50 - Neden olmasın?

344 47 11
                                    

Neden olmasın? İkimizde bu durumda kazanç sağlamayacak mıyız? Her halükarda sana öğretmek istiyordum. Bana bu kitabı verdikten sonra senin elini boş bırakacak değilim ya.

Rosemaria Mu Lan'ın sözlerini duyduğunda çok mutlu olmuştu ve derhal öğrenmeye başlamak istemişti. "Hadi o zaman ne duruyoruz?"

Mu Lan hemen oracıkta yaptığı güç iksiri için olan malzemelerden birazcık kaldığını görmüştü, o malzemelerden arta kalanlardan başka bir iksir üretmek için Rosemaria'nın burnunun dibine geldi ve parmakla işaret ederek güç iksirinden arta kalan malzemeleri gösteriyordu.

"Şuradaki malzemeleri görüyor musun? Simyacılıkta hiç bir malzemeyi ziyan etmeden yeni sonuçlar elde edebilirsin? Örnek veriyorum yaptığımız güç iksiri için kullanılan malzemeleri kullandığımız zaman, kaynattığımız süre vesaire bunların her biri bir değişkendir. Güç iksiri üretirken ilk kullandığım malzeme yeşil ot olmasaydı ürettiğimiz iksir bambaşka bir şey olacaktı. Bu neden bu iksiri o kadar çabalayıpta başaramadığın anlamına geliyor."

Rosemaria Mu Lan'ın söylediklerini bir yandan defterine yazarken diğer yandan Mu Lan'a saygı dolu gözlerle bakıyordu, kalbinin o kadar hızlı çarptığını artık umursamıyordu bile.

"Her iksir için farklı deneme yanılma yöntemleri ile en iyi yolu bulmaya çalışırız. Biz simyacılar yanılmaktan korkmayız. Başarısız mı olduk, bu neden başarısız olduğumuzu sorgulamamız için çok iyi bir sonuçtur, yani başarısızlıktan korkmayacaksın, farklı adımları izleyeceksin, üreteceğimiz iksirde Yeşil ot koyduk bu bizi başarısızlığa mı sürükledi, o iksiri ziyan etme, o iksiri kullanarak farklı bir yöntem dene. Başarısız olduğun iksiri yeniden kaynat ve farklı otlar ekle bu sana bambaşka bir iksir tarifi çıkaracaktır. Yanılmaktan korkma başarısızlıktan korkma sadece kaynat."

Ding!

[Rosemaria'ya Simyacılık yolunda büyük bir aydınlanma sundunuz.]

Simyacılık üzerinde çalışmaya başlayan Rosemaria hiçbir ilerleme kaydedemiyordu, ona bu yolu sağlayıp aydınlanma sunduğunuz için artık sizi ustası olarak görüyor.

[Rosemaria öğretilerinize artık kalpten inanıyor. Size büyük saygı duymaya başladı.]

[Artık Rosemaria ile alışverişlerinizde %50 indirimle eşya alabileceksiniz. ]

[Rosemaria artık sizi usta diye çağıracak.]

[Başlık: İleri Seviye Simyacı'dan "Simya Ustasına" yükseltilmiştir.]

[Ün +5]

Mu Lan şaşkınlıkla bildirim penceresine bakıyordu. Bir NPC'ye bir aydınlanma sunduğunda bu kadar bir bonus alacağını tahmin etmiyordu. Ve üstelik NPC'ye daha malzemeleri nasıl kullanacağını anlatmamıştı bile.

Bu Mu Lan şaşkınlıkla öhöm diyerek Rosemaria'nın biraz daha dikkatini çekti. "Peki şimdi sana artık malzemeleri nasıl kullanacağını göstereyim?"

Rosemaria saygı ile "Tabii ki usta lütfen bu öğrencinize bir iksirin nasıl yapıldığını öğretin."

Mu Lan Rosemaria'nın elini tutup arkasına geçti, ve iksir tezgahının önüne geldiler. "Şimdi senin elini kullanarak nasıl iksir yapılacağını göstereceğim."

Mu Lan, Rosemaria'nın kalbinin çarpma sesini duyabiliyordu adeta, bir NPC'de olsa bu güncelleme sayesinde onlara da duygu eklemişlerdi, insanlardan ayırt edemiyordunuz. Şu anda garip hisler Mu Lan'ı sarmış vaziyetteydi.

Öhöm diyerek birazcık sakinleşmelerini sağlamışlardı. O zaman başlıyalım. "Öncelikle arta kalan malzemelerimize bakalım, bir tutam vampir dişi tozu, yarasa kanadından az bir miktar, ökse otundan hiç yok. Hmm pekala bu ikisi işimize yarayabilir."

Mu Lan, Rosemaria'nın ellerinden tutarak vampir dişi tozunu bir bir kenara koydu, bir şişe suyu kaynatmaya başlattı, yaklaşık 1 dakika kaynattıktan sonra, vampir dişi tozunu şişeye döktü, Rosemaria sanki kendisi yapıyormuş gibi hissediyordu, çıkacak sonucu çok merak ediyordu. Şişedeki vampir dişi tozunun en aşağı inmesini beklediler ve indiğinde ise yarasa kanadını şişeye atıp şişenin soğumasını beklediler. Şişe soğuduğunda ise suyun rengi birazcık değişime uğramıştı açık pembe bir hal almıştı. Şişeyi ellerine alıp 11 kere yavaşça bir sağa bir sola hafif bir hızda sallıyorlardı. Şişedeki pembe renk biraz daha koyu olduğunda ise tekrar kaynatmaya başladılar. Bu kaynatma ise yaklaşık 5 dakika sürecekti.

"Rosemaria sence şişeyi ne zaman kaynatmaktan çekmeliyiz?"

Rosemaria sakince cevap verdi."Yaklaşık 1 dakika sonra çekmeyecek miyiz?"

"Hayır bilemedin, sana bahsetmiştim her iksir için farklı koşullar meydana gelir. Bir dakika içinde çekersek bir farklı bir katalizör elde edebiliriz. Biz bunu 5 dakika boyunca kaynatacağız."

İkiside hür dikkat iksir şişesinin kaynamasını izliyordu. Yaklaşık 5 dakika kadar kenetlenmişlerdi. 5 dakika dolduğunda ise iksir şişesi sonunda kaynamıştı. Ve kaynatmayı durdurmuşlardı. Hemen ellerine alamazlardı sıcaklıktan, şişenin biraz soğumasını beklediler. Ve soğuduğunda ise ellerine alarak 6 kere bir sağa bir sola sallamaya başladılar. Şişenin rengi mor olmuştu.

Ding!

[Başarı ile bir bilinmeyen iksir ürettiniz.]

İsterseniz bu iksire bir isim verebilirsiniz.

Canavarlara Karşı Hasar %3 artar.

Kullanıldığında 1 dakika boyunca etkilidir.

Üretici: T******* + Rosemaria

Tanrıya Meydan Okuyan Okçunun DoğuşuWhere stories live. Discover now