47 - Rosemaria

303 43 10
                                    

Mu Lan demirciyede veda ettikten sonra dükkandan ayrıldı, şimdiki gideceği durak ise simyacıydı. Hiç vakit kaybetmeden demircinin tarif ettiği yere ulaşmıştı bile.

Simyacı dükkanının önüne geldiğinde birazcık şaşkındı, masada oturan otları kaynatan kız hiçde cüceyi andırmıyordu? Kırmızı saçıyla uyumlu yeşil gözleri, vücudunu sarmış beyaz bir elbiseyle, sanki cüce şehrinin çiçeği gibiydi. Mu Lan gitgide yaklaşırken sanki dahada garip hissetmeye başlıyordu, böyle bir güzellik Xia Lei ile yaraşır nitelikteydi. Demircinin kardeşi cüce değil miydi? Daha önceki yaşamında bu demircinin kardeşini hiç görmemişti? Nasıl biriydi hiçbir fikri yoktu.

"Afedersiniz." Mu Lan'ın ani sesi kızı birazcık şaşırtmıştı. Ve kızın ürettiği iksiri başarısızlıkla sonuçlandırtmıştı.

"Püff, aniden seslendiğin için iksiri başarı ile üretemedim, bana bunu nasıl telafi edeceksin bakayım?"

Afedersin, benim hatam, sizi birazcık daha kısa bekliyordum, bu şekilde görünce şaşırdım. Ne iksiri yapmaya çalışıyorsunuz belki size yardımcı olabilirim, bu arada kardeşiniz önermişti bana burayı.

"Rosenber mi? O kas kafa sana benim yerimi söyledi ha? Hemde iksir yapımında bana nasıl yardımcı olacaksın ki, Rosenber durup dururken birilerini yollamaz buraya?"

NPC, Mu Lan'a temkinle yaklaşıyordu. Sonuçta kardeşi gibi bir demirci neden Mu Lan gibi bir elemanı dükkanına göndersin ki?

"Evet, ben ot kokuyormuşum? Kardeşiminde ot dükkanı var iki sokak aşağıda dedi ve bana burayı tarif etti. Sizin bu kadar güzel olduğunuzu bilseydim ilk demirci yerine sizin dükkanınıza uğrardım." Mu Lan şakayla karışık NPC ile konuşuyordu.

Mu Lan'ın sözleri nedeniyle NPC biraz utangaç bir tavır sergiliyordu, sonuçta bu şehirde normal insan yoktu Mu Lan'ın kelimeleri adeta flört ortamı yaratmıştı. "Yani sen şimdi simyacı mısın? O kas kafanın burnu gerçekten iyi koku alıyor, ot kokuyorsun diyorsa ot kokuyorsundur."

Mu Lan flört etmekten hiç çekinmiyordu ikinci bir hayata tekrar doğduğunda artık hiçbir şeyden pişmanlık duymadan yaşamak onun yeni mottosu olmuştu. "Oradan basit bir insan gibi görünüyor olabilirim, ama simyacılık benden sorulur. " Dedikten sonra, ileri seviye simyacı başlığını başına geçirdiğinde, NPC'nin yeşilimsi gözleri birden daha belirgin olmuştu.

"Gerçektende, simyacısın, ama neden daha önce başlığını takmadın?"

"Ulu orta yerde başlığımla rahat dolaşabilir miydim? Peki şimdi ne iksiri üzerinde çalışıyordun. Yardım edeyim. Bu arada kendimi tanıtmadığım için üzgünüm ben Tanrı Katili."

Mu Lan başlığı taktığında NPC'nin daha fazla ilgisini çekmişti yanaklarındaki kızarıklık ona daha fazla bir tatlılık katmıştı. "Ben Rosemaria. Güç iksiri üzerinde çalışıyordum."

"Anladım, tarife bakabilir miyim?"

