M.L 4.17

7.6K 739 388
                                    

Yukarıdaki şarkı Aykut'un açtığı şarkı arkadaşlar. Gençliğimin şarkısı. Açın dinleyin. Dmdndj. İyi okumalar. Yorumlarınızı bekliyorum.

"Yani?"

"Çift çizgi, hamileyim."

Reis dondu kaldı. Gözü testin üzerinde. Öylece durup sadece ona bakıyor. Hareket etmiyor. Belki nefes bile almıyor. Elimi uzatıp elini tuttum.

"Aykut? İyisin dimi? Bebeğimiz olacak?" Yok aga. Adama kal geldi. Oha falan oldu yani. Küresel ısınma an itibariyle durdu, kocam buzullara döndü. Bütün dünyaya yeter bu buz kütlesi. O derece donuk.

Ağır ağır başını kaldırıp gözlerime baktı. "Mısra.." Başka bişey diyemiyor bebeğim. Anca adımı söyledi ve yine sustu. Tekrar teste bakmaya başladığında eline alıp daha dikkatli baktı. Ve o an geldi.

Kutuyu ve testi elinden bırakıp sandalyeyi arkaya devirecek kadar hızlı kalkıp beni de yerimden kaldırdı. Masanın başında sarılırken bir yandan bağırmaya başladı.

"Amk lan! Baba oluyorum amk baba!" Etrafımızdaki herkes bize bakmaya başladı ama benim oğlan küfür etmeden duramıyordu.

"Ananı sikiyim lan! Daha bir hafta oldu amk! Bir haftada hamile bıraktım. Baba oluyorum baba!" Kucaklayıp etrafında döndürüyordu bir yandan. "Aykut küfür etme, herkes bize bakıyor." dememi duymadı bile.

"Duysunlar amk. Baba oluyorum laann!"

"Yavaş oğlum lan! Düşüreceksin şimdi beni!" Deli gibi döndürüyor manyak herif.

Kucağından bıraktı ama elleri hala belimde duruyordu. Başını yukarıya kaldırıp şükretmeye başladı.

"Allah'ım sen nelere kadirsin. Bir haftada kim hamile bırakır karısını benden başka, söyleyin amk, kim bırakır? Çok şükür lan. Çok çok şükür. Baba oluyorum.." Başını indirip bana baktı. "Anne oluyorsun.." dedi duygu dolu bir sesle. "Tam bir aile oluyoruz Mısra.." Tekrar bağırmaya başladı ama bu sefer masalara doğru bağırıyordu.

"Baba oluyorum! Baba oluyorum baba! Lan baba oluyorum!" Amk başka laf çıkmıyor ağzından sanki. Tabiri caizse Hazreti Adem bu tepkiyi vermemiştir eminim. Dünyada ilk baba olacak adam sanki.

Gemideki herkes alkışlayıp tebrik ederken gözlerim doldu. Eli belimde duran kocam hala bağırmaya devam ediyordu. Dönüp dönüp sarılıyor, yine bağırıyordu. "Baba oluyorum." Hayatımda ilk kez bebek haberi alan bir babanın bu kadar bağırdığına şahit oluyorum. Asil böyle bağırmamış mesela. Yada İlkay'ın kocası Murat. Yada gördüğüm başka erkekler. Susmadan bağırıyordu benim deli oğlan.

Masanın üzerinden testi ve kutuyu çantama geri koyarken kocamda masanın üzerine bol miktarda para bıraktı. Elimi tuttuğunda çiçeklerimi zorla aldım elime. Hızlı hızlı geminin çıkışına giderken merdivenlerde durup kucağına aldı. Gördüğü herkese "Baba oluyorum." diyordu yüksek sesle. Sesi kısılmazsa bu gece iyidir.

Arabanın koltuğuna beni bırakıp koşarak diğer kapıya gitti. Yanıma oturduğunda iki eliyle yüzünü kapatıp başını yukarıya kaldırdı. "Bir hafta amk lan. Ne şevk varmış bende de."

"Aykut.." dedim biraz sakinleşmesi için. "Bir hafta değil bebeğim."

Ellerini yüzünden çekip bana döndü. "Nasıl öğrendin? Ne zaman öğrendin? Bana niye söylemedin?"

MESLEK LİSELİ (Kitap oldu)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin