7 - Eğitim

450 60 2
                                    


Mu Lan okçuların ok sıkıntısı çektiğini biliyordu. Yeni başlayan okçular sadaklarında 100 okla beraber oyuna başlıyorlardı. Şehirden ok almak ise onlara pahalıya patlıyordu. 1000 ok 10 bakıra satılıyordu. Şu anda bu okçular için inanılmaz pahalı bir şeydi. Eğitimi tamamladıktan sonra sınırsız ok üreten sadak yapacaktı.

Mu Lan etraftaki insanlara aldırış etmeden eğitmenin yanına doğru gitti. Birbirinden farklı eğitmenler vardı. Nasıl savaşılacağını öğreten eğitmenden tutun, nasıl canavar öldürüleceğini anlatan eğitmenlere kadar. Ve her bir eğitim diğerinden daha zor oluyordu. Eğitimi tamamlayınca da 1 stat puanı kazanıyordunuz. Her şehirde 10 tane eğitmen vardı. Ve başlangıç eğitimi veriyorlardı. İleri seviyedeki eğitmenler büyük şehirlerdelerdi. Bazen gizli eğitmenler bile olabiliyordu.

Eğitmenin yanına gelen Mu Lan eğitmenle konuşmaya başladı. Oyundaki yapay zeka insanların zekası kadar gelişmişti. Kimse NPC'leri kandıramıyordu.

Demek eğitim almak için bana geldin. Eğitimim sandığından kolay olmayacak. Ama eğitimimi başarırsan seni ödüllendireceğim.

-Eğitim Görevi-

Eğitmen Lei Lei'den aldığınız ok ve yaylar ile. Korkuluklara 1 saat vurmalısın.

Eğitmen Lei Lei'ye Azmini kanıtla. Çoğu insan bu görevden sıkılıp canavar avlamaya gidiyor. Lei Lei'ye azmini kanıtlarsan 1 stat puanı almaya hak kazanırsın.

-Görev Ödülü-

1 Stat Puanı

Mu Lan hemen Lei Lei'den aldığı oklar ile korkulukların olduğu kısıma gitti. Mu Lan gibi 2 3 kişi daha korkuluklara vurmaya başlamıştı. Onların dışındaki herkes canavar avlamak için şehirden ayrılmışlardı. 1 Stat puanı bile şu anda çok önemliydi.

Mu Lan okçu oynamayı ilk defa deneyimliyordu. Yayını eline alıp gerdiğinde sadakta ki ok direkt olarak yayda belirmişti. Ve korkuluğa doğru hedefini alıp oku yaydan bıraktı.

Tak!

-2

Korkuluğa şu anda 2 hasar vermişti. Yay kullanmaya daha yeni alışıyordu. Şu anda yay kullanımı normal insanlar gibi acemi seviyedeydi. Ama hançer kullanmaya geldiğinde onun seviyesine ulaşmış bir oyuncu şu anda mümkün değildi.

10 Dakika...

20 Dakika...

40 Dakika...

60 Dakika...

Ding!

Görevi Tamamladınız. 1 Stat puanı kazandınız.

Mu Lan korkuluğa 1 saat boyunca vurmuştu. Ve hemen statını çevikliğe vermişti. Görevi bitirdiği için bir sonraki eğitmene gitti. Sonuçta daha yapacağı 9 eğitim vardı.

Diğer eğitmenin önüne gelip görevi almak için onunla konuştu.

"Ho ho, görüyorum ki. Eğitmen Lei Lei'nin görevini başarı ile tamamlamışsın. Ama benim eğitimim öğretmen Lei Lei'ninkinden daha zor. Azmin benim eğitimime yetecek mi görelim."

-Eğitim Görevi-

Eğitmen Zuo Yarsen tarafından hazırlanan test. Hareketli nesneleri vurma. Gitgide hızlanan nesneleri okunuzla vurmanız lazım. 1 saat içinde 100 hedefi vurmanız sonucunda eğitimi başarı ile tamamlarsınız.

-Görev Ödülü-

1 Stat Puanı

Mu Lan önceki eğitiminin korkuluğa 1 saat boyunca vurmak olduğu için biraz sevinçliydi. Çünkü okçuluğa alışmıştı. Şu anda hareketli nesneleri vurma konusuna gelindiğinde ise bunu gerçekten 1 saatte başarabileceğini hissediyordu. Ve bu eğitim onu okçulukta daha da güçlendirecekti.

Fazla vakit kaybetmeden eğitim alanına gidip eğitime başladı. Şu andaki oklar eğitmen tarafından verildiği için istediği gibi kullanabilirdi.

Yayını gerip hareketli hedefe nişan aldığında, hareket eden hedefin küçük tavşan olduğunu görmüştü. Ama eğitimde kullanılan tavşan mob olan tavşan değildi. Yapay zeka ile üretilmiş tahtadan bir tavşandı. Normal tavşan gibi hoplayabiliyordu. Ama onun şu anda kanı akmazdı. Oku bıraktığında ise başarılı bir şekilde tavşanı vurmuştu.

-Görev İlerlemesi-

1/100 Kalan Süre: 59:40

20 Saniyede ilk hedefini öldürmüştü. Hemen diğer hedefine geçti. Ondan sonra bir sonraki hedefine. Bu şekilde yaklaşık yarım saatte bütün tavşanları öldürdü.

Ding!

Görevi Tamamladınız. 1 Stat puanı kazandınız.

Bu görevi de tamamladıktan sonra diğer eğitmenlere gidip görevleri tamamlayan Mu Lan şu anda şehir biletini almıştı. Ve şehir biletinin yanında 1 ün puanı da kazanmıştı. Ün puanıyla şehirde çok daha iyi ayrıcalıklara sahip olabiliyordunuz. Ama kazanılması zor olan şeylerden biri de ün puanıydı.

Mu Lan kankasının ne durumda olduğunu öğrenmek için fısıltı gönderdi. "Kanka şu anda ne durumdasın eğitimleri tamamladın mı?"

Beng Zeng çok geçmeden yanıtlamıştı. "Kanka bu eğitim görevleri git gide zorlanıyor. Muhtemelen 3-4 saate bitiririm. Sen ne yaptın bitirebildin mi görevleri?"

"Evet, ben tamamladım. Şu anda şehirde bir kaç iş tamamlayacağım sen gelene kadar. Sen geldiğinde ise kasılmaya gideriz. Ayrıyeten sana özel bir hediyede hazırlayacağım. Bir an önce tamamla görevleri hadi bakayım."

Beng Zeng Mu Lan'a tamam dedikten sonra görevine kaldığı yerden devam etti. Mu Lan ise okçuların büyük sıkıntısını gidermek için sınırsız ok üretebilen sadak yapacaktı.

Tanrıya Meydan Okuyan Okçunun DoğuşuWhere stories live. Discover now