28 - Gümüşler

290 46 1
                                    


Pazar yerine gelen Beng Zeng hemen satıcıyı açıp iksirleri Mu Lan'ın söylediği fiyattan koydu. Başlangıç seviye iksirler 50 Bakırdan. İleri seviye iksirler ise 5 gümüşten. Henüz orta seviye iksirler üretememişlerdi. Olsun ileri seviye iksirlerin 1 tanesi 2 tane orta seviye iksire bedeldi.

Pazar yeri satıcısının önü kalabalıktı. İnsanlar ellerindeki 3 kuruş bakırı değerlendirmek için ve düşürdükleri itemleri satmak için geliyorlardı. Belki birileri sattıkları eşyaları oradan alabilirdi.

Kalabalıktan bir kişi birisinin iksir şişesini bu fiyattan sattığını görünce şoka girmişti. Ve hemen bunu duyurup diğer insanların da ilgisini iksirlere çekmişti.

"Hey hey neler oluyor lan. Birisi pazaryerine iksir koydu. Hemde öyle böyle bir fiyattan değil ama bu iksirlere değer. Bakırım olsa kesin alırdım."

"Ne hakkında konuşuyorsun la ne iksiri."

"Satıcıyı aç ve iksirler kısmına bak orada gördüklerine inanabilecek misin bilemeyeceğim."

"Dur bir saniye lan birde İleri seviye iksir koydu. Ve üstelik aynı türden. Hasss. 5 gümüş mü. Çabuk loncadakilere haber uçurun o ileri seviye iksiri alıyoruz. Gidip patron canavarı avlıyoruz. Herkes kazandığı tüm bakırı getirsin."

"Ohaaa harbiden lan birisi bu iksiri nasıl yaptı lan."

"Hayır sizden önce biz alacağız o iksiri. Umarım bugün daha fazla iksir konulur pazar yerine. Bu gereksiz rekabetten kaçınırız."

"Ke****** kimsin sen ah keşke adını bilsem. Bu iksirleri nasıl yaptın çabuk bize söyle. Koskoca loncayız ama henüz biz 1 tane doğru dürüst iksir bile üretemiyorken senin bunu üretmen hiç hoş değil. Gel bizim loncamıza katıl."

Etraftaki konuşmalar Beng Zeng'i hem şaşırtmıştı hem gururlandırtmıştı. Sonuçta iksirleri üreten Mu Lan'dan başkası değildi ama yine de onun kardeşiydi. Ne olursa olsun aynı ailede doğmasalar bile onlar kardeşti.

"Hey Mu iksir işi nasıl gidiyor. Burada yaygara koptu. Millet seni ben zannediyor. İksir ilerleme durumlarından ne haber."

"Daha 15 tane anca üretebildim. Ve hepsi başlangıç seviyesi. Ama çoğunda x2 tetiklediğim için. 10 kez daha kullanabileceğim. Senin orada ne oldu. Satış var mı hiç. Bir kontrol edeydin. Hiç yoktan 50 bakırlık olan iksir satılmış olmalı. Onlara Sarıciğer otu ile Pembeciğer otu al. Ve birde daha etkili olması açısından alabilirsen Yeşil ot al. Cam şişelere içinde biraz bakır sakla."

"Tamam bakayım bir pazar yerine."

Beng Zeng pazar yerini açtığında ise. Başlangıç seviye iksirlerin satılmış olduğunu gördü. İleri seviye için henüz daha para toplayamamışlardı sanırım. Pazar yeri %10 komisyon aldığı için 1 gümüş 35 bakırı vardı şu anda. Hemen gerekli otlara baktı. Ve otların hepsinin 1 er bakır olduğunu görmüştü.

"Mu 1 gümüş 35 bakır var. Gerekli otlarda hepsi 1 er bakır hangilerinden kaçar tane alayım. Birde kaç cam şişe alayım kaç ot alayım sen hesap et de öyle geleyim."

"Hmmm. 1 gümüş 35 bakır demek. O zaman hepsinden 33 er tane almanı istiyorum. 33 Pembeciğer otu 33 Sarıciğer 33 Yeşil ot ve 33 Cam şişe. Hepsi toplam 1 gümüş 36 bakır ediyor. Geriye 3 bakır kalıyor demek. Neyse onuda sonra değerlendiririz. Hadi seni bekliyorum."

"Elindeki bakırı krediyle takas eden yokmu. 1 Bakıra 100 kredi teklif ediyorum."

"Haha sadece 100 kredi mi ben 1000 kredi teklif ediyorum. Gelip bakırınızı kredi ile takas edin."

Hemen pazar yerini tekrar açıp gerekli malzemeleri çektikten sonra. Wayne'nin yanına doğru yola koyulmuştu. Arkasında garip bir topluluğu bırakarak ve üstelik o ileri düzey iksirleri almak için kredi harcadıklarını görünce hafiften iç çekti. Wayne'nin dükkanına girdiğinde ise Wayne sıcak bir karşılama yapmıştı.

"Ooo. Kimleri görüyorum. Yanındaki arkadaşını göremiyorum. Hangi rüzgar attı seni bakayım buraya."

"Arkadaşım şu anda meşgul. Onun yerine cam şişe almaya ben geldim. 33 Adet cam şişe almak istiyorum."

"Hmmm. Stoğumda şuan 40 cam şişe kaldı. 33 Adet alacağım diyorsun. Bende elimdeki stoğun bitmesinden yanayım. Biraz daha bakır verirsen bu kalan 6 cam şişeyide sana satarım ne dersin?"

"Hey Mu şuan Wayne'nin dükkanındayım. 40 cam şişesi kalmış son olarak. Son 6 cam şişeyi ucuza veririm sana diyor ne yapayım sadece 33 tane mi alayım yoksa kalan 6 cam şişeyide alayım mı 3 bakıra."

"Haha. Şaka mı yapıyorsun al tabii ki. Sorman bile hata. Hatta yanılmıyorsam. Stoğu bitirdiğin için sana özel bir hediye bile verebilir."

Pekala Wayne. Bende şuan 3 bakır fazladan var. Kalan 6 cam şişeyide 3 bakıra veriyor musun. Hepsini alayım. Ne dersin?

"Tamam ver elini anlaştık. Bundan sonra devamlı müşterimsiniz. Size özel her alışverişinizde %10 indirim yapacağım artık."

[Ding!]

Wayne'nin cam şişesi stoğunu bitirdiğiniz için Wayne size minnettar. Wayne ile alışverişinizde %10 indirim alacaksınız.

Tanrıya Meydan Okuyan Okçunun DoğuşuHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin