25 - 1 Altın mı?

356 41 5
                                    


Ve üstündeki Simyacı Elbisesini de çıkartmıştı. Sonuçta şu anda simyacı birinin etrafta dolaşması ilgi çekerdi. Çok geçmeden şehire varan ikili öncelikle depocuya doğru gittiler.

"Beng depoya o Gölge Kurdu Dişini koy sonra ne yapacağımıza karar verelim. Ve kaçar bakırımız var bir hesabını tutalım."

Fazla vakit kaybetmeden Beng Zeng hemen Gölge Kurdu Dişini depocuya verip depoya koyması gerektiğini söyledi. Ardından envanteri açtığında 60 Bakır parası olduğunu gördü.

"Mu bende 60 bakır var sende kaç var?"

"Bende 20 Bakır var. toplam 1 gümüş bile etmiyor. Neyse bu da bir şey. Şimdi ne yapsak. Sana o Gölge Kurt Dişi ne işimize yarayacak demiştin. Onun ne işe yaradığını mı söyleyeyim. Yoksa diğer malzemeleri toplayıp. Merakta mı kalmak istersin."

"Sence ben merakta kalacak adam mıyım. Çabuk söyle ne işe yarıyor. Zaten şehire kadar zor dayandım. Sence daha fazla dayanabilir miyim sanıyorsun."

"Tamam tamam. O Gölge Kurt Dişi silah yapımında kullanılıyor. Ama öyle dandik silahlar falan değil. Gürz de yapabilirsin yayda. Hatta kalkan bile. Onlar için ham madde olarak kullanılıyor. Ama diğer malzemelere gelirsek onlarda Gölge Kurdunun ki gibi biraz zor bulunuyor. Ve üstelik üretilen silah bu sana aldığımız kalkandan bir üst seviye. Buna ne diyorsun."

"Ciddi misin Mu bak eğer yalansa bozuşuruz. Tüm bu bilgileri daha oyun açıldığından 1 hafta geçmeden bu kadar çabuk öğrenemezsin."

"Dediğim gibi sana zamanla anlatacağım şu anda güçlü olmak istiyor muyuz. Sunucudaki en zengin ve güçlü kişiler biz olacağız. He sendeki 60 bakırı verde o parayı da değerlendirelim bugün onu 1 altın yapayım mı ne diyorsun. Ve üstelik kurt dişi için gerekli diğer malzemeleri de o 1 altına alıp senin muhteşem bir gürze de sahip olmanı sağlayayım mı ne dersin?"

"Benim param senin paran biliyorsun. Ama 1 günde nasıl 1 altın yapacağını cidden merak etmiyor değilim. Şimdilik Gölge Kurt Dişi depoda kalsın ve şu 60 bakırı al bakalım ne yapacağız."

Beng Zeng hiç vakit kaybetmeden Mu Lan'a elindeki tüm bakırları vermişti. O şu anda 0 bakırla geziyordu etrafta. Mu Lan'ın ne yapacağını cidden merak ediyordu ve üstüne üstelik ona harika bir gürz sözü vermişti. 1 Günde 1 altın kazanmak ve bu kadar zor bir oyunda bunu nasıl yapacaktı cidden akıl erdiremiyordu.

"Öncelikle hana gidip 1 oda kiralayalım. Bu 20 Bakır ediyor olması lazım. Geriye senin verdiğin 60 bakır kalıyor ona da biraz ot cam şişe falan almamız lazım. 1 Cam şişe 1 Bakır ediyor zaten. 20 Tane alalım. Geriye kaldı 40 bakır. 1 Bakıra satılan 20 tane ot ve 20 tanede yardımcı ot alırsak geriye 0 bakırımız kalacak. Ve bu bize geri dönüşte muhteşem bir fayda sağlayacak. Otlara gelecek olursak şu an otları kimse alamayacağı için muhtelen 1 bakırdan satışa sunmuşlardır."

"Mu ot falan hayırdır kafamız kıyak mı gezelim oyunda. Ne yapacan acaba. "

"Bendeki zırhı biliyorsun değil mi? O işte ileri seviye simyacı elbisesi. Üretimde başarı şansını falan arttırıyor. Malzemeleri aldıktan sonra ne yapacağımı izleyeceksin. Şimdilik biraz daha merakta kal."

"Hadi şimdilik oyuncuların sattığı eşyaları görmeye gidelim ve bakalım aradığımız malzemeler var mı."

Depocunun önünden ayrılan Mu Lan ile Beng Zeng fazla vakit harcamadan pazar yerine ulaşmışlardı. Oradaki NPC oyuncuların sattığı eşyaları göstertiyordu. Ufak bir komisyon almasına rağmen aradığın her eşyayı bulabiliyordun. Mu Lan hemen NPC'nin yanına geldi ve eşyalara bakmak istiyorum dedikten sonra bir pencere çıktı karşısına.

Yeşil Ot x1 - 1 Bakır - Satıcı - Ah...

Yeşil Ot x2 - 2 Bakır - Satıcı - We...

Yeşil Ot x5 - 5 Bakır - Satıcı - Xa...

....

Mavi Ot x1 - 1 Bakır - Satıcı - Xa...

....

Pembe Ot x1 - 1 Bakır - Satıcı - OO...

...

Sarıciğer Otu x30 - 30 Bakır - Satıcı - Ma...

....

Pembeciğer Otu x50 - 50 Bakır - Satıcı - Ma...

....

Mu Lan aradığı otların satıldığını görünce sevinçle hemen onlardan 20 şer tane almaya çalıştı. Aldığı otlar Sarıciğer ile Pembeciğer idi. Ve üstelik bu kadar fazla satıldığı için henüz kimse piyasadaki değerini bilmiyordu.

"Hadi Beng gidip cam şişeleri de satıcıdan alalım. Buradaki cam şişeler görünenden pahalıya satılıyor. Bir cam şişeyi 5 bakıra kim alır. NPC 1 bakıra satarken."

Tanrıya Meydan Okuyan Okçunun DoğuşuWhere stories live. Discover now