13.03.2020

2.2K 129 2
                                    

   Priznala som sa mu. Musela som. Urobila som to aj napriek tomu, že som veľa riskovala. Darrell sa mi vyhrážal – povedal, že bude lepšie, ak mu to poviem sama, ako keď mu to povie on. Noah by ma znenávidel ešte viac, ak by sa to dozvedel od niekoho iného.
   Bola som veľmi nahnevaná, keď do mňa Darrell hústil, doslova ma nútil prehovoriť. No viem, že mi chcel dobre. Nikdy by neželal Noahovi nič zlé, sú predsa takmer ako bratia.
   Prišla som k Noahovi domov, mala som šťastie, pretože nikto nebol doma. Noah sa na mňa vrhol, chcel ma bozkávať. Mňa však hrýzlo svedomie a priamo pred očami sa mi objavila Darrellova rozčúlená tvár, ako na mňa kričí. Rozplakala som sa. Najhoršie na tom bolo, že Noah ničomu nerozumel a chcel ma upokojiť. Vtiahol ma do objatia a hovoril mi, ako veľmi ma miluje. Neustále sa ma vypytoval, čo mi je. Nech mu poviem, čo ma trápi. A potom to zo mňa vypadlo.
   "Budeš ma nenávidieť," dostala som zo seba pomedzi vzlyky. "Nechcela som. . ."
   Avšak on nechápal. Jeho hlas naberal na intenzite, keď sa ma znova opýtal, čo sa deje. Ibaže ja som vôbec nevedela, ako mu to povedať.
   "Milujem ťa, Noah," povedala som mu. "Naozaj, veľmi ťa milujem. Nedovolím, aby si si myslel opak. Ľudia robia chyby."
   Hovorila som pravdu, keď som povedala, že ho milujem. Nedokážem si predstaviť život bez neho. Noah Collins a Olivia Porterová. Noah a Olivia, Olivia a Noah. My sme museli byť spolu. Milovali sme sa. Ľudia vedeli, že patríme k sebe a takisto sme to vedeli aj my. Nemohol nás rozdeliť nikto – ani Darrell.
   Rozplakala som sa ešte väčšmi, keď povedal: "Dopekla, Olivia, prestaň ma napínať a jednoducho mi povedz, čo si urobila. Bojím sa, keď takto hovoríš."
   No a potom. . . po niekoľkých minútach nariekania, som to zo seba dostala.
   "Ja a Darrell. . ." začala som, no bolo to ťažšie, akoby človek povedal. "My sme. . . my sme. . . spali sme spolu, Noah."
   Presne takto som to povedala. A jeho pohľad? Jeho pohľad, v tej chvíli, bolo niečo, čo som preklínala. Milovala som, keď sa usmieval, keď mu z úst vychádzal ten dokonalý zvuk ako výsledok šťastia. Milovala som, keď sa jeho oči rozžiarili, keď videl niečo, čo sa mu páčilo. Milovala som, s akou jemnosťou zakaždým hovoril moje meno, alebo ako mi vedel dokázať, že mu na mne záleží aj bez toho, aby mi povedal, že ma miluje. Ale tento výraz som neznášala. Tento výraz plný zlosti a nenávisti. . . nenávidela som seba za to, že všetko krásne medzi nami, som zničila.
   "Kedy?" opýtal sa sucho. "Koľkokrát sa to stalo?"
   Nedá sa opísať, ako moc som plakala. Alebo možno kričala, nariekala. Slovami to nejde opísať. Podviedla som svojho priateľa, ale bol to taký pocit, akoby som niekoho zavraždila. Možno by som si za to zaslúžila trest smrti, pretože ublížiť Noahovi? To bol zločin. Skutočný zločin.
   Povedala som. Úprimne som mu odvetila na obe jeho otázky. Stalo sa to len raz a bola to chyba. Ani ja, ani Darrell sme to neplánovali a ľutovali sme to viac než čokoľvek. Bola to chyba.
   Noah ma však už nechce vidieť. Keď som sa mu priznala, okamžite ma vyhodil z domu a povedal, nech sa mu už v živote neukazujem na oči. Skúšala som s ním hovoriť aj v škole medzi ľuďmi, neviem, asi som dúfala, že ma pred nimi nepošle preč a vypočuje ma.
   Nestalo sa.



POZNÁMKA AUTORA:

Časti písané týmto štýlom slúžia ako úryvky z Oliviinho denníka. Nie je to bežná kapitola, preto sa hore v názve časti vždy objaví dátum, kedy to bolo do denníku zapísané. Dátumy môžu byť poprehadzované rôzne, keďže Alissa nečíta denník od začiatku do konca, ale náhodne. Preto je dôležité dátumy si všímať, aby ste potom neboli z deja zmätení.

THE FLAWS OF BEING FLAWLESSWhere stories live. Discover now