10 - Simyacı

410 51 0
                                    


Simyacılar derneğinden görev alan Mu Lan 10 tane iksir üretecekti. Gerekli bütün malzemeleri simyacılar derneği karşıladığı için malzeme sıkıntısı olmadan üretime başlayacaktı. Ama tek bir hata yüzünden, simyacı olamayan bir çok insan vardı burada.

Hiç vakit kaybetmek istemeyen Mu Lan iksir üreteceği malzemeleri almaya gitti.Can iksiri üretecekti şu anda, bu iksirler baya önemliydi kimse nasıl yapıldığını bilmediği için Mu Lan gerçekten bu konuda deneyimliydi.

İksirden 10 tane üreteceği için can iksirinin gerekli olduğu malzemelerden 10 ar tane alıp iksir üretme tezgahına doğru ilerledi.

İksir yapımı ilk başlarda çok riskliydi. Tek bir hata yüzünden iksir üretimi başarısız olabiliyordu. Hangi malzemeyi ne kadar süre sallayacağın bunda çok önemliydi. Hem iksirin kalitesi açısından hemde başarı oranı açısından.

İlk üreteceği iksir için cam şişeyi elinde alıp içini yarım şişe suyla doldurdu, ardından tezgahtaki ateşi yakıp suyu ısıtmaya koydu. Su ısınınca kedi otunu şişe'nin içine atttı. Ardından suyun soğumasını bekleyip şişeyi eline aldı. Bir sağa bir sola şişeyi yavaşça sallıyordu. Şişedeki su yeşil renge dönmüştü ardından ateşi tekrar yakıp yeşile dönmüş iksiri tekrar kaynatmaya başladı. Ve kaynadıktan sonra, morse otunu da şişeye atıp 1 dakika kadar daha kaynattı. Ardından şişe soğuyunca eline alıp yavaşça bir sağa bir sola sallamaya başladı. Bunu ise tam 30 saniye yaptıktan sonra başarı ile iksir ürettiği ekranı gördü.

Ding!

"Başarı ile Orta Seviye Can İksiri ürettiniz."

Mu Lan bu pencereye çok alışıktı. Tekrar tekrar iksir üretmeye başladı. Çok geçmeden 10 iksiri üretmişti. Ve acemi eğitimini tamamlamıştı. Ve eğitmenden ödülünü almak için yanına doğru ilerleyip konuşmayı başlattığında eğitmen biraz şaşırmıştı. Mu Lan'ın ürettiği iksirler acemi seviyenin yapacağı iksirlerden değildi. Bu iksirler ileri seviye simyacıların ürettiği iksirlerle aynıydı. Simyacı eğitmeni bu iksirleri alınca cömert bir şekilde Mu Lan'ı ödüllendirdi.

Ding!

Başarılı bir şekilde 10 iksir ürettiniz. Ve bu iksirlerin kalitesi sayesinde cömert bir ödül almaya hak kazandınız.

-Eğitim Ödülü-

İleri seviye simyacı elbisesi.

Simyacı Tezgahı

Başlık: İleri Seviye Simyacı

Ün +5

Mu Lan böyle bir şeyin olduğundan haberdar değildi. Oyunun en başında böyle ödüller kazanmıştı. Oysaki her zaman yaptığı iksir tarifiydi. Şu anda çok cömert bir şekilde ödüllendirilmişti. Simyacı tezgahı hem düşürülmüyordu hemde istediğin yerde kullanabiliyordun. Ve üstelik simyacı elbisesi üretimlerde bonus etki veriyordu hatta biraz malzemeyle daha iyi ve daha fazla iksir bile üretebiliyordun. Ve bunuda geçtim aldığı başlık şu anda hiç kimsede yoktu. Bundan çok emindi. Bu başlığı alması için ne kadar çabalamıştı. Ve bu başlığın özelliği ise muhteşemdi. Simyacı elbisesiyle de uyumluydu. Çok az bir malzemeyle ne kadar iksir üreteceğini düşününce kalbi hızlı çarpmaya başladı. Ve üstelik 5 puanda ün kazanmıştı. Ünün bayağı önemi vardı bu oyunda. Ve şuan 6 ün puanı vardı.

Ve aniden Beng Zeng'den fısıltı geldi.

"Kanka, eğitim görevlerini tamamladım. Şu anda diğerlerinden güçlü hissediyorum. Yanına geliyorum kanka."

Mu Lan Beng Zengin eğitimini tamamlamasına sevinmişti. Ve şu an olduğu şehir'e gelecekti. Üstelik kankasına da bir kalkan alacaktı. Ardından da av zamanı gelecekti her ikisi için.

"Tamam kanka gel bekliyorum."

Mu Lan Beng Zengin gelmesini beklerken ışınlanma portalına doğru yürümeye başladı. Beng Zeng geldiğinde beraber Paladin eğitmenine gideceklerdi. Mu Lan fazla vakit kaybetmeden ışınlanma portalı'nın oraya gitti. Ve iki dakika sonra Beng Zeng'in portaldan çıktığını gördü.

Beng Zeng portaldan çıkar çıkmaz karşısında Mu Lan'ı görmüştü. Bu gerçekten de Mu Landı. Cılız haline kıyasla biraz kilo almış gibiydi. Yaptıkları eğitim her ikisine de yaramış gibi görünüyordu.

"Kanka, ne yapacağız şimdi. Eğitimi tamamladım. Kalkan falan bir şeyden bahsediyordun sanki?"

Evet sana kalkan alacağız. Şimdiki kalkanın çok dandik gözüküyor. Sana alacağımız kalkanı görünce daha iyi hissedeceğine inanıyorum. Gel benle Paladin eğitmenine gidelim.

"Paladin eğitmeni? İyide bu satıcı bir NPC değil kalkan onda ne arasın?"

Sen sadece bana güven birde fısıltıdan konuş. Malum şehirdeyiz şuan herhangi bir insan konuşmalarımıza kulak misafiri olabilir. Her zaman fısıltıdan konuşmalıyız. Bizi duymasınlar.

"Tamam kanka, ama bu kadar gizli olan ne?"

Gidince göreceksin...

Tanrıya Meydan Okuyan Okçunun DoğuşuWhere stories live. Discover now