Mu Lan 20 Yıl gelecekten gelmiş olsa bile şu anda bir ergenin vücudundaydı, o yüzden duyguları biraz karmaşıktı, bu hayatında birazcık NPC'ye asılsa bir şey kaybetmezdi.

"Buyur." Tarifi uzattı ve Mu Lan ise tarifi alır almaz bir gözü tarifteyken diğer gözüyle Rosemariayı süzüyordu. Tarifi alır almaz ani bir görev belirmişti.

[Rosemaria Güç İksiri Üzerinde Çalışıyor]

Rosemaria uzun uğraşlar sonucunda güç iksiri yapmaya çok yaklaşmıştı, ama birisi onu tam iksiri yapmak üzere olduğunda konsantrasyonunu bozdu bu nedenle iksir başarısız oldu. Rosemaria'ya iksir yapımında yardımda bulun.

-Görev Ödülü-

Rosemaria size yakınlık gösterecek.

İksir Tarifi kazanacaksınız.

-Görev Başarısız-

Rosemaria sizi hor görecek.

-1 Ün düşecek.

Mu Lan tarifi eline aldığında biraz aşınmış olduğunu görmüştü ama ana malzemeler neyseki tarifte yazıyordu.

[Güç İksiri Tarifi - Aşınmış]

Ökse Otu x1

Vampir Dişi x1

Yarasa Kanadı x1

Ökse otunu 30 saniye kaynattıktan sonra yarasa kanadını dövüp kaynamış suya atacaksınız, Vampir dişi.... sonra onu da karışmış iksire ... iyice karıştırınca Güç iksirini yapmış olacaksınız.

'Neden yapamadığı anlaşıldı. Tarifteki bazı kelimeler aşınmış neyseki bu iksiri daha önce yapmıştım.'

"Rosemaria, endişelenme bu iksiri neden yapamadığını anladım. Bu tarif biraz aşınmış, şimdi sende Yarasa Kanadı, Vampir Dişi, Ökse otu ve Yeşil ot varmı?"

"Evet var, getireyim." Rosemaria aceleyle malzemeleri toplayıp masanın üzerine koydu. Gözleri hayranlıkla Mu Lan'ın yapacağı iksir için üzerindeydi. Sonuçta Mu Lan 3 malzeme yerine 1 tanede ekstradan malzeme istemişti? Onu ne yapacaktı ki?

"Tüm malzemeler hazır olduğuna göre ocağını kullanabilir miyim?" Mu Lan hâlâ kibar şekilde NPC ile konuşarak ocağı işaret ediyordu.

"Tabii ki kullanabilirsin."

Mu Lan hemen ocağın önüne geçip cam şişesini envanterinden çıkartıp biraz su doldurduktan sonra Yeşil Otu içine atıp kaynatmaya başladı. Hemen sağında Rosemaria hayranlıkla Mu Lan'ı seyrediyordu. Yeşil Ot kaynarken Yarasa Kanadı ile Vampir Dişini döverek toz haline getirdi. Yeşil Ot 30 saniye kadar kaynadıktan sonra ocağı söndürüp oradan aldı ve bir sağa bir sola 15 kere salladıktan sonra Yarasa Kanadı ile Vampir Dişinin tozunu şişeye döktü, şişenin rengi yeşilden mora döndü, ve tekrar ocağı yakıp orada bir 30 saniye kadar kaynattı, ardından 15 kere sağa sola çevirdikten sonra Ökse Otunu atıp bir 30 saniyede bunu kaynattıktan sonra son kez sağa sola 5 kere salladıktan sonra bildirim ekranı karşısına çıktı.

Ding!

[Başarı İle Güç İksiri Dakika Ürettiniz.]

Güç + 20

Canavarlara karşı hasar %5 artar.

Kullanıldığında. 2 Dakika Boyunca etkilidir.

Üretici: T*********

Tanrıya Meydan Okuyan Okçunun DoğuşuHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin