech těch dětí se umístila mezi pět nejlepších, jsem na ni začínala být tak nějak pyšná.

S otevřenou pusou jsem seděla u stolu v kuchyni a sledovala, jak Rebeca v jednu chvíli krájí zeleninu, v druhé  míchá obsah misky a ve třetí hází koření do hrnce. Dělo se toho tolik najednou, že jsem nevěděla, kam se dřív dívat.

,,Ve finále budeme vařit libovolný menu o čtyřech chodech," stíhala u toho ještě vesele mluvit ségra. ,,Předkrm bude zeleninová směs v těstíčku. Jsem si jistá, že s tím fakt jako zaboduju, protože to chutná skoro jako taco. Potom jim naservíruju krémovou mrkvovou polívku, a jako hlavní chod přijdou lasagne podle Kierana Bornoda. Někdo by si řekl, že to nemůžu stihnout, ale jak vidíš, mám svoji frajerskou bleskovou techniku. No, a jako dezert udělám těstovinový salát se speciální omáčkou, kterou jsem sama vymyslela. Má úplně geniální složení, to bys čuměla! Šéfkuchař Beca je génius!"

Jenom jsem očarovaně přikývla a koukala, jak na talíř aranžuje předkrm, zdobí ho pár lístky, kouskem zeleniny a polévá nějakým dipem.

,,Všechno je o zkušenostech a zvyku." Pronesla to jako nějaký slogan a položila přede mě hotovou porci. ,,Ochutnej."

Vzala jsem do ruky připravený příbor a ukrojila první kousek. Rebeca kontrolovala plotnu a při tom mě pozorně skenovala očima.

No teda!

Ani ve snu by mě nenapadlo, že by moje ségra mohla ukuchtit něco tak zatraceně vynikajícího!

,,Je to úžasný!" vypískla jsem s plnou pusou.

,,Jo! Já věděla, že ti nakonec zachutná!" Potom se zarazila. ,,Chci říct... Jasně že je." A dál si hleděla vaření.

Pobaveně jsem se zachechtala. To trdlo by se na té soutěži přece jenom mohlo dobře umístit.

Continue lendo

Você também vai gostar

29.2K 3.8K 98
Na Wattpadu se objevuje spousty příběhů o retardech a jejich každodenním životě. Nikde jsem ale nenašla žádný návod, jak se jedním z nich stát. Tak v...
731K 32.5K 181
,,Ahoj :)" ,,...Ahoj?"
13.4K 1.7K 64
Milý deníčku... Já mám tak zatraceně mega chuť ječet, až... až si z toho asi fakt zaječím! Jo, zaječela jsem si. Myslím, že to slyšela nějaká babička...
309K 3.8K 107
Countryhumans funs: *ships *comic