chapter 6

2.1K 132 7
                                    

   Mama zase trávila celý deň v dielni

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.





Mama zase trávila celý deň v dielni. Strašne ma mrzelo, že sa poslednou dobou uzavrela do seba a sotva s nami komunikovala, no odkedy mala toho nového klienta, úplne nás zanedbávala. Bolo mi to ľúto najmä kvôli Brandonovi, pretože keď nebol vonku s kamarátmi, doma sa väčšinou nudil a tak otravoval mňa. Tomu chlapcovi chýbala pevná ruka a mňa vôbec nerešpektoval. Ale občas sa s ním dalo porozprávať.

"Nepáči sa mi, koľko času trávi mama v dielni," vyslovila som svoje myšlienky nahlas, venujúc krátky pohľad odrazu môjho brata v zrkadle, ktorý sedel na mojej posteli a hral sa s mojím telefónom.

"Mne je to jedno," ľahostajne mykol plecami, no pohľad z displeja môjho telefónu neodtrhol. "Pokiaľ sa jej darí a my máme z čoho žiť, som spokojný."

Prevrátila som očami. Jasné, že bol spokojný, keď nemusel strážiť svojho mladšieho súrodenca. Ja som teraz musela vymyslieť plán, ako sa nenápadne vytratím z domu a nechám Brandona samého bez toho, aby vedel, že je sám. On by to totiž určite nažaloval mame a tá by ma zabila.

"Aj tak mi príde divné, že trávi toľko času mimo domu. A dokonca keď sa pýtam na toho jej neznámeho klienta, nikdy mi o ňom nič konkrétne nepovie," sťažovala som si ďalej, hoci mi bolo jasné, že Brandon do vecí až tak nevidí a ani sa o to príliš nezaujíma.

Popravila som si čierny top s veľkým výstrihom, z ktorého mi akosi vykúkala moja čierna čipkovaná podprsenka. To však nebolo mojím zámerom. Vedela som sa obliekať výstredne, to áno, nerobilo mi to veľký problém, ale taktiež som nebola žiadna štetka. Bolo mi jedno, čo si o mne druhí ľudia pomyslia, no nebolo mi jedno, čo si o mne pomyslí Noah. Aj keď Olivia sa rada pretŕčala v minisukničkách a s výstrihom po kolená, ja som chcela byť v jeho očiach tá slušná. Taká, ktorá by mu dala aj to, čo nedala žiadnemu inému.

Ale vedela som, že v hidžábe ísť nemôžem, ak chcem zapadnúť. Išlo predsa o párty, kde nemali prístup obyčajní študenti. Napríklad taký Arwen a Jessie – neexistovala možnosť, že by som ich tam stretla. A práve preto som zvolila tento čierny top a čierne boyfriendy, ku ktorým som si obula tmavofialové kanady a k nim som zladila svoj makeup. Milovala som umelé riasy a očné tiene, bolo to také moje menšie hobby, i keď veľakrát som sa stretla s negatívnymi názormi. Napríklad taký Arwen večne nadával, že s výrazným makeupom vyzerám ako nejaké povoľné dievča. A to už ani nehovorím o mojich outfitoch, ktoré kritizoval viac ako moja vlastná matka.

"Mne príde divné, že sa obliekaš ako na módnu prehliadku, zatiaľ čo ma dnes máš strážiť. A tiež mi príde divné, že vedľa v dome je milión ľudí a hlasná hudba. To nebude náhoda."

Otočila som sa na Brandona celým telom, lebo som na sebe cítila jeho pohľad. Môj telefón stále držal v ruke, ale už mu nevenoval pozornosť, miesto toho si premeriaval pohľadom mňa a znechutene sa pritom tváril.

THE FLAWS OF BEING FLAWLESSWhere stories live. Discover now