chapter 4

2.3K 129 7
                                    

   Bolo ťažké vymyslieť si výhovorku, prečo sa dnes nemôžem stretnúť s Jessie a ostatnými v parku, tak ako sa zvykneme stretávať každý štvrtok v rámci matematického krúžku

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.





   Bolo ťažké vymyslieť si výhovorku, prečo sa dnes nemôžem stretnúť s Jessie a ostatnými v parku, tak ako sa zvykneme stretávať každý štvrtok v rámci matematického krúžku. Nemohla som im predsa povedať, že ku mne dnes príde Harley Fanningová, ktorá práve teraz zrovna stojí v mojej izbe a drží v rukách zošit, ktorý patrí jej sesternici a najlepšej kamarátke zároveň.

   Ešte stále som od nej nedostala žiadne vysvetlenie. Keď sem prišla, ani nepočkala na pozvanie do domu, jednoducho len vošla a spýtala sa: "Kde je?" Bolo mi jasné, že sa pýtala na ten denník, tak som ju vzala do mojej izby, kde ju už čakal na stole. Vlastne tam zostal od včera, odvtedy som sa ho nedotkla ani ja a dúfala som, že ani Brandon.

   Harley sa zasmiala a pretočila stranu. Potichu som stála, zadkom opretá o môj pracovný stôl, zatiaľ čo ona sedela oproti mne na mojej posteli.

   "Nemôžem tomu uveriť," povedala so smiechom a zdvihla pohľad ku mne. "Všetko si sem zapísala. Všetko, čo sa týka nás a dalších ľudí, o ktorých som ani nevedela. Aký šialený človek by to spravil? Je to, ako by nás všetkých celý čas sledovala a spisovala si všetky špiny, ktoré na nás má. Akoby nás chcela zničiť."

   Posadila som sa vedľa nej na svoju posteľ, čakajúc, že povie viac. Ona však len krútila hlavou a stále sa smiala, akoby bola znechutená.

   "Kto další o tom denníku vie?"

   "Iba ja," mykla plecami a zapichla do mňa ľadový pohľad, až ma striaslo. Teraz som si už bola istá tým, že bola znechutená. Bola znechutená z Olivii Porterovej. "Určite by nikomu nepovedala o tom, že je špinavá harpia. Povedala o tom len mne, aj to len v záchvate hnevu, keď to z nej nechtiac vyletelo."

   "Prečo si myslíš, že by vám chcela ublížiť? Ste predsa priatelia, nedotknuteľná elita školy."

   Harley ma vysmiala. "Ale prosím ťa. Ona nemyslí na nikoho okrem seba. Podviedla Noaha, človeka, ktorý pri nej celý čas stál aj napriek všetkému. Je neskutočné, čo všetko by bol ten chlapec schopný pre ňu urobiť. Nič z toho si neváži. Ani mňa."

   Keď som sa netvárila nijak prekvapene ohľadom tej informácií s Noahom, Harley zdvihla obočie a pousmiala sa, akoby ma práve prichytila pri čine.

   "Vravela si, že si to nečítala."

   "Len toto jedno, prisahám," bránila som sa.

   "Fajn," uchechtla sa, kým sledovala moju červenú tvár. "Takže Noah, čo? Popravde, príliš ma to neprekvapuje, ale na teba by som skôr tipovala tím Darrell. Vyzeráš, že sa ti páčia zlí chlapci."

   Preboha, čo všetci s tým Darrellom majú?

   "Nie, nie, nie. Ani jeden z nich. Určite nie," neprestajne som krútila hlavou. Nemohla som si to priznať, bolo to moje najväčšie tajomstvo, o ktorom vedel len Arwen a Jessie.

THE FLAWS OF BEING FLAWLESSWhere stories live. Discover now